FC Bihor, înfrângere nemeritată pe teren propriu. Tărlungeniul a dat lovitura prin veteranul Brujan

Mihai Andries 22 Mar. 2015, 11:10 Campionat
FC Bihor, înfrângere nemeritată pe teren propriu.** Tărlungeniul a dat lovitura prin veteranul Brujan

Deși a dominat întreaga partidă, echipa orădeană de fotbal FC Bihor a pierdut, pe teren ropriu, jocul pe care l-a disputat sâmbătă, la Stadionul Iuliu Bodola, în compania formației Unirea Tărlungeni, în cadrul etapei a XXI-a a campionatului Seriei a II-a din Liga 2. Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru oaspeți, care au înscris la singura ocazie pe care au avut-o, în minutul 22, prin Brujan.

Orădenii au început bine jocul și în minutul 2 au amenințat poarta oaspeților, printr-un șut al lui Sorian, de la 30 de metri, scos în corner însă, de lângă bară, de portarul Niczuly. Apoi, în minutul 13, FC Bihor a trecut pe lângă deschiderea scorului. Sorian a centrat din lovitură liberă de pe dreapta, iar Țoca s-a înălțat din interiorul careului și a reluat cu capul, mingea a lovit însă bara transversală. Contrar cursului jocului însă, după ce bihorenii au dominat teritorial primele 18 minute, în minutul 22, oaspeții au dat lovitura de grație.  Atunci, au executat o lovitură liberă de la 30 de metri, mingea a fost aruncată în careu și respinsă până la Brujan, care din 6 metri a trimis la colțul scurt, învingându-l pe portarul Fildan.

FC Bihor și-a reluat ofensiva și în minutul 28 a ratat o nouă ocazie, prin Fl. Pop, care după ce a primit un balon la 18 metri de poartă, a șutat din poziție centrală, pe jos, periculos, dar deși cu dificultate, Niczuly a scos în corner. În minutul 39, același Fl. Pop a șutat de pe partea stângă, de la 20 de metri, dar pe lângă poartă. Ultima ocazie a primei reprize a avut loc tot la poarta brașovenilor, în minutul 43, după o lovitură de colț de pe partea dreaptă, Fl. Lazăr a reluat cu capul din zece metri, numai că portarul Niczuly a reușit să rețină din nou.

La pauză, antrenorul orădean Călin Cheregi a efectuat două schimbări, i-a introdus în teren pe Ember și I. Ban, în locul lui Țoca și Zs. Lukacs, însă chiar dacă a dominat, FC Bihor u a reușit să marcheze nici în repriza a doua. Cea mai mare ocazie a mitanului secund s-a petrecut în minutul 58, când, după o centrare de pe dreapta a lui Mihuț, Letan, singur cu portarul din 6 metri, nu l-a putut învinge pe Niczuly, care a avut un reflex de zile mari.

În minutul 74, FC Bihor a executat prin Ember o lovitură de colț de pe stânga. Mingea a fost trimisă periculos în fața porți, Fl. Lazăr, urcat în atac, s-a înălțat și a reluat cu capul, dar pe lângă bară. Două minute mai târziu, în minutul 76, orădenii au solicitat o lovitură de la 11 metri, după ce A. Achim a căzut în careu, după un contact cu un adversar, dar arbitrul timișorean Flavius Alin Roșu a lăsat jocul să continue. De precizat însă faptul că la începutul jocului, oaspeții și-au exprimat nemulțumirea pentru faptul că FRF l-a delegat să arbitreze la acest meci pe timișoreanul Alin Roșu, despre care spuneau că în jocul de la Satu Mare i-au „măcelărit”.

În minutul 81 FC Bihor și-a creat o altă ocazie, după ce a obținut o lovitură liberă periculoasă de la 18 metri. A executat bine, cu efect pe lângă zid, Cr. Andor, dar puțin și pe lângă bară. În fine, în minutul 90 FC Bihor a trecut iarăși pe lângă egalare, după ce I. Ban a retrimis în care și Iaru, jucătorul celor de la Unirea Tărlungeni, vrând să respingă, a trimis periculos pentru poarta proprie, mingea trecând puțin pe lângă bară, trecând pe lângă un autogol spectaculos.

Jocul s-a încheiat astfel cu victoria nemeritată a oaspeților, care l-a făcut la finalul jocului pe antrenorul orădean Călin Cheregi să-și anunțe intenția de demisie.

„Aș vrea să le mulțumesc jucătorilor și întregului staff, cu care am colaborat până în acest moment. Urmează ca în zilele viitoare să iau o decizie în ceea ce privește activitatea mea profesională. Nu vreau să iau o decizie la cald, pripită, dar prin acest gest s-ar putea să dau un semnal de alarmă, prin faptul că îmi dau demisia din funcția de antrenor principal. Mă gândesc că această demisie ar putea fi benefică pentru ceea ce urmează. Vreau să le mulțumesc încă o dată jucătorilor și colegilor pentru tot ceea ce au făcut în această perioadă”, a declarat, la conferința de presă de după partidă, tehnicianul formației FC Bihor, Călin Cheregi, lăsând impresia totuși că ar putea continua pe banca tehnică.

De partea cealaltă, antrenorul oaspeților, Daniel Bona, a fost foarte mulțumit cu rezultatul obținut. „Mă bucur mult că am luat cele trei puncte puse în joc. Noi am venit după un meci greu, cu Reșița, în care nu am reușit să câștigăm. Mi-era frică de oboseala după acel joc, dar iată că am reușit chiar să câștigăm. Mă bucur de victorie și sper să se îndrepte lucrurile și la noi”, a declarat tehnicianul Unirii Tărlungeni.

FC BIHOR ORADEA – UNIREA TĂ‚RLUNGENI       0-1
A marcat: Brujan ’22

Fildan – Mihuț (A. Achim ’67), Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, Letan – Haș, Țoca (Ember ’46) – Fl. Pop, Sorian, Andor – Zs. Lukacs (I. Ban ’46)
Rezerve neutilizate: Al. Sălăjan – Ludușan, N. Lorincz, Zanardini
Antrenor: Călin Cheregi

Niczuly – Vlăsceanu, Istrofor, Forika, Frîncu – Dâlbea (cpt.), Brujan (Oct. Poenaru ’78) – Neculai (Pricop ’86), Iaru, S. Marin – Chirciu (T. Galan ’75)
Rezerve neutilizate: Dănălache – Tatarciuc, Marcăș, Mircescu
Antrenor: Daniel Bona

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 400; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Patricia Samsudean (Timișoara); Jucătorul meciului: Sergiu Brujan

Sursa: FC Bihor

Mihai Andries 22 Mar. 2015, 11:10 Campionat
Pe aceeași temă