„Marinarii” merg în „groapa lupilor” pentru a continua să spere la promovare! Ianis Zicu și Viorel Lică sunt optimiști înaintea jocului cu Petrolul: „Toată presiunea e pe ei”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 15:34 Campionat

Farul și-a reluat meciurile din Liga 2 cu o victorie, 3-1 cu Concordia Chiajna, pe teren propriu, acolo unde în acest sezon nu a pierdut niciodată. În a doua etapă a Ligii 2 programată în 2020, echipa de la malul mării va avea un joc și mai greu, la Ploiești, cu Petrolul, singura formație care în această ediție de campionat a plecat neînvinsă de la Constanța (scor 0-0).

Jocul care contează pentru etapa a 23-a a Ligii 2 se desfășoară sâmbătă, de la ora 13:00, pe arena „Ilie Oană”, acolo unde Petrolul, weekendul trecut, a trecut cu 2-0 de Dunărea Călărași. Antrenorul Farului, Ianis Zicu, îl apreciază pe omologul său de pe banca echipei ploieștene, pe Costel Enache, îl invidiază pentru condițiile pe care le are și speră să obțină un rezultat pozitiv contra sa.

„Întâlnim o echipă foarte bună din Liga a 2-a, cu jucători care au foarte mare experiență în prima ligă, cred că împreună au câteva sute de meciuri, chiar spre o mie, cu un antrenor care are o experiență foarte mare și pe care îl apreciez foarte mult. Va fi o partidă frumoasă, pe un stadion adevărat de fotbal. Este un lucru important! Să poți să formezi o echipă trebuie să ai astfel de meciuri ca să-ți dai seama la ce nivel ești.

Ne dorim să obținem un rezultat pozitiv pentru că putem să continuăm seria bună din ultimele trei meciuri. Este un moment important pentru noi, cu toate că Petrolul este favorită, jucând acasă și având de partea lor rezultatele pozitive, pentru că în ultimele zece meciuri au pierdut o singură dată acasă. Au suporterii alături, va fi o atmosferă frumoasă și sper să fie stadion aproape plin pentru ca jucătorii mei să simtă ce înseamnă să fii fotbalist, să-și dorească să obțină rezultate cât mai bune, iar pe viitor să aibă cât mai multe astfel de meciuri”, a spus Ianis Zicu, citat de site-ul Farului.

De la Farul lipsesc doi foști petroliști

Pentru jocul de la Ploiești, Farul nu se poate baza pe doi dintre fotbaliștii ei importanți, foști jucători chiar la Petrolul. Unul dintre ei, Antonio Cruceru, a marcat cu Dunărea toate cele trei goluri ale „marinarilor”.

„Sunt două absențe importante, Paul Antoche și Antonio Cruceru, doi jucători care au evoluat foarte mult în acest sezon. Mai sunt vreo trei situații cu jucători care nu sunt sută la sută apți pentru meciul de mâine. Vom vedea ce va fi până la ora meciului, dar de aceea avem un lot de 25 de jucători, pentru a folosi cât mai mulți dintre ei, iar fiecare să-și aducă aportul la reușitele echipe”, a spus Zicu despre această problemă.

Petrolul și Farul, același număr de goluri încasate în acest sezon

Atât Petrolul, cât și Farul au câte 19 goluri primite în acest sezon în care au jucat fiecare câte 21 de meciuri. „Din păcate, am primit gol în partida cu Chiajna în ultimul minut. Altfel am fi fost mai bine decât ei la acest capitol. Este important să reușim să marcăm, pentru că va fi o partidă dificilă. Sunt convins că și ei ne vor pune mari probleme și, ca să obținem un rezultat pozitiv, trebuie să dăm gol”, crede Zicu.

Cele mai bune defensive în acest sezon de Liga 2 le au ASU Poli (10 goluri) și UTA (13). Rapid și Metaloglobus au tot câte 19 goluri încasate.

La capitolul ofensivă, Farul stă mai bine ca Petrolul. Constănțenii au 27 de goluri marcate, în timp ce Petrolul are doar 21. Cea mai bună echipă din Liga 2 la acest capitol este UTA, cu 43 de goluri date în 21 de meciuri.

Zicu așteaptă rezultatele cu Petrolul și Turris pentru a vedea șansele la promovare ale Farului

Farul are doar două puncte mai puțin ca Petrolul. Cum prahovenii visează la promovare, și constănțenii sunt îndreptățiți să facă acest lucru. Zicu e de părere că adversarul de sâmbătă se află într-o situație de presiune mai mare decât cea a jucătorilor săi.

„Cu un rezultat bun și o victorie în partida cu Turris vom ști exact unde ne situăm. Așa cum am spus la începutul acestui miniretur, primele trei-patru etape ne vor arăta nivelul la care suntem și lucrurile pe care le putem face în acest sezon. Dar toată presiunea este pe cei de la Petrolul, pentru că ei au bugetul pe care-l au și s-au făcut lucrurile mult mai bine la ei în urmă cu 2-3 ani. La noi, doar de vreun an și jumătate am început să ne organizăm așa cum trebuie și cred că putem să arătăm și noi la fel într-o perioadă scurtă de timp, pentru că avem toate condițiile necesare”, a declarat Ianis Zicu în cadrul conferinței de presă.

Viorel Lică: „Mergem în groapa lupilor, de unde vrem să obținem cele trei puncte”

Farul are golgheter un fundaș, pe Viorel Lică, jucător care în acest sezon a marcat cinci goluri. Acesta își dorește o victorie pe „cel mai bun teren din Liga a 2-a”.

„Mergem în groapa lupilor și ne așteaptă un meci frumos, cu foarte mulți suporteri, pe cel mai bun teren din Liga a 2-a. Avem un singur gând, să obținem cele trei puncte. Trebuie să facem față presiunii, pentru că suporterii îi vor împinge din spate, iar la final să fim cei care se bucură. Sunt două absențe importante la noi, doi jucători buni, dar Mister are în lot jucătorii care pot să-i înlocuiască. Totul este posibil, ne jucăm șansa, mai ales că suntem la patru puncte de locul de baraj. Promovarea se va juca până în ultima etapă”, a spus Viorel Lică.

În partida tur din acest sezon dintre Farul și Petrolul, rezultatul a fost unul de egalitate, scor 0-0. În ediția trecută a Ligii 2, Petrolul s-a impus în ambele jocuri contra Farului. A fost 2-1 la Ploiești și 3-0 la Constanța.

Acum, înainte de desfășurarea etapei a 23-a, Petrolul ocupă locul 5, cu 34 de puncte, în timp ce Farul se situează pe poziția a 7-a, cu 32 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă