FC Brașov pleacă din Zăvoi cu un punct, după ce s-a jucat cu ocaziile pe final. Szabo: „Suntem puțin nemulțumiți. Suspansul se prelungește”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Mar. 2016, 22:40 Campionat

După remiza, scor 0-0, de la Râmnicu Vâlcea, jucătorii echipei FC Brașov au izbucnit de nervi pe tunel și la vestiar, furioși că au ratat pe final șansa de a se impune și a lua o opțiune și mai serioasă la calificarea în play-off. Tehnicianul „stegarilor”, Adrian Szabo, nu știa nici la conferința de presă susținută după meci dacă o victorie în ultima etapă, cu Șoimii Pâncota, îi califică matematic în play-off-ul Seriei a II-a.

„Suspansul se prelungește, este o cursă intermediabilă, stăm până la ultima etapă să vedem dacă suntem sau nu în play-off. În tur, în special, am pierdut o sumedenie de puncte, dar fiecare echipă a pierdut puncte pe care nu se gândea să le piardă. Sper să ne păstrăm concentrarea, să obținem victoria în ultimul meci, nici nu mai știu calculele, dacă ne ajută sau nu. Chiar dacă nu am făcut un joc bun la Vâlcea, suntem puțin nemulțumiți, ținând cont de ocaziile ratate în final, dar ne ajută acest rezultat să sperăm în continuare. Băieții sunt nemulțumiți pe situațiile create și dorința de a obține cele trei puncte și au avut o reacție de frustrare că nu au învins. Noi încercăm prin rezultate să salvăm ce se poate salva, în rest nu e treaba noastră”, a declarat Adrian Szabo.

Pe final de meci la Râmnicu Vâlcea, FC Brașov a avut patru situații de a marca și a obține toate punctele. Mai întâi Rusu (82) a trimis pe sub portarul Fildan și a nimerit bara colțului scurt, apoi același Rusu (84) ar fi putut obține un penalty la mingea centrată și blocată cu mâna de fundașul Pîrvulescu, iar în final Manole (90+2) a trimis direct în Fildan din situație de unu la unu, ca în continuarea ocaziei Rusu să fie busculat în șase metri de un adversar, însă arbitrul s-a ferit din nou să acorde lovitură de pedeapsă.

Imediat după ultimul fluier al jocului, Puțanu a sărit la Manole, i-a reproșat violent, chiar lovindu-l în cap, ratarea din prelungiri, ca mai apoi fundașul venit de la Viitorul să aibă o discuție aprinsă și cu Rusu.

Cât privește șansele Brașovului la play-off, echipa transilvăneană își va păstra cu siguranță locul pe care îl ocupă și acum dacă în ultima etapă a returului va câștiga meciul de pe teren propriu cu Șoimii Pâncota. Echipa lui Szabo are avantajul rezultatelor directe cu CS Mioveni și FCM Baia Mare, echipe cu care ar putea să termine la egalitate de puncte, așa că depinde doar de ea.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Mar. 2016, 22:40 Campionat
Pe aceeași temă