FC Argeș are drept de promovare, Nicolae Dică cere sprijin financiar din partea afaceriștilor din Pitești: „Bugetul nostru este cam la jumătatea celor de la U Cluj, Petrolul sau Rapid”

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 16:05 Campionat
FC Argeș are drept de promovare, Nicolae Dică cere sprijin financiar din partea afaceriștilor din Pitești:**

FC Argeș va avea drept de promovare la finalul noului sezon al Ligii 2 după decizia dată miercuri de Comitetul Executiv al FRF, care a aprobat modificarea articolului 4 din ROAF. Cluburilor de drept public li se permite acum să își schimbe forma juridică prin cesionarea activității pentru minim un an către un club de drept privat.

În cazul FC Argeș, această schimbare se va face după ce primăria va cesiona drepturile echipei de fotbal către structura de drept privat nou-înființată Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș.

Nicolae Dică, managerul grupării din Trivale, este convins că decizia FRF va schimba lucrurile în bine la echipa pe care o antrenează. Fostul antrenor al FCSB așteaptă și implicarea oamenilor de afaceri la formația fanion a Piteștiului. „Vestea în privința dreptului de promovare am primit-o cu mare bucurie. Este o decizie așteptată de mult timp de către toată suflarea fotbalistică din Argeș. Acum, din punct de vedere juridic, putem spune că avem șanse egale de promovare. Este foarte bine că s-a luat această decizie și sunt convins că noul sezon va fi unul foarte disputat. Bravo celor din conducerea clubului care au făcut tot ce a depins de ei pentru schimbarea acestui articol din regulamentul FRF. Ne dorim foarte mult ca oamenii din Pitești să vină alături de echipă și să ne susțină la fiecare meci în număr cât mai mare”, spune Dică.

„Pe teren nu joacă banii. Dacă ai un buget mare, nu înseamnă că ai și garanția că vei promova”

Oficialul FC Argeș își dorește un buget mai mare pentru a se putea lupta la promovare, însă spune că nu banii sunt cei mai importanți. „Bugetul nostru este cam la jumătatea celor de la „U” Cluj, Petrolul, Rapid sau Gloria Buzău, însă pe teren nu joacă banii. Pe teren, noi vom da totul ca să fim mai buni decât celelalte echipe cu care ne vom lupta pentru promovare. Dacă ai un buget mare, nu înseamnă că ai și garanția că vei promova. Vedeți situația din sezonul trecut. Eu sper ca prin această decizie dată de FRF, oamenii de afaceri din Pitești care iubesc fotbalul, să vină alături de echipă. Poate unii dintre ei erau mai reticenți înainte știind că echipa nu avea drept de promovare. Cel mai important lucru este ca noi să fim noi în vârful clasamentului. Dacă noi vom fi sus, eu cred că se vor găsi soluții. Îmi doresc ca la startul acestei ediții de campionat să avem o echipă puternică cu care să ne batem cu șanse reale la promovare. Le promit suporterilor că vom da totul pe teren la fiecare meci și sper să ducem echipa în Liga 1 într-un timp cât mai scurt. Trebuie să fie alături de noi meci de meci și să ne susțină”, a mai spus Nicolae Dică.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 16:05 Campionat
Pe aceeași temă