FC Argeș continuă să urce în clasament cu interimarul Eduard Augustin pe bancă. Piteștenii s-au învățat să câștige jucând în inferioritate. „Nu am avut emoții”

FC Argeș continuă să urce în clasament cu interimarul Eduard Augustin pe bancă.** Piteștenii s-au învățat să câștige jucând în inferioritate.

FC Argeș traversează o perioadă excelentă de când a fost preluată de interimarul Augustin Eduard. Cu victoria la scor înregistrată cu Pandurii Târgu Jiu (5-1), echipa piteșteană a ajuns la trei victorii consecutive, iar în cinci meciuri de când are un nou staff tehnic a obținut patru succese și o înfrângere.

Sâmbăta trecută, FC Argeș a trecut cu 5-1, la Motru, de Pandurii Târgu Jiu, reușind să înscrie două goluri și în perioada în care a evoluat în dublă inferioritate numerică. Bogdan Dănăricu (88′) a marcat golul de onoare al gorjenilor în final, după ce până atunci înscriseseră Andrei Nilă (1′, 33′), Robert Grecu (6′, 67′) și Ionuț Năstăsie (55′). Cătălin Stan (37′) și Raul Costin (43′) au fost eliminați în finalul primei reprize.

Antrenorul Argeșului a recunoscut că nu se aștepta să aibă un meci așa facil, la Motru. După succesul cu Pandurii, piteștenii au ajuns la trei victorii consecutive cu interimarul Eduard Augustin pe banca tehnică și au urcat pe locul 7 în clasament, cu 31 de puncte, cu opt mai puține față de Chindia, care e pe loc de baraj de promovare.

„Veneam după o victorie, obținută, în zece jucători, la UTA, victorie care ne-a adus moral. Acum am reușit să câștigăm în nouă oameni, spre deosebire de etapa trecută când ne-am impus în zece oameni. E totuși foarte greu să obișnuiești jucătorii să câștige fiecare meci, dar, spre satisfacția mea, am reușit acest lucru și vreau să-i felicit din tot sufletul, pentru dăruirea de care au dat dovadă. A fost un joc așa cum și-ar dori orice antrenor, cu jucători care au determinare, rezistență psihică și tărie de caracter. Nu pot să reproșez ceva anume jucătorilor eliminați. Chiar dacă am luat două roșii, nu pot fi așa vehement, fiindcă jucătorul, în teren, are anumite reacții involuntare. Stan a fost practic provocat de adversar. În final, scorul a reflectat realitatea de pe teren. Aș fi ipocrit să spun că anticipam un asemenea rezultat, dar în victorie am crezut de la început. Mă gândeam însă la un joc mai strâns. Chiar și după 3-0, când am rămas în opt jucători, și știind că Pandurii a revenit etapa trecută de la 0-3, nu am avut emoții în privința victoriei. Îi felicit, încă o data, pe băieții mei, pentru efortul depus”, a declarat Augustin Eduard.

Acesta speră să continue șirul victoriilor și nu se teme de zăpadă, în ultima etapă programată în acest an. „Ne așteaptă un meci greu cu ASU Politehnica, dar vom aborda și acest meci la victorie. La Pitești, în perioada asta, în ultimii ani, nu a prea fost zăpadă. Noi, oricum, avem inslatație de încălzire a gazonului și nu se pune problema ca terenul să fie impracticabil”, a conchis Eduard. Jocul cu timișorenii e programat sâmbătă, de la ora 12:00, la Pitești.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă