Farul își pune jucătorii la treabă în această perioadă în care Liga 2 e suspendată. De miercuri, elevii lui Ianis Zicu trebuie să se pregătească individual

Farul își pune jucătorii la treabă în această perioadă în care Liga 2 e suspendată.** De miercuri, elevii lui Ianis Zicu trebuie să se pregătească individual

Farul le-a cerut propriilor jucători să se antreneze în această perioadă în care campionatul este suspendat din cauza coronavirusului. Echipa de la malul mării anunță, printr-un comunicat oficial, că, de miercuri, fotbaliștii încep să se pregătească individual. Decizia va rămâne în vigoare până când se va decide că antrenamentele de grup vor fi reluate.

Mai mult, marți va avea loc o întâlnire a conducerii. Discuțiile vor avea ca scop stabilirea momentului în care echipa poate începe pregătirea.

„În urma deciziei Federației Române de Fotbal de a suspenda toate competițiile fotbalistice de pe teritoriul României până pe 31 martie din cauza epidemiei de COVID-19, programul echipei noastre a suferit schimbări radicale. Reveniți de la Miercurea Ciuc, unde ar fi trebuit să joace vineri, în etapa a 25-a a Ligii a 2-a, meci care nu a mai avut loc, alb-albaștrii au primit liber până miercuri. În această perioadă, fiecare jucător se va pregăti individual, după programul stabilit de conducerea tehnică.

Marți va avea loc o ședință la care vor lua partea conducerea clubului și antrenorii echipei, urmând să fie analizată situația existentă la acel moment și să se decidă când vor fi reluate antrenamentele”, se arată în comunicatul oficial al clubului Farul.

Echipa constănțeană ar fi trebuit să joace vineri la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, însă a revenit din județul Harghita fără să dispute meciul, fiindcă, între timp, FRF a decis suspendarea campionatului din cauza coronavirusului.

Farul încă speră la promovare. Diferența față de locul 2 e de șase puncte

Farul Constanța este pe locul 9 în Liga 2, când au mai rămas 14 etape din sezon. Diferența dintre „marinari” și locul secund, ocupat de CS Mioveni, este de doar șase puncte. Tot șase puncte e diferența și față de Turris Oltul, clasată pe poziția a 3-a, cea care duce la barajul pentru promovare.

Ianis Zicu încă speră la promovarea în Liga 1, în ciuda faptului că Farul a înregistrat o înfrângere grea, pe teren propriu, prima din acest sezon, 0-1 cu Turris Oltul, o contracandidată în lupta pentru primele locuri.

„În acest moment, față de locul 2 sunt șase puncte. Dacă am continua să recuperăm câte două puncte la fiecare trei etape, lucrurile sunt în regulă și putem să avem șanse în continuare. Dar este important să câștigăm acest meci din deplasare”, a spus Ianis Zicu înainte de întreruperea campionatului.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Foto: Farul Constanța

Pe aceeași temă