FC Argeș merge la Târgoviște să reaprindă lupta pentru locul de baraj. „Mai rămân etape de jucat și poate vom trece peste ei”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Apr. 2018, 15:51 Campionat

FC Argeș s-a apropiat la nouă puncte de Chindia după desfășurarea etapei dinaintea Paștelui, iar duminică, 15 aprilie, are șansa să pună și mai mare presiune pe ocupanta locului care duce la barajul pentru promovare. Piteștenii joacă, de la ora 17:00, la Târgoviște și cu o victorie ar reduce la șase puncte distanța față de formația pregătită de Nicolae Croitoru și care vine după umilința în fața „lanternei roșii” Dacia Unirea Brăila (0-1).

Alb-violeții au moralul foarte bun înaintea acestei confruntări după victoriile cu Dacia Unirea Brăila și Sportul Snagov, iar oficialii grupării din Trivale își doresc ca echipa să continue parcursul bun din ultimul timp. Cu o eventuală victorie la Târgoviște, lupta pentru ultimul loc al podiumului ar deveni și mai încinsă, având în vedere că decalajul de puncte s-ar reduce considerabil, la șase puncte.

„Întâlnim o echipă bună, din punctul meu de vedere. Chiar înainte de a veni aici am urmărit meciurile importante din liga a doua. De la bun început am spus că parcă era un plus pentru primele trei clasate, dar nu neapărat în ordinea în care sunt în clasament. Cred că și Târgoviște ar fi putut fi chiar mai în față. Întâlnim o echipă cu jucători de valoare, o echipă foarte omogenă. Au jucători care evoluează de șase-șapte ani împreună. E important și aspectul ăsta. Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână după sărbătorile de Paște. Băieții au avut și liber. În această perioadă am încercat să îmbinăm sportul de performanță, cu datinile și obiceiurile noastre. Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor în antrenamente, de aportul pe care și-l aduc de fiecare dată. Ne dorim cu toții să progresăm. Ar fi important pentru noi un rezultat bun. Nu neapărat pentru poziția din clasament. Încercăm să formăm un grup unit și performant. Asta ne interesează în primul rând. Este un joc în care ar trebui să demonstrăm că și locul nostru este mai sus decât poziția pe care o ocupăm în momentul de față. Mi-aș fi dorit ca cei de la Chindia să câștige meciul de la Brăila. De obicei, atunci când o echipă are un rezulat negativ, își ia toate măsurile pentru următoarea partidă. Pentru ei, dacă ar face un pas greșit cu noi, șansele la locul 2 sau locul 1 s-ar diminua foarte mult. Noi trebuie să ne urmărim interesul nostru. Vrem să construim o echipă puternică, însă o construcție se poate face numai pe rezultate pozitive”, a spus antrenorul Emil Săndoi în conferința de presă de astăzi.

„Sperăm ca de data asta să ne facem și noi datoria”

Și fotbaliștii piteșteni sunt încrezători în obținerea unui rezultat bun în deplasarea de la Târgoviște. Portarul Octavian Popescu și fundașul Bogdan Vișa sunt conștienți de importanța partidei de duminică, din deplasare, cu Chindia.

„Cred că o să fie un meci echilibrat. Sperăm ca de data asta să ne facem și noi datoria. Mă refer la cei din apărare. Să nu primim gol. Cred că dacă nu vom primi gol, putem scoate un rezultat pozitiv. Sperăm să câștigăm și să ne apropiem de ei. Mai rămân etape de jucat și poate vom trece peste ei”, a spus Popescu.

Și Bogdan Vișa are încredere în potențialul echipei: „Ne-am revenit și din punct de vedere fizic, iar acum avem un ritm mult mai bun. Acum am început să avem ocazii, să aducem mingea în fața porții adverse. Sperăm ca și în meciul ăsta să avem o evoluție bună și să câștigăm”.

În partida din turul campionatului, cele două echipe au remizat, scor 0-0, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Acum, după 28 de etape, Chindia ocupă ultima treaptă a podiumului, cu 58 de puncte, în timp ce FC Argeș se situează pe locul 4, cu 49 de puncte, strânse tot în 28 de meciuri.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Apr. 2018, 15:51 Campionat
Pe aceeași temă