Farul a umilit Ceahlăul și acum se gândește la derby-ul cu Rapid: „I-am bătut la Constanța, deci avem un ascendent moral asupra lor”

FC Farul a realizat, sâmbătă, un nou succes categoric în Liga a 2-a, învingând cu 5-0, ultima clasată, Ceahlăul Piatra Neamț. În două meciuri la rând jucate la Constanța, în campionat, „marinarii” au înscris zece goluri, câte cinci în fiecare partidă (5-2 cu CS Balotești și 5-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț), jucătorii lui Constantin Gache având în acest moment al doilea atac al eșalonului secund.

Învinși în tur de nemțeni, fariștii și-au luat revanșa cu vârf și îndesat, oaspeții necreându-și nicio ocazie de gol, sâmbătă, în etapa a 14-a, prima din retur. Pentru Farul au înscris Cristocea (5), Chițu (10 – din penalty, 77), Băjan (29) și Pătulea (40). Chițu a ajuns la cota 11 în topul golgheterilor Ligii a 2-a, pe care-l conduce la egalitate cu Marius Staicu, de la CSM Râmnicu Vâlcea. În clasament, Farul se află pe locul patru, la cinci puncte de liderul Rapid București, cu care joacă în etapa viitoare, joi, de la ora 19:00.

FC Farul a dominat categoric disputa cu Ceahlăul, chiar dacă, după pauză, la adăpostul celor patru goluri, nu a mai apăsat pe accelerație. „Marinarii” au deschis scorul încă din minutul 5, peste cinci minute era 2-0 (Chițu punctând dintr-un penalty scos tot de el), iar 4-0 s-a făcut în minutul 40. La reușita de 1-0, Cristocea s-a accidentat și nu a mai putut continua meciul, devenind incert pentru meciul cu Rapid. În locul decarului Farului, a intrat Băjan, care a înscris un gol frumos, cu un șut din afara careului. De meserie fundaș dreapta, Băjan a jucat mijlocaș dreapta (pe stânga fiind mutat Nicorec). Ca apărător dreapta, antrenorul Constantin Gache l-a folosit pe tânărul Țăranu, care a fost și al doilea junior al Farului (alături de Gudea), Mihai Ion rămânând pe banca de rezerve.

Pătulea a fost la un pas de a face și el dubla, însă șutul său centrare, din minutul 22, a fost scos în corner, de sub bară, de portar.

Gache: „Nu-mi explic de ce există diferență între cum am jucat în unele meciuri de afară și partidele de acasă”

„Am obținut o victorie meritată, care a venit și în urma unui joc destul de bun. În repriza a doua, am cam oprit motoarele, deși nu le-am cerut așa ceva jucătorilor. A fost o victorie frumoasă, iar pe alocuri am făcut și spectacol. Nu-mi explic însă de ce există diferență între cum am jucat în unele meciuri de afară și partidele de acasă. La Buzău, dacă întâlneam o echipă mai bună, cred că luam și bătaie. Este adevărat, în Crâng am avut niște ocazii la început, după care ne-am tăiat”, a declarat Constantin Gache.

Principalul Farului a acuzat modul în care a primit sâmbătă cartonaș galben (nejustificat) unul dintre jucătorii de bază ai Farului, Onișor Nicorec, în condițiile în care „marinarii” joacă în etapa viitoare cu Rapid București, iar acest avertisment îi aduce suspendarea pentru Giulești mijlocașului farist. „La Rapid, mergem să jucăm. I-am bătut la Constanța, deci avem un ascendent moral asupra lor. Până la urmă, nu întâlnim Real Madrid”, a mai spus Gache.

Mazzali dă vina pe eșec pe subțirimea lotului și pe accidentări

Simone Mazzali, antrenorul Ceahlăului, a spus: „Ne-am confruntat cu probleme de lot. În această dimineață (n.r. sâmbătă), a trebuit să schimbăm tactica, după ce Popadiuc, un jucător foarte important pentru noi, nu a mai putut face parte din echipa de start, din pricina unei răceli puternice. La fel și Ștefănescu, fotbalist cu dureri la spate și la piciorul stâng. De asemenea, Tăbăcariu a jucat accidentat, iar în a doua repriză nu a mai rezistat. Avem un lot restrâns și de la începutul campionatului folosim aproape meci de meci aceiași jucători. A contat și deplasarea lungă, neputând pregăti bine acest meci. Am încercat să jucăm pe cât am putut”.

FARUL CONSTANȚA        5
CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    0

Cristocea ”5, S. Chițu ”10 – pen., ”70, Băjan ”29, Pătulea ”40

Gudea – Țăranu, Fl. Pătrașcu (cpt.), D. Bratu, D. Barna – Nicorec, Ad. Ionescu, T. Bălan (M. Rusu ”66), Cristocea (Băjan ”7) – S. Chițu, Pătulea (Al. Grigoraș ”75)
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Meleandră, M. Ion, Butoi
Antrenor: Constantin Gache

V. Barna – Călin, Ichim, L. Cazan (cpt.), Margină – Stahie, Tăbăcariu (Iovu 77), D. Stana – Chitoșcă (V. Cristea 77), Nedelcu (Drăghiceanu 12), Căruță
Rezerve neutilizate: Câmpianu – Popadiuc, Amariei, Ștefănescu
Antrenor: Simone Mazzali

Stadion: Farul (Constanța); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florin Liviu Burlacu (Urziceni) și Cristian Voicu (Focșani); Jucătorul meciului: Sorin Chițu.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă