FC Bihor pierde și cu Vâlcea. Silaghi nu știe cum să-și mai motiveze jucătorii: „Mesajul meu nu ajunge sau nu pătrunde în sufletul lor”

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 21:45 Campionat
FC Bihor pierde și cu Vâlcea.** Silaghi nu știe cum să-și mai motiveze jucătorii:

FC Bihor a pierdut și cel de-al treilea joc din actuala ediție de campionat, după ce sâmbătă, la Stadionul Iuliu Bodola, a cedat cu scorul de 0-1 confruntarea susținută în compania celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, formație antrenată de fostul tehnician al orădenilor, Alexandru Pelici.

Partida care a contat pentru etapa a III-a a Seriei a II-a din Liga a II-a și care i-a avut în primul unsprezece la oaspeți și pe doi jucători care anul trecut au făcut parte din lotul bihorenilor, portarul Fildan și mijlocașul Ludușan, a început timorat pentru gazde, care cu toate că au anunțat că-și doresc să câștige, au evoluat cu teamă în primele 20 de minute, greșind și oferind adversarilor diferite oportunități. Astfel, în minutul 20, după un început desfășurat într-o dominare teritorială a vâlcenilor, oaspeții au deschis scorul, în urma unei centrări care a pus pe picior greșit apărarea orădeană, iar Tomozei, nemarcat la șase metri, a pus latul pentru 0-1.

Apoi, în minutul 31, fostul jucător al bihorenilor, Andrei Ludușan a avut șansa desprinderii, dar a tras peste poartă de la 12 metri. Replica orădeană a venit în minutul 35, când Haș a șutat puternic de la 25 de metri, dar șutul a fost deviat în corner.

După schimbarea lui Magda cu Ember, chiar pe finalul primei reprize, FC Bihor a trecut pe lângă egalare, în minutul 44, când Maria a trimis peste poartă, din 8 metri, cu o execuție din întoarcere.

În repriza a doua, orădenii au început avântat, dar au rămas vulnerabili în apărare, astfel că a rezultat un meci frumos, cu ocazii la ambele porți.

După ce în minutele 50 și 53, Ember a șutat de la distanță, pe lângă poartă, în minutul 54, Sulea a ratat o altă bună ocazie. El a țintit vinclul de la 16 metri, dar mingea atacantului orădean a ocolit de puțin ținta.

La cealaltă poartă, în minutul 60, Staicu din interiorul careului, dar aflat în unghi a șutat puternic, dar portarul Nagy a scos de sub transversală. Apoi, FC Bihor a încercat să pună presiune, dar nici în minutul 65, când Andor a centrat de pe dreapta în fața porți, Sulea nu l-a putut învinge pe Fildan, care a respins din fața sa.

Oaspeții au mai trimis o dată mingea în poartă, prin același Staicu, numai că în minutul 68, acesta se afla în ofsaid.

Orădenii au replicat tăios în minutul 79, când Sulea, angajat la marginea careului, s-a descotorosit de doi adversari, a intrat în careu, dar a șutat peste poartă. Jocul pe final a adus ocazii la ambele porți, însă nici Staicu, în minutul 82, nu l-a putut învinge din 8 metri pe portarul Nagy, cum nici fundașul orădean Lorincz, cu o lovitură de cap din interiorul careului, la colțul scurt, nu a izbutit să-i înscrie lui Fildan, în minutul 85.

Astfel, s-a încheiat cu 0-1, un joc care putea aduce puncte Bihorului, dacă nu ar fi avut primele 20 de minute foarte slabe.

Silaghi: „Nu știu ce să le mai zic sau ce să le fac”

De precizat că, în acest meci, antrenorul Gheorghe Silaghi l-a titularizat pe tânărul mijlocaș de doar 17 ani, Andrei Ferik, care cu această ocazie a debutat în Liga a II-a. „Așteptam să se schimbe ceva în aspectul jocului și a modului în care ne exprimăm pe teren. Din păcate am avut o primă repriză lamentabilă, în special în primele 20 de minute când am fost de nerecunoscut. După ce am făcut schimbările și odată cu scurgerea timpului, parcă am început să ieșim la joc, dar, din păcate, nu se întâmplă niciun declic la echipă. Nu știu ce să le mai zic sau ce să le fac, să se întâmple ceva, să le dau un imbold, mai multă încredere sau mai multă voință. Din păcate, am rămas la părerea că mesajul meu nu ajunge sau nu pătrunde în sufletul lor. E foarte grea situația în care ne găsim, cu -6 la adevăr, atmosfera de mormântare, fără salarii, dar efectiv stau și mă gândesc ce trebuie să facem. O să avem discuții, cu băieții, cu conducerea să vedem ce putem face pentru ca să se întâmple ceva”, a declarat, după partidă antrenorul orădean Gheorghe Silaghi.

Pelici: „Am trăit periculos până pe finalul jocului”

„Un meci, după care nu pot decât să-mi felicit jucătorii, pentru eforul depus. Chiar dacă am comis anumite greșeli de care FC Bihor putea să reintre în joc, nu pot să nu-mi felicit jucătorii pentru efortul depus și pentru faptul că au crezut în victoria lor. Nu sunt, în schimb, mulțumit de faza de finalizare, puteam să mai marcăm și probabil că ne-am fi făcut jocul mai ușor, așa, din nou, am trăit periculos până pe finalul jocului”, a declarat, la rândul său, antrenorul vâlcenilor, Alexandru Pelici.

FC BIHOR ORADEA        0
CSM RÂMNICU VÂLCEA    1

Tomozei ’20

Nagy – S. Matei (Mangra ’68), Remeș, Mintaș, N. Lorincz – Magda (Ember ’36), Haș – Maria, Ferik (Ad. Olariu ’75), Andor (cpt.) – Șulea
Rezerve neutilizate: Egri – Șereș, Chira, Novak
Antrenor: Gheorghe Silaghi

Fildan – Samson, Ct. Pîrvulescu, Cucui, Tomozei (Al. Ionescu ’70) – I. Stoica (cpt.), Piscanu – Oct. Vasile (Firțulescu ’62), A. Neagoe, Ludușan (R. Georgescu ’44) – M. Staicu
Rezerve neutilizate: Dr. Geantă – Cl. Ștefan, L. Iordache, Aug. Voinea
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 300; Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare); Jucătorul meciului: Marius Tomozei.

Sursa: FC Bihor

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 21:45 Campionat
Pe aceeași temă