Farul a căzut în plasa Omului-Păianjen

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 13:12 Campionat

Echipa constănțeană a terminat la egalitate partida de pe teren propriu, de sâmbătă, cu nou-promovata brașoveană
 
Disputa FC Farul – Unirea Tărlungeni, de sâmbătă, de la Constanța, din etapa secundă a Ligii a 2-a, s-a încheiat 0-0. „Marinarii” au fost lipsiți de claritate în atac, ratând mai multe ocazii, printre care și un penalty. Fariștii s-au lovit și de un goal-keeper în zi de grație, care a făcut minuni în poarta oaspeților.
 
Șirul victoriilor consecutive ale Farului în meciurile oficiale s-a oprit la trei, după egalul alb din propriul fief cu Unirea Tărlungeni, echipă nou-promovată în Liga a 2-a. „Marinarii” au condus ostilitățile, dar au avut în față o echipă bine organizată, care a aglomerat jocul. Când au reușit să străpungă însă defensiva Unirii, fariștii nu au putut trece și de portarul Florin Iacob, imbatabil sâmbătă. Acesta parcă i-a hipnotizat pe Ivanovici (9) și Silvășan (17, 31), care nu au înscris deși erau față în față cu el!

Nici Buzea (54) nu a avut noroc, ratând din câțiva metri, iar un contraatac supranumeric al Farului, din finalul primei reprize, nu s-a încheiat cu pasă la Silvășan, liber, „marinarii” ratând astfel o nouă ocazie de gol. Adevărat Om-Păianjen, Florin Iacob și-a încheiat recitalul în minutul 88, când a apărat penalty-ul bătut de Silvășan, lovitură de pedeapsă acordată în urma hențului în careu al lui Toderașcu, fundașul brașovean primind cartonașul roșu pentru aceasta.

De cealaltă parte, Unirea a încercat cu predilecție arma contraatacului, iar cele mai periculoase acțiuni ale oaspeților au fost rezolvate de un George Curcă sigur pe el. Unirea a ratat și ea o situație mare, în minutul 38, însă Curcă l-a copiat pe omologul său și a respins peste bară bolta lui Liviu Nicolae. S-a terminat doar 0-0, „marinarii” fiind însă neînvinși de patru meciuri.

FC Farul (antrenor, Ion Răuță) – G. Curcă (cpt.) – Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici, I. Florea, B. Nicola (50 Igiroșanu), N. Crețu (79 Nițescu) – Coconașu (64 Bolat) – Silvășan;

Unirea (antrenor, Laszlo Balint) – Fl. Iacob – Toderașcu, I. Șerban, Tatarciuc, Dumbravă – Brujan, N. Cristea – B. Liță (58 Enceanu), Elek (90 Iaru), S. Marin – L. Nicolae (cpt.) (83 A. Neculai).
 
Mulți nu au avut prospețime
 
Ion Răuță, antrenorul Farului, s-a declarat la finalul partidei mulțumit de atitudinea elevilor săi, însă a remarcat că aceștia au început jocul prea nervoși, iar multora dintre ei le-a lipsit prospețimea, ceea ce le-a afectat claritatea în joc. „Mă așteptam la un meci foarte greu, aveam informații că Unirea Tărlungeni e o echipă dispusă la efort total. S-a văzut și astăzi (n.r. – sâmbătă), oaspeții s-au grupat foarte bine în jumătatea proprie și au încercat să declanșeze atacuri sau contraatacuri în mare viteză. Nu ne-au surprins cu nimic, dar noi am avut mulți jucători fără prospețime și, în consecință, fără claritate în evoluție. Chiar și așa, ne-am creat câteva ocazii imense, vreo trei singuri cu portarul. Plus penalty-ul ratat. Sunt mulțumit de atitudinea băieților, numai că am început jocul cu prea mare nervozitate. Ne-am lovit și de un portar în zi de grație. Mergem însă înainte. În continuare, trebuie să avem mare grijă la refacerea jucătorilor. Nu putem să-l acuzăm pe Silvășan pentru ratarea penalty-ului. Dacă ar fi după mine însă, niciodată nu trebuie bătut la semiînălțime, pe brațul portarului”, a arătat Răuță.

„Am reușit să ne adunăm după două rezultate defavorabile, am jucat foarte organizat și, chiar dacă am avut șansă la penalty, punctul este meritat. I-am blocat Farului jucătorii-cheie și puteam chiar să și marcăm. Iacob a jucat foarte bine, însă egalul este al întregii echipe, toți au muncit”, a spus și principalul de la Tărlungeni, Laszlo Balint.

Sursa: Ziua Constanța

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă