Falub: „Echipele mari câștigă și fără spectacol”

Mihai Andries 08 May. 2014, 10:42 Campionat
Falub:**

ASA merge ceas în play-off, iar victoria de la Bistrița a netezit și mai tare drumul echipei lui Adrian Falub spre Liga 1. După cel de al patrulea succes consecutiv în faza terminală a sezonului de Liga a II-a – 2-0 cu Metalul Reșița, 2-1 cu CSM Rm. Vâlcea, 4-1 cu CSU Craiova și 1-0 cu Gloria Bistrița – Falub nu exultă.

„A fost un meci greu la Bistrița, o echipă incomodă pe teren propriu. Acolo, doar UTA a mai bătut, în rest, nimeni până la acest joc. Deci, nu e deloc întâmplătoare poziția ocupată de bistrițeni. E adevărat și că noi nu am mai fost la fel de proaspeți ca la jocul cu CSU Craiova, dar echipele mari câștigă și când nu fac spectacol”, a explicat antrenorul mureșenilor.

Mai ofensivi cu CSU decât contra „vampirilor”

Dacă la meciul cu CSU, mureșenii adunau nu mai puțin de 22 de situații de poartă în primul mitan, cu Gloria ASA  a avut doar 16: 10 pe flancul drept, 2 în zonă centrală și 4 în stânga. „Acest fapt e explicabil și pentru că Gloria e o echipă care acceptă dominarea în joc, jucătorii ei au deprinderi foarte bune pe contraatac”, a mai adăugat Falub.

NDoye, perla mureșenilor

Senegalezul, venit în iarnă de la Săgeata Năvodari, a fost decisiv cu bistrițenii, golul din penalty reprezentând a treia sa reușită în playoff. „Are personalitate în teren cât și în afara lui. E un lider în vestiar, de asta a devenit căpitan după meciul precedent de la Bistrița”, a dezvăluit Falub, completat și de fotbalist. „Nu contează prea mult dacă am marcat pentru că eu nu am venit la Târgu Mureș ca să fiu golgheter, ci ca să promovez. Joc oriunde îmi cere antrenorul, iar dacă trebuie mă bag și în atac”, a recunoscut Ousmane.  

Bumba, motiv de îngrijorare

Stafful mureșenilor nu a exultat după jocul cu Bistrița, accidentarea lui Claudiu Bumba din startul jocului dându-le motive serioase de îngrijorare. „Claudiu e un jucător foarte important pentru noi, nu numai din prisma faptului că e un titular Under 21, ci mai ales datorită calităților lui. A acuzat probleme la inghinali, sperăm să nu fie ceva grav. Avem mare nevoie de jucător în continuare”, a mai spus Adrian Falub.

10 goluri are încasate ASA, în clasamentul playoff-ului, după 14 jocuri, având cea mai bună apărare

3 promovări are la activ, Adrian Falub, în cariera de antrenor: U Cluj, Unirea Alba Iulia și FCM Târgu Mureș

Articol scris de Nelu REMUS
Foto: Timp Online

Mihai Andries 08 May. 2014, 10:42 Campionat
Pe aceeași temă