Falub, fără doi-trei titulari: „Trebuie să câștigăm în orice condiții”

Mihai Andries 23 Oct. 2012, 10:23 Campionat
Falub, fără doi-trei titulari:** „Trebuie să câștigăm în orice condiții

Partida cu CSM Râmnicu Vâlcea a lăsat urme adânci în cadrul lotului „textilist”. Prima victorie internă a sezonului ar putea fi plătită scump, atâta timp cât în „intermediara” de la Pitești, UTA să nu se poate baza pe doi-trei jucători din formula de start. „Hiago are probleme la gleznă, Silvășan, la mușchii gemeni, George Neagu e chinuit de pubalgie, iar Alin Gligor acuză și el o lovitură la tendon. Ei nu s-au antrenat în ultimele zile, rămâne de văzut dacă îi vom recupera până la ora meciului”, ne-a mărturisit Adrian Falub, care nu mai poate conta nici pe Weller, Pop și Alex Neagu.

Însă, ar putea apărea și vești bune pentru antrenorul „textiliștilor”. A sosit și cartea verde a lui Marcelinho, iar conducătorii „alb-roșiilor” fac eforturi să-l legitimize pe atacantul brazilian. Celălalt fotbalist din ȚaraCafelei care a debutat în tricoul UTA-ei sâmbătă are șanse mari să evolueze și în Trivale și asta chiar dacă nu a jucat prea bine contra vâlcenilor. „Un atacant ca Silvășan, care știe foarte bine ce are de făcut în orice echipă, sau Feussi, un fotbalist de bandă, care are atribuții limitate pe acel post, se adaptează mult mai repede în echipă. Pentru un mijlocaș central e ceva mai dificil să se integreze în jocul unei echipe noi. El are nevoie de relații de joc mult mai bine dezvoltate cu colegii săi, să știe când trebuie să vină după mingi în apărare și cum să furnizeze mingi utile pentru oamenii din atac, dar sunt și alte lucruri pe care un mijlocaș central bun trebuie să le facă pe parcursul unui meci. Dar, Ricardo e un fobalist bun, care se va adapta în curând”, a explicat Adrian Falub.

Până una alta, tehnicianul arădenilor este preocupat de recuperarea fizică și medicală a elevilor săi după confruntarea cu vâlcenii. „Ne dezavantajează faptul că jucăm două-trei meciuri într-o săptămână, fiindcă nu avem o constanță în ceea ce privește pregătirea fizic. Nu toți jucătorii sunt la același nivel de pregătire, unii își revin mai ușor, alții mai greu. Însă, trebuie să trecem peste toate problemele și să câștigăm în orice condiții. Și asta pentru că avem nevoie de toate punctele de la Pitești dacă vrem să ne apropiem de vârful clasamentului și să avem un moral bun pentru derby-ul cu Târgu Mureș”, a explicat Falub.

Confruntarea dintre FC Argeș și UTA se va disputa miercuri, de la ora 19 și va putea fi urmărită doar pe internet, pe argestv. ro.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 23 Oct. 2012, 10:23 Campionat
Pe aceeași temă