FC Argeș, prima înfrângere departe de casă

24 Oct. 2011, 12:43 Campionat
FC Argeș,** prima înfrângere departe de casă

FC Argeș a întâlnit sâmbătă dimineața în deplasare formația ALRO Slatina într-o partidă contând pentru etapa a X-a din actualul sezon al Ligii a II-a la fotbal.

Partida a avut două reprize diametral opuse. În prima parte a confruntării, jocul a fost unul extrem de echilibrat, cu marile ocazii de gol aparținând celor de la FC Argeș. Primul moment interesant al meciului s-a petrecut în minutul 14, atunci când atacantul argeșenilor Rover Cârstea a solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri. Cererea sa a rămas fără niciun rezultat și jocul a fost lăsat să continue de arbitrul acelui joc. În minutul 20 a venit rândul gazdelor să beneficieze de o ocazie bună de gol, dar șutul lui Sergiu Popescu de la 20 de metri s-a dus puțin peste bara transversală a lui Croitoru. În minutul 28, piteștenii au irosit cea mai importantă ocazie de gol a primei reprize. Briceag a reușit o centrare foarte bună ce l-a depășit pe portarul advers, dar numai că șutul lui Rover Cârstea l-a lovit în cap pe portarul echipei gazdă, Andrei Marinescu.

Ultimele minute ale primei reprize au oferit o serie de atacuri sterile din partea echipei gazdă, atacuri ce nu au pus în real pericol poarta lui Croitoru. Actul secund al meciului a oferit un joc dominat mai mult de către echipa gazdă. Numai că ocaziile de gol au lipsit cu desăvârșire, asta până în minutul 68 atunci când Croitoru a scăpat o minge din brațe la o degajare și i-a oferit o mare șansă de gol lui Dulcea, dar șutul său din postură de unu la unu cu portarul advers a fost reținut de către Croitoru.

Momentul cel mai important al meciului s-a petrecut în minutul 70, atunci când brazilianul Wallace da Silva a primit al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Peste numai șase minute a venit și unicul gol al acestei partide. Crăciun a centrat în careu, mingea a fost reluată de Dulcea, dar Croitoru a respins, însă Stancu a fost pe fază și a marcat unicul gol al acestei dispute.

Până la final FC Argeș a încercat să restabilească egalitatea, dar scorul nu a mai fost modificat, iar piteștenii au cedat la Slatina la limită cu scorul de 1 – 0.

Prima înfrângere departe de casă

Înfrângerea suferită de alb-violeți la Slatina este prima partidă pierdută de piteșteni în deplasare în actuala stagiune competițională. Până la jocul de sâmbătă, FC Argeș avea patru meciuri jucate departe de casă și se putea lăuda cu faptul că avea acumulate 8 puncte din aceste jocuri. Argeșenii aveau două victorii, 3 – 2 la FC Maramureș și 2 – 1 la Juventus București, în timp ce remizele au venit la Târgoviște și la Râmnicu Vâlcea, acolo unde ambele jocuri s-au terminat cu scorul de 2 – 2. Ultima dată când FC Argeș pierdea în deplasare se întâmpla în stagiunea precedentă, atunci când jucătorii pregătiți pe atunci de către Iordan Eftimie cedau cu scorul de 3 – 0 pe terenul echipei CSM Râmnicu Vâlcea.

Piteștenii s-au obișnuit să joace în inferioritate

FC Argeș a început să se obișnuiască să joace cu un om mai puțin pe teren. Elevii lui Viorel Dumitrescu au trebuit să joace pentru a treia oară în actuala ediție de campionat cu un om mai puțin pe teren, asta după ce brazilianul Wallace da Silva a fost eliminat pentru două cartonașe galbene în meciul de la Slatina. Primul dintre galbene a venit pentru un henț, iar al doilea a fost încasat destul de ușor după un fault asupra lui Dulcea. Argeșenii au mai avut jucători eliminați în acest campionat în meciul de acasă cu Mureșul Deva, dar și în partida din deplasare cu Juventus București, atunci când doi dintre jucătorii albi-violeților au fost eliminați și anume Ion Marius și Octavian Ionescu.

Sursa: Ziarul Top

24 Oct. 2011, 12:43 Campionat
Pe aceeași temă