Tribunalul Gorj a decis, miercuri, să amâne punerea în discuție a cererii de faliment a CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, formulată de administratorul judiciar Emanoil Ciobanu. Următorul termen acordat de judecătorul sindic este 17 ianuarie 2018.
Între timp, administratorului special al CS Pandurii, Marian Golea, poate vinde o parte din bunurile clubului. La vânzare se află deja un teren de 2.100 mp și o casă, prețul acestuia fiind de 228.000 de lei, fără TVA. De asemenea, pachetul de acțiuni de 23% pe care clubul îl are la Hotel Mina, de la Rânca, este evaluat și el la 570.860 lei, tot fără TVA, prețurile urmând să scadă dacă nu vor fi găsiți clienți la prima „strigare”!
„Am solicitat un termen, cât îi permite condica judecătorului sindic, în ideea de a putea să valorificăm activele clubului. Am făcut un regulament de vânzare pe care l-am prezentat odată cu planul. A fost modificat de către creditori în ideea de a face câte trei strigări la un preț și este foarte greoi modul acesta. O să fac o solicitare către creditori să schimbăm strategia de vânzare. Este o evaluare făcută de ANAF, așa au fost scoase la vânzare, sunt unele sume supraevaluate, unele active subevaluate și sunt greu vandabile. Activele clubului care pot fi valorificate se ridică la 9,9 milioane lei, 1,7 milioane lei fiind numai valoarea autoturismelor scoase la vânzare”, a precizat, conform pandurul.ro, Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii Târgu Jiu.
Condescu: „Este o decizie firească, această amânare”
În sala de judecată a fost prezent și Marin Condescu, principalul creditor al clubului de fotbal și singurul care, după retrogradarea din Liga 1, s-a preocupat, împreună cu Golea, de soarta echipei-fanion a județului Gorj.
CS Pandurii Târgu Jiu se află în insolvență de un an, având datorii către aprozimativ 200 de creditori. Cei mai mulți bani îi are de recuperat ANAF, foștii jucători sau antrenori, dar și Marin Condescu, care solicită 850.000 de euro!
„Este o decizie firească, această amânare. Cererea de faliment a fost depusă de administratorul judiciar când nu terminase de inventariat nici activele clubului, dar poate așa i-a spus legea. Repet, patrimoniul clubului este în jur de 6 milioane euro și toate datoriile sunt de 4,5 milioane. Probabil judecătorul a considerat că oamenii trebuie să se lămurească între ei. Nu s-a judecat absolut nimic, oricine poate să introducă o cerere de faliment în momentul acesta, dar legea insolvenței a fost concepută ca și stare economică intermediară pentru societățile care sunt în dificultate. Și asta ca să se redreseze, nu să falimenteze”, a declarat, pentru gorjeanul.ro, Marin Condescu.
Nu e supărat pe afirmațiile primarului
Pe de altă parte, principalul creditor al clubului, Marin Condescu, i-a dat dreptate primarului din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, care declarase că falimentul Pandurilor nu ar fi o tragedie.
„Declarațiile lui Marcel Romanescu sunt normale. E corect, nu era un capăt de țară, nu era al Treilea Război Mondial, dar este de evitat acest lucru. Unii care deja s-au gândit că vor împărți averea clubului, ar primi-o pe nedrept. Din primăvară, au apărut fel de fel de oportuniști care credeau că dacă zboară se și mănâncă. Nici o altă entitate sportivă în fotbal nu are infrastructura, capacitatea și lotul pe care îl are Pandurii pentru a ataca o promovare și pentru a obține rezultate financiare pozitive pentru a ieși din starea de insolvență. Va începe judecarea procesului de pe 1 noiembrie, dacă vom câștiga, vom obține cel puțin 1,5 milioane euro și promovarea care ar aduce încă 1,5 milioane euro, indiferent pe ce cale: sportivă sau judiciară”, a afirmat Condescu.
„Ni s-a acordat un nou termen pentru a valorifica activele clubului, au apărut elemente de noutate, contractul de comodat având în vedere investițiile făcute de noi la stadion. Nu trebuie să vindem tot, trebuie să asigurăm bani pentru funcționare. Este nevoie și de aportul asociaților”, a mai adăugat Golea.
Articol scris de Mircea OGLINDOIU