Farul a ținut în șah liderul și și-au întrerupt seria eșecurilor consecutive

Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 14:04 Campionat

După patru înfrângeri la rând în campionat, FC Farul a obținut, în sfârșit, și un alt rezultat, remizând pe teren propriu, 1-1, cu liderul solitar al clasamentului, FC Voluntari. Față de ultimul meci jucat la Constanța și pierdut cu 1-4 contra lui SC Bacău, Farul a arătat acum incomparabil mai bine, jocul fiind schimbat total în primul rând la capitolul determinare. „Marinarii” au deschis chiar scorul, iar în partea secundă au avut o perioadă în care au presat, fiind aproape de un nou gol.

Liderul detașat al seriei întâi a Ligii a II-a (cu șapte puncte în fața echipei de pe locul doi) a venit la Constanța având în spate patru victorii la rând, în care marcase 15 goluri și primise cinci. Situația Farului era diametral opusă, cu patru eșecuri în ultimele patru partide de campionat, golaveraj 2-10. Gazdele s-au mobilizat însă foarte bine și au obținut un rezultat în consecință, deși nu li se dădea multe șanse înaintea partidei.

Mai mult, „marinarii” au deschis chiar scorul, încă din minutul 9, când Neagoe i-a pasat excelent printre lui Plămadă, iar acesta a tras la colțul lung din careu. FC Voluntari a încercat apoi să revină pe tabelă și a trecut la cârma jocului, ratând și câteva ocazii bune (M. Ene 13, Voduț 14). În cele din urmă, liderul a punctat în minutul 25, prin Achim, care a speculat, din apropiere, o învălmășeală în careul Farului. 1-1 a și fost scorul pauzei, constănțenii mai apărând la finalizare în două rânduri, prin Enciu (35, 41).

Arbitrul Marian Barbu a arătat două cartonașe roșii

Imediat după reluare, în minutul 48, oaspeții s-au arătat din nou periculoși, dar Ene nu l-a putut învinge pe portarul Farului, Ciucă. „Marinarii” au început apoi să joace din ce în ce mai bine, au prins curaj și o perioadă au semănat pericol la poarta oaspeților, Enciu și Scărlătescu finalizând două acțiuni bune. Cu trecerea timpului însă, presiunea lui FC Voluntari s-a intensificat, oaspeții alergând după lovitura de grație.

Într-un final de meci încins, în care Farul s-a arătat nemulțumită de mai multe decizii ale arbitrului Marian Barbu, din Făgăraș, „marinarii” au rezistat. Ambele echipe au avut câte un eliminat, în urma a două cartonașe galbene (Popa, de la Farul; Voduț, de la Voluntari), iar în ultimul minut din cele patru de prelungiri, Mitache a fost aproape de a marca pentru victoria oaspeților.

FARUL CONSTANȚA    1
FC VOLUNTARI        1

I. Plămadă ”9 / C. Achim ”25

G. Ciucă – Cl. Popa, D. Ciobanu, Miulescu (Straton ”60), R. Szalkai – Ochia (Cârstoiu ”46), R. Neagoe (cpt.) – Scărlătescu, Ivănică, I. Plămadă (Pîslaru ”73) – M. Enciu
Rezerve neutilizate: Vl. Neagu – B. Dumitru, Al. Muscă, Moroșanu
Antrenor: Ion Barbu
Eliminat: Cl. Popa ”87 (două galbene)

Hânțescu – Sg. Moga, C. Achim, Mitache, Fl. Maxim – S. Rădoi (cpt.), Todoran – C. Roșu (T. Bălan ”55), M. Ene (G. Deac ”67), Călințaru (E. Stan ”73) – Voduț
Rezerve neutilizate: Botaș – B. Barbu, V. Mihai, Ad. Bălan
Antrenor: Ilie Poenaru
Eliminat: Voduț ”90+2 (două galbene)

Stadion: Municipal (Constanța); Spectatori: 200; Arbitru: Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Iulian Cătălin Brînză (Botoșani); Jucătorul meciului: Gabriel Ciucă.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 01 Dec. 2014, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă