Farul pierde cu ACS Berceni și intră în febra Ligii 3, dacă nu se desființează: „Suntem ca un bolnav de cancer și așteptăm să intrăm în metastază”

FC Farul a pierdut, vineri, și al doilea joc din cadrul play-off-ului Seriei I, tocmai în fața rivalei cu care se bate pentru evitarea ultimei poziții. Constănțenii au cedat cu 0-1 pe teren propriu în fața Berceniului și au rămas la trei puncte în spatele ilfovenilor. Mai sunt de disputat patru etape până la finalul sezonului, iar dacă trupa de la malul mării nu va reuși să revină, va fi nevoită să joace barajul pentru menținerea în Liga 2. O situație extrem de rușinoasă pentru o echipă de tradiție a fotbalului românesc.

Singurul gol al întâlnirii de vineri a fost reușit de Epaminonda Nicu cu 20 de minute înainte de finalul jocului. Căpitanul Berceniului a înscris cu o lovitură de cap din apropiere după o centrare venită din corner. În prima repriză, fariștii au ratat o mare situație de gol după ce Szalkai a obținut penalty din duelul cu Dobrosavlevici. Era minutul 38 și Ochia bătea în bară lovitura de pedeapsă, iar mingea revenită în teren a fost reluată peste transversală de Jianu.

Antrenorul Marian Dinu a explicat la finalul meciului cum le-a cerut elevilor săi să joace. „Este o înfrângere grea pentru noi, după un meci slab al băieților. Câteva situații de gol și un penalty ratat e mult prea puțin pentru a putea câștiga o partidă. Se poate ca jucătorii să fi și căzut psihic după ratarea penalty-ului, dar într-un meci sunt momente peste care trebuie să treci. Ne-a lipsit limpezimea. Toată săptămâna am discutat, și am făcut-o și la pregătirea jocului, ca să pună mingea jos și să paseze. În prima repriză au încercat mai mereu minge lungă, după care mergeau, nu ieșeau, foarte greu la susținere. Au încercat cu mijloacele pe care le-au avut la îndemână, iar acestea n-au fost cele potrivite”, a declarat, citat de ziuaconstanta.ro, Marian Dinu, care nu vrea să se caute, deocamdată, vinovații pentru situația în care s-a ajuns, ci soluții pentru ieșirea din criză: „Cu toții suntem vinovați pentru ce se întâmplă la echipă. Ar trebui căutate soluțiile salvatoare, însă nu știu ce soluție s-ar mai putea găsi în această situație. Suntem ca un bolnav de cancer și așteptăm să intrăm în metastază, ca să putem fi ajutați”.

„Jucătorii nici nu mai vor să intre pe stadion. Nu trebuie condamnați”

Marian Dinu a comentat și posibilitatea ca jucătorii săi să nu mai revină la echipă după Paște, așa cum au amenințat în ultimele săptămâni în caz că nu își vor primi din restanțe, lucru care nu s-a întâmplat. „Nu știu, dar 99% dintre ei nici nu mai vor să intre pe stadion. Nu-i pot reproșa nimănui că nu și-a dorit, dar atât pot în momentul de față. Eu stau zi de zi cu ei și îi simt foarte bine. Nu trebuie condamnați. E o situație care s-a perpetuat de luni întregi, iar acum s-a acutizat. E o stare peste care vrei să treci, dar nu poți”, a mai spus tehnicianul Farului.

Dinu e sceptic în privința rezolvării problemelor

Acesta a remarcat că niciun reprezentant al Consiliului Județean nu a venit la echipă să-i susțină pe jucători în aceste momente grele, mai ales după ce Cristinel Dragomir, vicepreședintele cu atribuții de președinte la CJC, a anunțat că FC Farul ar putea primi finanțare la următoarea ședință, pe 20 aprilie. „La momentele grele trebuie să ai pe cineva lângă tine, iar acum nu e nimeni. Probabil că sunt supărați, dar supărare mai mare ca a noastră nu cred că încearcă pe nimeni în aceste momente. Sunt sceptic că se va rezolva problema de la echipă. Dacă vrei să ajuți pe cineva, o faci atunci când are nevoie, nu pe 20 aprilie. Va fi prea târziu, nu știu dacă mai are pe cine să ajute atunci”, a mai spus Dinu, citat de ziuaconstanta.ro.

FARUL CONSTANȚA    0
ACS BERCENI        1

E. Nicu ”71

A. Dinu – Băjan, Buzea (D. Ciobanu ”41), Fl. Pătrașcu (cpt.), Giurgiu – Cioinac (Pânzaru ”72), Ochia – Al. Grigoraș, Jianu, Szalkai (Al. Vieru ”79) – M. Enciu  
Rezerve neutilizate: Nanu – R. Neagoe, I. Plămadă, Cl. Popa
Antrenor: Marian Dinu
Penalty ratat: Ochia ”38

I. Popescu – Dobrosavlevici, E. Nicu (cpt.), M. Popescu, C. Mihai (C. Sandu ”79) – Scărlătescu (D. Lemac ”59), Pivniceru, G. Damian, Jugaru (G. Ghinea ”55) – A. Nistor, R. Văduva
Rezerve neutilizate: Meilă – A. Enciu, L. Cristea, Udrea
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 200; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Gabriel Ion Cătană și Petruța Iugulescu (ambii din Târgoviște); Jucătorul meciului: Epaminonda Nicu.

Meci capital și runda următoare

Farul Constanța ocupă ultimul loc la play-out-ul Seriei I a Ligii 2, poziție care o trimite la barajul pentru evitarea retrogradării. Următoarele două clasate au trei puncte în față, 25 față de 22, iar până la finalul turneului mai sunt de disputat patru etape. Ar fi suficient timp pentru „marinari” să scape de acest loc, însă problemele din cadrul clubului nu se vor rezolva imediat, astfel că și starea de spirit a jucătorilor nu duce către evoluții mai bune în teren.

În runda a treia, Farul joacă la Dorohoi, o altă partidă capitală pentru ambele echipe, iar ACS Berceni joacă pe teren propriu cu CS Balotești, grupare care nu mai are emoții în privința ultimului loc.


Clasamentul play-out-ului Seriei I după desfășurarea a două etape:

1.     CS Balotești           32 pct.
2.     FCM Dorohoi           25
3.     ACS Berceni           25
4.     Farul Constanța           22

Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă