Farul a rezistat cu brio asaltului „lupilor” pe „Ilie Oană”! Ianis Zicu: „Nu am fost cu nimic inferiori echipei din Ploiești. Sunt mulțumit de acest punct”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 09:34 Campionat

Farul s-a întors cu un punct din „groapa lupilor”, așa cum numea fundașul golgheter Viorel Lică, înaintea meciului, locația partidei de la Ploiești, cu Petrolul. După o prestație modestă în atac, aproape inexistentă, și una solidă în defensivă, betonată, „marinarii” au obținut, sâmbătă, o remiză pe „Ilie Oană”, scor 0-0, exact ca în partida tur. Constănțenii au înregistrat, astfel, abia al cincilea punct în jocurile din deplasare din acest sezon, după al cincilea egal în 12 partide.

Ianis Zicu: „Ne-am descurcat onorabil. Au fost câteva situații în care ne-au surprins, dar este normal”

La finalul jocului de la Ploiești, Ianis Zicu s-a declarat mulțumit de felul în care s-a prezentat Farul, de rezultat și a făcut comparații între cele două echipe.

„A fost un meci echilibrat, nu am fost cu nimic inferiori echipei din Ploiești. Au fost câteva situații în care ne-au surprins, dar este normal. În momentul în care joci la o echipă care are un stadion nou, un buget de trei ori mai mare decât al nostru și jucători cu mare experiență, este normal să-ți pună și probleme. Cred că ne-am descurcat onorabil. Dacă este să comparăm un pic o situație din teren: ei au folosit doi atacanți, Hamza și Blănaru, care au împreună foarte multe goluri și salarii de zeci de mii de euro împreună, iar noi l-am folosit pe Cezar, care este la al doilea meci în Liga a 2-a. Cred că jucătorii tineri cresc într-un mediu sănătos la Farul și au șansa să se dezvolte așa cum trebuie prin meciuri de intensitatea celui de astăzi. Altfel nu au posibilitatea de a înțelege tensiunea și presiunea unui meci. Echipa a făcut un joc bun, sunt mulțumit de acest punct și avem nevoie de victorie în partida următoare, cu Turris”, a spus Zicu, citat de site-ul oficial al Farului.

Susținuți de galerie la Ploiești

La partida de pe „Ilie Oană”, Farul a fost susținută din sectorul rezervat galeriei oaspete de un grup important de suporteri, fani care au avut, la un moment dat, și o coregrafie.

„Este o emoție frumoasă când vezi atâția oameni veniți de la Constanța, înseamnă că fotbalul în Constanța trăiește și oamenii iubesc acest club. Este important ca lucrurile să decurgă natural, echipa să se formeze, clubul să fie stabil din toate punctele de vedere pentru că doar așa lucrurile pot să funcționeze, cu stabilitate și condiții de antrenament foarte bune. Altfel, doar hazardul îți poate oferi un rezultat bun”, a vorbit antrenorul echipei constănțene.

Patru meciuri fără înfrângere. Urmează jocul de acasă cu Turris

Cu remiza obținută cu Petrolul, Farul a ajuns la patru meciuri consecutive în care nu a pierdut și în care a obținut două victorii și două egaluri, menținându-se în prima jumătate a clasamentului și la trei puncte în spatele celor de la Turris Oltul, pe care îi vor întâlni runda următoare, pe teren propriu, acolo unde sunt invincibili în acest sezon. Pentur întâlnirea cu teleormănenii, Zicu speră să-i aibă la dispoziție și pe cei trei absenți de la jocul cu Petrolul, Antoche, Cruceru, ambii suspendați, și Ionuț Stoica, accidentat la ultimul antrenament înaintea de plecarea spre Ploiești.

„Este important că seria de rezultate bune continuă, mai ales că am avut două deplasări grele, la Călărași, fostă echipă din prima ligă, și Ploiești, echipă de tradiție, unde am obținut egaluri, am câștigat acasă cu Rapid și cu Chiajna, două formații foarte bune din Liga a 2-a. Avem în față un meci important, cu Turris, și sper să-l recuperăm pe Ionuț Stoica și să fie apt pentru acest joc. Revin Cruceru și Antoche și cred că avem un lot bun când toți jucătorii sunt valizi”, a declarat Zicu.

Jocul dintre Farul și Turris Oltul e programat sâmbătă, de la ora 12:00, la Constanța.

Cu remiza obținută cu Petrolul, Farul a ajuns la 33 de puncte și e pe locul 8 în Liga 2.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 09:34 Campionat
Pe aceeași temă