FC Bihor a ieșit din cursa pentru promovare după înfrângerea cu Luceafărul!

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 14:15 Campionat
FC Bihor a ieșit din cursa pentru promovare** după înfrângerea cu Luceafărul!

La capătul unui joc spectaculos, foarte disputat și cu dese răsturnări de scor, echipa Luceafărul Felix a câștigat sâmbătă, la Sânmartin, derby-ul județului Bihor la fotbal. Elevii antrenorului Florin Fărcaș s-au impus cu scorul de 3-2 în fața celor de la FC Bihor, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1.

A fost spectacol

În pofida câtorva absențe notabile în rândurile celor două echipe, Zeno Bundea (accidentat), la Luceafărul, respectiv Cr. Bud (suspendat), Tîrnăcop (accidentat) și Mihalache (plecat de la echipă), la FC Bihor, jucătorii celor două combatante au oferit un spectacol frumos, gustat de cei 700 de spectatori prezenți în tribunele stadionului Luceafărul.

Partida a avut trei răsturnări de scor, iar statutul de derby a fost onorat din plin. Nici nu a început bine jocul că, în minutul 2, gazdele au și reușit să înscrie, prin Gh. Popescu, după o reluare cu capul din 3 metri, în stânga portarului, în urma unei centrări venite de la marginea careului de la S. Ianc.

După ce în minutul 4, același S. Ianc a executat periculos o lovitură liberă de la 22 de metri, pe lângă stâlpul din dreapta porți lui Pogacsics, în minutul 17 a venit replica oaspeților. FC Bihor a reușit să restabilească egalitatea prin atacantul Adrian Mărkuș care a înscris cu capul din 8 metri, după o centrare de la căpitanul de echipă, Andrei Florean, de pe partea stângă.

Ușor, FC Bihor a pus stăpânire pe joc, a avut posesia mai mult, iar în minutul 22 Florean a expediat o torpilă de la 18 metri, scoasă in-extremis însă de portarul Sălăjan, de sub transversală. În replică, în minutul 26, Gh. Popescu, scăpat la 14 metri de poartă, a expediat balonul în bara transversală.

Un minut mai târziu, Florean s-a remarcat din nou, cu o reluare tot din 14 metri, reținută de portar, pentru ca pe finalul primei reprize, Luceafărul să mai beneficieze de o ocazie clară. Scăpat singur cu portarul, după o gravă greșeală a defensivei oaspeților, S. Ianc nu a putut să-l învingă pe Pogacsics.

Gol „ucigător”

La pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1, însă la reluare FC Bihor a început foarte bine, masând echipa gazdă în propriul careu. Astfel, după o lovitură de colț, în minutul 49, Alexandru Sorian a înscris cu o execuție impecabilă direct din corner, trimițând, de pe partea stângă, cu efect, sub transversală.

Momentele bune ale oaspeților au continuat. În minutul 50, Pușcaș a căzut în careu, dar arbitrul a apreciat că a simulat și i-a acordat cartonașul galben.

Apoi, la 10 minute de la reluare, Luceafărul a ieșit pentru prima dată din propria jumătate și în minutul 55 a șutat prin Letan, de la 30 de metri, peste poartă. Trei minute mai târziu, FC Bihor a revenit în atac, iar Ciprian Vasilache, după o incursiune frumoasă, ușor lateral dreapta, după ce a întors doi jucători, a șutat cu efect, dar puțin pe lângă stâlpul din partea dreaptă a porți lui Sălăjan.

În minutul 59 însă, în urma unei incursiuni în careu a lui S. Ianc, după un contact cu fundașul dreapta al echipei FC Bihor, Coroian, arbitrul Paul Unimătan din Zalău a dictat penalti pentru gazde. A executat și a transformat impecabil același Ianc.

După egalare, Luceafărul a prins aripi, iar FC Bihor nu a mai avut reacție, astfel că pe acest fond a venit și golul al treilea pentru gazde, reușit de C. Roșu, în minutul 71, cu un șut pe jos, la colțul lung, din 14 metri, după o pasă primită de la omul meciului, S. Ianc. Elevii antrenorului Florin Fărcaș au fost apoi pe val, iar în minutul 78, din lovitură liberă, D. Muntean a țintit bara transversală.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, în pofida strădaniei celor două combatante, astfel că rezultatul jocului a fost 3-2 pentru gazde. Rezultatul scoate FC Bihor din cărțile promovării, iar jucătorilor de la Luceafărul le aduce 3 puncte importante în tentativa de a evita retrogradarea.

VEZI mai multe POZE de la derby-ul Bihorului

În acest meci, Luceafărul a evoluat în formula: Sălăjan – Muntean, Mintaș, Letan, Achim – Ianc (86 Neaga), Svarczkopf, Ghilea (56 Roșu), Haș, George Bogdan – Popescu (83 Cura). Antrenor: Florin Fărcaș.

FC Bihor, la rându-i, a răspuns cu : Pogacsics – Coroian, Lazăr Ținc, Vădrariu – Sorian, Sălagea, Vasilache – Ovidiu Popa (42 Pușcaș), Mărkus, Florean (85 Bic). Antrenori: Marian Pană și Rudy Kovacs.

Un moment inedit s-a petrecut în cadrul conferinței de presă de după meci. Întrebat cui dedică victoria de sâmbătă, antrenorul Luceafărului, Florin Fărcaș, a izbucnit în lacrimi, când le-a spus jurnaliștilor că tatălui său, pe care l-a pierdut în toamna trecută.

„Cred că tatăl meu dacă ar fi acum, s-ar bucura foarte mult pentru mine”, a spus Fărcaș.

Sursa: eBihoreanul

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 14:15 Campionat
Pe aceeași temă