FC Brașov, fără orizont și în meciul de la Călărași. Țălnar a găsit cauza: „Problemele cunoscute ale clubului ne-au tras mult în jos”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 10:45 Campionat

FC Brașov gâfâie serios în campionat. După ce a încheiat 2016 în genunchi (egal cu Sepsi la Brașov și eșec în deplasare la Juventus), trupa lui Cornel Țălnar nu se regăsește nici în 2017. După corecția din meciul cu Olimpia, „stegarii” sperau într-o reabilitare la Călărași, în meciul cu Dunărea, însă s-a mulțumit doar cu un egal, 1-1, un rezultat ce o îndepărtează și mai mult de locurile promovabile.

Față de meciul cu Olimpia, Țălnar a operat trei schimbări în primul 11, Enceanu, Vagner și Angelescu fiind înlocuiți de Goge, Vlad Munteanu și Istrati. În prima repriză, jocul a fost acceptabil. „Stegarii” au condus cu 1-0 prin reușita lui Paul Iacob (28”), după o lovitură liberă executată de Tripșa și o recentrare a lui Vlad Munteanu în fața porții și puteau chiar închide jocul, însă, la pauză, s-a intrat la egalitate, după o naivitate în defensivă. Țîră a scăpat singur cu Florin Iacob, iar fostul atacant al „stegarilor” a reușit să înscrie (43”).

În partea secundă, cei de la Dunărea au controlat jocul, iar Alexandru Avram, fostul jucător al Brașovului, a fost pericolul numărul 1 pentru defensiva fragilă a oaspeților. De cealaltă parte, „stegarii” au cerut un penalti după ce Istrati a fost împins în careu de Matei, dar arbitrul Ilyeș a lăsat jocul să continue (57”).

Cum nici schimbările din partea secundă, Cristil, Sburlea și Enceanu, nu au adus un plus în joc, FC Brașov a obținut doar un punct. Un joc la întâmplare, mult prea puțin fotbal, problemele de tot felul, inclusiv cele de vestiar, nervozitatea excesivă în teren a multor jucători, dar și pe banca tehnică, este concluzia unui nou rezultat dezamăgitor pentru „stegari”.

Vestea bună pentru cei de la FC Brașov este că etapa viitoare vor obține prima victorie din 2017, la „masa verde”, asta pentru că Unirea Tărlungeni s-a retras din campionat. Preț de două săptămâni, „stegarii” vor avea timp să pregătească derbiul cu UTA, însă dacă lucrurile nu se vor remedia rapid, FC Brașov nu va avea nicio șansă în disputa cu arădenii.

Țălnar nu dezarmează

Cornel Țălnar spune că această pauză este cât se poate de binevenită pentru echipa sa. „A fost un meci de luptă, iar rezultatul este echitabil. Am făcut o primă repriză destul de bună. Totuși, nu am reușit să profităm de avantajul pe care l-am luat pe tabelă după reușita lui Paul Iacob. Am încasat un gol cum numai noi putem lua, pe greșeli greu de înțeles. În partea a doua, gazdele au echilibrat jocul. Din păcate, am pierdut două puncte de care aveam mare nevoie și care ne-ar fi ajutat enorm. Pe noi, problemele cunoscute ale clubului ne-au tras mult în jos și există posibilitatea ca noi să nu putem încheia sezonul! În iarnă, în loc să ne întărim, noi am pierdut câțiva titulari. Avem acum două săptămâni în care putem să îi integrăm pe fotbaliștii care au venit acum, unii fiind în urmă și cu pregătirea. Campionatul se joacă, facem tot ce putem pentru a rămâne în cărți. Luptăm până în ultima etapă”, a declarat Țălnar, cel care la finalul meciului de la Călărași a rămas stană de piatră minute în șir pe banca de rezerve.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – FC BRAȘOV  1-1
Țîră 43” / P. Iacob 28”

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Sil. Matei, Șandru, Kanda – Preoteasa, C. Cristea, Danciu, Ciocâlteu (Cr. Pușcaș 55′) – Al. Avram (Cincă 84′), Val. Balint (Țîră 10′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – M. Ștefan, D. Mihai, Dincă
Antrenor: Adrian Mihalcea

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, Al. Ichim, I. Șerban, Ct. Stan – Goge (Enceanu 72′), P. Iacob, Vl. Munteanu, Tripșa (Cristil 55′) – Grigorie – Istrati (Sburlea 66′)
Rezerve neutilizate: Căucă – I. Popa, Poverlovici, Chitoșcă
Antrenor: Cornel Țălnar

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 10:45 Campionat
Pe aceeași temă