FC Bihor – Poli, cu „scântei”

18 Mar. 2012, 14:32 Campionat

FC Bihor a debutat cu stângul în noul sezon competițional, fiind învinsă sâmbătă pe teren propriu de către Poli Timișoara, cu scorul de 2-0. Ambele goluri ale confruntării au fost marcate în prima repriză de către Mircea Axente, care a punctat mai întâi în minutul 7, când a reluat cu capul o centrare venită de pe partea dreaptă de la Popovici. Golul al doilea a fost reușit în minutul 40, când atacantul formației bănățene a trimis nestingherit din 6 metri în plasa porții lui Fildan, după o pasă primită de la Rover Cârstea.

Mutați… sau nu

Încă de la începutul jocului, forțele de ordine i-au evacuat de pe locuri pe membrii galeriei FC Bihor, după ce observatorul de joc a sesizat că s-au instalat la peluza cu vechea tabelă de marcaj a stadionului, unde sosise și galeria echipei adverse. Conform legii privind combaterea violenței pe stadioane, cele două galerii nu au voie să fie amplasate în același sector al tribunei, ci diametral opus. Având în vedere gradul de risc ridicat al izbucnirii unui conflict, observatorul de joc a decis ca galeria echipei gazdă să se mute, deoarece, prin regulamentul clubului, locul respectiv îi revine galeriei oaspete.

Nemulțumiți de decizie, unii dintre membrii galeriei Peluza Nord au părăsit stadionul, iar alții s-au mutat de la peluză în tribuna 1, unde au început să scandeze împotriva Federației Române de Fotbal. De menționat însă că pe parcursul disputei mai ales galeria bănățenilor a avut ieșiri, scandând asemenea lozinci. Potrivit Jandarmeriei, un singur suporter de la Poli a fost amendat, în gară, cu 100 de lei, pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public.

Zvâcniri, degeaba

Cu toate că în prima repriză situația a fost echilibrată în teren, compartimentul defensiv al orădenilor a fost depășit de două ori, în timp ce în atac elevii antrenorului Stelian Farcău nu au reușit să își creeze ocazii clare de a marca.

Prima acțiune la poarta bănățeană a fost consemnată în minutul 15, când mijlocașul Coroian a șutat din 13 metri peste poartă. Au urmat alte 3 faze mai periculoase la poarta oaspeților, în minutele 16, 22 și 30, când Bârză, o dată, și Birtalan, de două ori, au trimis alături de poarta lui Sergei Lepmets.

Sfârșitul primei reprize i-au găsit din nou pe cei de la Poli Timișoara în atac, reușind astfel să mjoreze scorul cu 5 minute înainte de final, la o bâlbă a jucătorilor din linia de apărare a formației gazdă. În urma unei centrări venite de pe flancul drept, Rover Cârstea, din apropierea liniei de fund, i-a trimis în centru, la 6 metri de poartă, lui Mircea Axente, acesta reluând pe jos, la colțul scurt, în dreapta portarului Fildan.

FC Bihor cu huiduieli

În repriza a doua FC Bihor a început jocul mai vioi, însă treptat s-a stins, iar bănățenii au pus din nou stăpânire pe partidă, pentru ca în ultimele 20 de minute să controleze cu autoritate disputa. Au fost minute importante pe final, când jucătorii orădeni nici nu au reușit să intre în posesia balonului, elevii antrenorului Valentin Velcea pasând între ei chiar dacă au refuzat să mai atace poarta adversă, mulțumindu-se cu scorul trecut pe tabela de marcaj.

În acel moment o parte din suporterii orădeni prezenți la joc au început să huiduie și să acuze conducerea clubului pentru prestația echipei. Pe final, însă Sorian a pus probleme portarului advers în două rânduri, dar șuturile acestuia au fost parate.

„Am fost mai optimiști înainte de acest meci, dar nu mai mult decât era cazul. Am început slab, însă au fost și anumite momente bune în jocul nostru. În a doua repriză, am căzut psihic și nu am mai putut să întoarcem situația de pe tabela de marcaj”, a declarat la final antrenorul FC Bihor, Stelian Farcău.

De partea cealaltă, tehnicianul Valentin Velcea a fost mulțumit de victoria relativ ușoară la Oradea și a ținut să felicite publicul bihorean pentru faptul că la un moment dat acesta a scandat numele echipei Poli Timișoara. „Mă bucură această victorie. Este o victorie care ne-a ridicat și mai mult moralul în această primă etapă din retur și nu pot să nu evidențiez spiritul de luptă al jucătorilor noștri. Felicit publicul bihorean care a strigat numele lui Poli Timișoara. Nu pot să nu evidențiez și suporterii noștri, care la rândul lor au venit în număr destul de mare și ne-au susținut și aici”, a spus el.

Sursa: Bihoreanul
Foto: Szasz ISTVAN

18 Mar. 2012, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă