Farul, meci capital la Balotești! Grigoraș: „Nu mai avem nicio scuză acum”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 18:48 Campionat

Fără punct din meciurile cu Academica Clinceni (scor 0-1) și Sportul Snagov (scor 1-2), SSC Farul are un meci capital la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 11:00. Echipa constănțeană joacă la Balotești împotriva uneia dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării, iar orice rezultat în afară de victorie îi complică serios obiectivul.

Baloteștiul a trecut pentru Farul în clasament, are două puncte în plus, 22 față de 20, însă, mai rău, diferența față de prima echipă aflată deasupra zonei roșii, acum ocupată de Daco Getica București (24 de puncte), s-a mărit.

„Sper că am reușit să trecem peste cele două înfrângeri la rând, eșecuri care ne-au afectat puțin. Sunt convins că jucătorii noștri vor avea o altă atitudine, iar jocul va fi mult mai consistent. Așteptăm să câștigăm și noi primele puncte. N-am bătut monedă în ultimul timp pe lipsa noastră de omogenitate. Avem jucători valoroși, care aveau nevoie de o perioadă de adaptare. Cred că această perioadă a trecut și nu mai avem nicio scuză acum. De sâmbătă, trebuie să apară și rezultatele, iar jocul să fie mult mai bun. Cred că băieții au înțeles mesajul meu și al conducerii clubului. Fotbaliștilor li s-a acordat și li se acordă încredere totală în continuare”, a declarat antrenorul Petre Grigoraș în cadrul unei conferințe de presă, precizând că i-a simțit altfel pe jucători la antrenamentele din această săptămână, dar și că lotul pe care îl are la dispoziție este mai bun decât al multor echipe din Liga 2: „Suntem convinși împreună că echipa se poate exprima mult mai bine. În această săptămână, s-a văzut clar că suntem pe un drum ascendent. Chiar dacă vom juca pe un teren destul de greu, sunt convins că rezultatul ne va fi favorabil. Nu știu ce fotbal de calitate se poate practica pe o asemenea suprafață de joc, dar ambele echipe evoluează acolo. Din acest punct de vedere, scuzele sunt puerile. Indiferent de situație, valoarea noastră este, cred eu, peste cea a multor competitoare din campionat, iar sâmbătă va trebui să demonstrăm aceasta. Prin experiență, prin valoare, prin joc. Cele trei puncte ne sunt mai mult decât necesare. Locul pe care ne aflăm nu ne onorează. Meciul e foarte important și nu concepem să îl pierdem”.

Grigoraș nu simte că la Balotești va juca deasupra capului cu sabia lui Damocles, neconsiderând că meciul este unul decisiv. „Exclus! Nu-mi plac astfel de lucruri, că jucăm cu sabia nu știu cui, cu AG-ul nu știu cui și așa mai departe. Nu! Într-adevăr, e un meci important, dar nu cred că și crucial. Uitați-vă ce se întâmplă în fotbalul mondial! Niciodată nu poți fi învingător dinainte. E o competiție de anduranță, iar la final sunt convins că echipa noastră poate depăși starea actuală din clasament. Trebuie să avem încredere în propriile forțe și în echipă, în grup, iar la final să ne bucurăm de îndeplinirea obiectivului”, a mai spus Grigoraș, citat de Ziua de Constanța.

Pentru meciul cu CS Balotești, Petre Grigoraș nu se va putea baza pe Doumbia, care este în stare de suspendare.

Neciu: „Va fi o partidă de luptă, care pe care”

Unul dintre cei 16 jucători achiziționați în această iarnă, Robert Neciu crede că la Balotești va fi un meci de luptă. „Vom avea meci greu, am înțeles că acolo e un teren prost. Va fi o partidă de luptă, care pe care. Atmosfera e bună la echipă, încă nu s-a pierdut nimic, doar două partide, cu două echipe bune. Toate meciurile sunt grele. Sâmbătă, așteptăm să câștigăm. Cred că vom obține acum prima victorie din 2019. E momentul unei revanșe din partea noastră, după evoluția din primele două partide. Mister ne-a zis că trebuie să avem o atitudine mai bună în teren. Nu poți juca doar din talent. Publicul a fost extraordinar și la Clinceni, și la Constanța. Ne pare rău că nu am putut să le oferim victoria, dar crede că sâmbătă va fi altfel”, a vorbit Robert Neciu.

În meciul tur, SSC Farul s-a impus cu 2-0 în meciul cu CS Balotești, prin golurile marcate de Momodou Jallow (36) și Robert Licu (57), jucători care acum nu se mai află în lot. Cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 17 și 18, ilfovenii având un avans de două puncte, 22 față de 20.

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 18:48 Campionat
Pe aceeași temă