FC Botoșani se menține în cursa pentru podium

05 May. 2012, 23:10 Campionat

În ritmul fuleului etalat de Valeriu Bordeanu, biciuiți de pe margine de Costel Orac și sprijiniți din tribună de Valeriu Iftime, botoșănenii au câștigat sâmbătă meciul cu Callatis Mangalia, scor 2-0, s-au distanțat la 4 puncte față de CF Brăila și șuieră în ceafa Săgeții din Năvodari. Ciprian Dinu (62) și Homneac (80) au adus victoria Botoșaniului în cea de-a 25-a etapă a Ligii a II-a.

FC Botoșani a avut parte de un adversar pe măsura sa în acest weekend. În fața unui stadion pe jumătate gol, gazdele au început partida cu o ocazie uriașă. Matei (4) a scăpat singur cu Mitrea, însă vârful lui Orac a fost deposedat de minge în momentul șutului de un fundaș al advervarilor. Același Matei și-a trecut în cont o nouă ocazie de gol, dar preluarea acestuia din interiorul careului îl tradează și după primul sfert de oră rezultatul era în continuare neschimbat pe „Municipal”.

Jocul se echilibrează odată cu trecerea timpului și până la pauză, oaspeții sunt singurii care mai dau emoții la poartă. Posteucă (32) timite pe lângă din lovitură liberă, iar Dincă (35) șutează din marginea careului, dar mingea este deviată în ultimul moment în corner.

Mult mai hotărâți au ieșit moldovenii de la cabine și în primele 10 minute Bălan (47) și Matei (48, 56) au fost aproape de deschiderea scorului, atacantul ratând în amândouă dățile din situații de singur cu portarul. Sin (56) trage și el la câțiva metri de gol și căpitanul gazdelor pune capăt suferinței și înscrie. Era minutul 62…

Dinu, gol de nicăieri

Pe fondul acestui joc haotic al botoșănenilor a picat de nicăieri golul lui Dinu. Sursa acestui nicăieri a fost o fază fixă executată ca la carte de „veteranul” echipei, Valeriu Bordeanu, căpitanul Botoșaniului îndeplinind o simplă formalitate, reluând cu capul, din 6 metri, în plasa porții apărate de Mitrea.

Inspirația lui Orac

Pentru a-și scuti suporterii de emoții suplimentare, moldovenii au pus lucrurile la punct în minutul 80. Și cum altfel decât după o gafă a goalkeeper-ului mangaliot care a scăpat minge în față, iar nou-intratul, Homneac a trimis mingea în poarta goală și a stabilit scorul final.

FC BOTOȘANI – CALLATIS MANGALIA 2-0 (0-0)

C. Dinu (62), Homneac (80)

Antrenor: Costel Orac
Curileac – Patache, C. Dinu (cpt.), Atudorei, V. Bordeanu – D. Bălan (’67 Homneac), Vașvari, Todoran (’78 Rudac), Juninho (’54 Acsinte) – Chișu, M. Matei

Antrenor: Mugurel Cornățeanu
Cr. Mitrea – Samson, R. Damian, I. Posteucă, R. Miron – I. Florea (’84 Nazîru), Cogali (cpt.) – Bardu (’57 Bolat), Cojenel, Sin – Calagi (’81 Cureteu)

Articol și foto de Eduard BLAGA

05 May. 2012, 23:10 Campionat
Pe aceeași temă