Fără probleme și în amicale

22 May. 2009, 11:16 Campionat
Fără probleme și în amicale

FC Ploiești a depășit divizionara C Juventus București, cu 3-2, într-un meci amical disputat miercuri seară pe cocheta arenă din cartierul „Colentina”, succesul obținut de elevii lui Ion Moldovan fiind unul mai facil decât o arată scorul!

După ce, la precedenta pauză din campionat, au depășit Gloria Buzău II și AS Filipești, în meciuri de pregătire, acum, profitând de pauza cauzată de amânarea meciului de la Ștința Lotus Băile Felix, ploieștenii și-au mai trecut în cont un succes, numai bun pentru moral, înainte de ultimele patru meciuri din acest sezon, jocuri ce pot aduce promovarea în Liga I, matematic, dacă se obțin 7 puncte din cele 12 rămase în joc pentru ploieșteni!

Prima parte, mai ales, a fost o bună repetiție pentru echipa antrenată de trio-ul Moldovan – Ursu – Nițu, în afara celor două reușite, FC Ploiești irosind cel puțin tot pe atâtea ocazii imense. Prima dintre ele, în minutul 15, când Damaschin, singur cu toată poarta în față, nu a reușit să împingă mingea în plasă din careul mic, tot el revanșându-se câteva minute mai târziu, când nu a mai greșit ținta, la o pasă cu călcâiul a lui Ștefan Ciobanu, care l-a lăsat singur în fața porții. Ciobanu a  ratat și el o ocazie mare, iar scorul la  pauză fiind stabilit de Gafița (foto), după o pasă excelentă, dintr-o atingere, a lui Valentin Sandu, revenit printre titulari, cu „chef” de joc. Cei doi au fost, dealtfel, alături de Cataramă și Gheorghe, menținuți 90 de minute în teren de către Ion Moldovan, care l-a readus la echipă și pe fundașul stânga Alexandru Stan, acesta evoluând o repriză, după ce i-a „expirat” pedeapsa la echipa a doua a clubului.
 

Popa – goluri de generic

 

În partea secundă, FC Ploiești a mai marcat o singură dată, Valentin Lemnaru îndeplinind (min. 71) o simplă formalitate, după o fază excelent lucrată de Georgian Păun, pe partea stângă.

Ghinionistul reprizei secunde a fost portarul Popa, cel care a primit două goluri, de generic, din șuturi expediate de la circa 30 de metri! Mai întîi, Rotaru a tras cu sete, mingea lovind bara din dreapta sa și ricoșând în plasă, apoi, fostul internațional de juniori, Amet Ferdin a prins un „trasor”, în diagonală, în vinclul din dreapta lui Popa (min. 81), dar Juventus a trebuit să se mulțumească doar cu faptul că a reușit, în două rânduri, reducerea diferenței de scor, scorul final fiind de 3-2 pentru divizionara secundă!

 

Caseta meciului

Juventus București – FC Ploiești 2-3 (0-2)

Au marcat: Rotaru (60), Amet (81) / Damaschin (24), Gafița (40), Lemnaru (71)

Juventus: Iordache – Dima, Tîlpeanu, Grigore, Roșca – Lipa, Zaharia, Rotaru, Drăghici – Călințaru, Hideaky. Au mai intrat: Câța – Ștefan, B. Dinu, A. Dan, Amet, Floricel, Lixandru. Antrenor: Ionel Augustin
FC Ploiești: Iatan – Mihalache, Rohat, Oprsal, Sandu – Cataramă, V. Gheorghe, Takayuki, Gafița – Damaschin, Ciobanu. Au mai intrat: Popa – Crăciun, Neagu, Stan, Păduraru, Păun, Lemnaru. Antrenor: Ion Moldovan
 

 

Articol scris de Marian Dima

22 May. 2009, 11:16 Campionat
Pe aceeași temă