Farul, locul 9 în Liga 2, încă speră la promovare. Ianis Zicu: „Dacă recuperăm câte două puncte la fiecare trei etape, avem șanse”

Ianis Zicu (36 de ani) încă mai speră să ducă Farul în Liga 1 în acest sezon. Deși, în momentul de față, constănțenii vin după primul meci pierdut pe teren propriu în această ediție a Ligii 2, 0-1 cu Turris Oltul, și sunt abia pe poziția a 9-a în clasament, antrenorul consideră că ecartul față de locul al doilea direct promovabil și cel care duce la baraj nu este unul prea mare.

Înaintea meciului cu FK Csikszereda, programat vineri, de la ora 18:00, la Miercurea Ciuc, Ianis Zicu a vorbit la conferința de presă despre obiectivele clubului Farul.

„În Liga a 2-a, toate echipele reușesc să pună probleme. Noi am pierdut o partidă acasă cu o echipă aflată deasupra noastră, care ne-a bătut și în turul campionatului, Rapid a pierdut cu Reșița, Csikszereda a condus Petrolul până în minutul 80.

Sunt meciuri foarte grele și trebuie să fim pregătiți, pentru că echipele aflate în subsolul clasamentului sunt mult mai motivate și obiectivul lor este mult mai important decât cel al unei echipe aflate la mijlocul clasamentului, cum suntem noi în acest moment. Le-am spus băieților, în momentul în care am început acest retur, că față de locul secund, care promovează direct, erau opt puncte.

În acest moment, față de locul 2 sunt șase puncte. Dacă am continua să recuperăm câte două puncte la fiecare trei etape, lucrurile sunt în regulă și putem să avem șanse în continuare. Dar este important să câștigăm acest meci din deplasare”, a spus Ianis Zicu.

Până la finalul sezonului mai sunt 14 etape.

În acest moment, diferența dintre Farul (locul 9) și locul secund din Liga 2, ocupat de CS Mioveni, este de doar șase puncte. Tot șase puncte e diferența și față de Turris Oltul, clasate pe poziția a 3-a, cea care duce la barajul pentru promovare.

Meciul FK Csikszereda – Farul Constanța, din etapa a 25-a a Ligii 2, este programată vineri, de la ora 18:00, la Miercurea Ciuc. Deși Farul anunța ieri că meciul se va juca cu maximum 1000 de spectatori în tribune, printre care 40 de suporteri constănțeni, echipa de la malul mării crede acum că jocul se va desfășura fără public.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Farul Constanța

Pe aceeași temă