„Fapte, nu vorbe. Să legăm victoriile și apoi să vorbim din nou despre promovare”. Curtuiuș, decisiv cu Dunărea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Oct. 2016, 14:03 Actualizat: 23 Oct. 2016, 14:04 Campionat

Chiar dacă echipa sa conducea în fața Călărașiului și, teoretic, putea închide și mai bine jocul cu un mijlocaș, Laurențiu Roșu a jucat pe cartea atacului până la final. Rareori, Petre și Curtuiuș au rămas împreună 90 de minute pe teren, dar ieri au făcut-o cu rezultatul maxim. Ambii au marcat, iar „șeptarul” arădenilor a oferit și assistul pentru cea de-a zecea reușită stagională a mai tânărului său atacant.

„Golurile dau încredere unui atacant, dar câteodată e de ajuns și un joc bun. Adică să creezi spații pentru colegii tăi, să oferi pase, însă la fel de adevărat este că un gol sau mai multe îți aduc o energie în plus, un alt moral pentru meciurile ce urmează. Azi, m-am simțit în largul meu, am și avut destule mingi și pe lângă gol, am mai avut și alte posibilități, inclusiv o încercare de la peste 30-40 de metri. La golul de 2-0, nu am ezitat să-i pasez lui Adi, dovadă că nu este o concurență între noi. Chiar mă bucur că are are înscrise atât de multe goluri atâta timp cât echipa profit de pe urma lor”, a mărturisit Curtuiuș, ajuns la „borna” cinci goluri în prezentul campionat.

Vorbind efectiv despre partida cu Dunărea lui Mihalcea, „vârful” de 27 de ani a adăugat: „Ne bucurăm că am câștigat și am ieșit din pasa proastă avută cu cele trei înfrângeri consecutive. Meciul a fost extrem de greu, terenul prost ne-a îngreunat puțin misiunea. Am încercat să stăm cât mai sus în teren și cred că asta i-a împierdicat pe adversari să ne atace prea mult. Totuși, ne pare rău că nu am reușit să încheiem conturile mai repede, poate chiar din prima repriză”.

Rareori în acest campionat „Bătrâna Doamnă” nu a avut parte de probleme de arbitraj. Și contra Călărașiului, „fluierașii” au luat destule decizii contestabile, prima dintre ele fiind eliminarea lui Tănase chiar înainte de pauză. „Nu mai vreau să vorbesc despre arbitraj și nu este bine, alticineva ar trebui să o facă dacă este cazul. Tot ceea ce putem observa este că sunt destule faze la limită, 50-50%, iar majoritatea deciziilor sunt luate împotriva noastră. Mai multe nu vreau să spun, ci să ne concentrăm pe jocul nostru mult mai mult pentru a progresa de la meci la meci”, a fost punctul de vedere al lui Curtuiuș.

Cu 23 de puncte, UTA este la 5 lungimi de undă de un loc de promovare directă. „Părerea mea este că mai  înainte trebuie să legăm mai multe victorii, să mai urcăm măcar trei locuri în clasament și de abia apoi să vorbim din nou despre promovare. Adică fapte, nu vorbe. Degeaba spune că ne dorim dacă pe teren se întâmplă altceva. Acum nu trebuie să facem nuntă după acest succes, cum nu am făcut înmormântare după eșecuri, ci să rămânem concentrați și încrezători în forțele noastre”, a încheiat atacantul echipei fanion a Aradului.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Oct. 2016, 14:03 Actualizat: 23 Oct. 2016, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă