„Fanii Petrolului îmi plac”. Fostul fotbalist al naționalei impresionat de suporterii echipei ploieștene și mesajul pentru tricolori înainte de România – Lituania

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Nov. 2018, 14:27 Actualizat: 17 Nov. 2018, 14:28 Campionat

România – Lituania, azi de la 21:45, se joacă fără spectatori, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, meci în care tricolorii vor fi privați de susținerea fanilor din cauza comportamentului acestora de la partida de pe Arena Națională cu Serbia (scor 0-0).

Fost jucător în prima reprezentativă, cu 45 de selecții și 19 goluri, Ionel Ganea (45 de ani) a vorbit la ProSport LIVE despre contribuția spectatorilor la mentalul ridicat al jucătorilor. Ganea apreciază, în mod deosebit, suporterii Petrolului, grupare aflată în Liga 2.

„La echipa națională trebuie să fie un lider. Nu văd un jucător care să se impună prin personalitate. Dacă ai pretenții să te califici, trebuie să arăți, să câștigi și să joci. Suporterii vin… Pentru mine asta era cea mai mare motivație. Să-i văd că pleacă fericiți de la stadion. Fac atmosferă, susțin echipa. Îmi plac fanii Petrolului. Susțin necondiționat echipa. Când a jucat naționala acolo au venit în număr foarte mare. Jucătorii trebuie să se gândească mai mult să atragă suporterii. În Germania, media e de 40.000. La Dortmund îți iei abonament acum și mergi peste trei ani la meciuri. Jucătorii trebuie să înțeleagă că vin 50.000 de oameni. Atunci trebuie să mergi cu drag la meci și să dai totul pentru că suporterii pleacă fericiți de la stadion. Să te respecte când te întâlnești cu ei”, a spus Ganea, la ProSport LIVE.

Petrolul joacă pe teren propriu în Liga 2 cu minim 2.000 de spectatori, indiferent de adversarii pe care îi întâlnește. Echipa ploieșteană se află pe podiumul Ligii 2 după 17 etape și e considerată una dintre marile favorite la promovare.

Articol scris de Andru NENCIU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Nov. 2018, 14:27 Actualizat: 17 Nov. 2018, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă