Schimbări la Dunărea Călărași, după ce a cerut intrarea în insolvență. Cine e noul antrenor și ce jucători au venit la echipă în ultimul timp

Răzvan STÎNGĂ 06 Jul. 2021, 15:10 Liga 2
Schimbări la Dunărea Călărași, după ce a cerut intrarea în insolvență. Cine e noul antrenor și ce jucători au venit la echipă în ultimul timp

După ce a cerut intrarea în insolvență, Dunărea Călărași încearcă să se organizeze cum poate, în limita banilor de care dispune în acest moment. Acum, potrivit lui Ionel Ganea, lotul e compus din mai mulți fotbaliști de la tineret.

Din pricina acestei probleme, a intrării în insolvență, Ionel Ganea a plecat de la Dunărea Călărași. El nu mai ocupă funcția de director tehnic, după cum a și spus într-o discuție cu Liga2.ro, dar are ceva informații din interior, în ceea ce privește organizarea echipei.

Mirel Condei, antrenorul principal al Dunării Călărași 

În primul rând, câțiva fotbaliști din sezonul trecut au fost convinși să continue, pentru moment cel puțin, după ce li s-au achitat două salarii restante. Referitor la pregătirea echipei, antrenamentele sunt coordonate de Mirel Condei, cel care a ocupat funcția de antrenor secund în mandatul lui Cristian Pustai, sezonul trecut. Stafful tehnic este, potrivit lui Ionel Ganea, completat de două persoane de la academie.

S-au schimbat lucrurile între timp. Nu am mai fost plătit de mult timp. Au rămas câțiva jucători. Li s-au plătit lor două salarii. S-au făcut multe schimbări.

Am înțeles că nu se joacă meciul cu Dinamo. Au jucători pentru amical. A mai venit tineret mult și au și câțiva jucători vechi. Președintele Consiliului Județean a refuzat să dea bani la echipă după ce s-a aprobat bugetul. Dacă era om de cuvânt și nu mințea… Dacă aveam salariile la zi, cred că altfel era situația. Poate acum Călărașiul era în Liga 1.

Am înțeles că l-au pus antrenor pe fostul secund, Mirel Condei. Au mai luat doi colegi de la Centrul de Copii și Juniori”, a afirmat Ionel Ganea la DigiSport.

Ionel Ganea era văzut drept următorul antrenor al Dunării Călărași 

Dacă nu ar fi fost această problemă cu intrarea în insolvență, iar banii de la autoritățile județene ar fi venit, Ionel Ganea ar fi putut ocupa funcția de antrenor principal la Dunărea Călărași, în locul lui Cristian Pustai. De altfel, președintele clubului, Cristian Zanfir, recunoștea această posibilitate:

Probabil, procentul mai mare este pentru Ionel Ganea pentru a prelua echipa, dar un răspuns clar nu avem momentan. Vom avea după ce discutăm cu cei care conduc clubul. Nu aș putea să spun deocamdată nici ce pretenții vom avea pentru sezonul următor, până nu avem această discuție cu numirea noului antrenorul, cu bugetul care se va aloca. Să ne hazardăm, nu mai vrem.

Vrem să fim realiști, să discutăm pe sume și pe oameni. Oameni care vor veni. Din ce știu, săptămâna următoare vor intra și două salarii și vor veni și jucători să semneze prelungirea contractelor. Nu e vorba numai de Cristi Bud, mai mulți jucători vor prelungirea, dar trebuie să plătim salariile mai întâi, să demonstrăm că vrem să reintrăm în normalitate.

Chiar dacă mai rămân restanțe, ar face jucătorii să vrea continuarea măcar pe un an de zile”. Erau afirmațiile președintelui Dunării Călărași, la jumătatea lunii iunie.

Cine mai rămâne la Dunărea Călărași? 

Liga2.ro a anunțat încă de la finalul returului barajului de promovare în Liga 1 jucat de Dunărea Călărași cu FC Voluntari, că urmează vremuri grele la divizionara a doua. Se prefigura o astfel de situație la Dunărea Călărași, iar mai mulți fotbaliști erau pregătiți să plece.

Lucru care s-a și întâmplat ulterior și care ar putea conduce, foarte probabil, și la alte plecări în perioada imediat următoare.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Jul. 2021, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă