FIFA dă o veste excelentă, dar și o situație complicată pentru SC Oțelul. Clubul gălățean e considerat continuatorul campioanei și e obligat să plătească datoriile FC Oțelul

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2020, 18:10 Liga 3

Suporter Club Oțelul este obligată să plătească aproximativ 30.000 de euro către doi jucători pe care nu i-a avut niciodată, ci care au evoluat pentru Fotbal Club Oțelul, grupare care în 2011 a câștigat campionatul. FIFA a respins recursul echipei din Liga 3, după ce inițial o somase la achitarea acestei sume în luna octombrie 2019, deoarece forul suprem consideră SC Oțelul continuatoarea FC Oțelul.

Cristia Munteanu: „FIFA ne-a spus că suntem continuatoarea echipei care a luat titlul”

Cristian Munteanu, managerul executiv al SC Oțelul, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, pe un ton resemnat, că forul mondial a decis că actuala echipă din Liga 3 este continuatoarea campioanei României și a formației care a jucat în Liga Campionilor. FIFA impune acum grupării gălățene să plătească datoriile fostului club al orașului.

„Noi suntem continuatoarea acelei echipe. Cu documente oficiale de la FIFA, am fost somați să plătim o sumă de bani către doi foști jucători ai Oțelului Galați, cel care a intrat în faliment.

Și faptul că noi purtăm aceleași culori, am luat palmarestul, jucăm pe același stadion… FIFA a respins apelul făcut de noi; recursul către ei. Au spus foarte clar: «Voi sunteți continuatoarea echipei care a luat titlul în România și care a jucat în Champions League»”, a declarat Cristi Munteanu.

FIFA a asimilat actualul club speței în cazul celei falimentate, în timpul acționariatului lui Dan Adamescu, fără ca FRF, pe la care au trecut parte din memoriile celor doi jucători menționați, să informeze forul mondial că este vorba de cu totul alt club.

„Mai nou, primim amenzi și de la FIFA, pe motiv că nu am plătit salariile unor jucători ce prestau la Oțelul prin 2013. Trebuie să ne apărăm la TAS, este noaptea minții ce se întâmplă! FRF nu a răspuns la FIFA că actualul Oțelul nu are nicio legătură juridică cu fostul… Prin urmare, FIFA ne obligă să plătim zeci de mii de euro”, spunea Cornel Moisescu, președintele SC Oțelul, la momentul în care clubul primea somația de la FIFA, anul trecut.

Sevillano și Yulu-Matondo pot duce SC Oțelul la faliment

Atacantul argentinian Diego Sevillano și atacantul belgian Jeanvion Yulu-Matondo sunt jucătorii care au chemat în instanță clubul.

Potrivit deciziei FIFA, SC Oțelul este nevoită să achite o amendă în valoare de 5.000 de franci elvețieni, dar și salarii restante de 23.000 de euro.

În contextul financiar dificil al clubului gălățean, sumele amintite pot duce SC Oțelul într-o situație și mai complicată, riscând chiar să intre la rândul lui în faliment.

Sevillano a jucat pentru FC Oțelul SA în doar șase meciuri, în sezonul 2013-2014, iar Yulu-Matondo a prind tot șase meciuri și zero goluri pentru campioana din 2011, în sezonul 2014-2015.

SC Oțelul nu va promova în Liga 2 nici după al treilea sezon petrecut în Liga 3

Deși obiectivul clubului era promovarea în Liga 2, SC Oțelul nu-l va îndeplini nici în acest sezon, pentru a treia oară la rând.

Echipa gălățeană este la un ecart mare de primul loc din Seria 1 a Ligii 3, astfel că va fi nevoită să se resemneze cu încă un campionat în acest eșalon. După 16 etape, SC Oțelul ocupă locul 6, cu 30 de puncte, la cinci în spatele Forestei Suceava, clasata pe poziția a 2-a, și la 12 de liderul Aerostar Bacău.

SC Oțelul ar fi stat în acest weekend, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați, club retras din campionat săptămâna trecută, înainte de reluarea returului. Campionatul Ligii 3, la fel ca tot fotbalul românesc, a fost suspendat până la finalul lunii martie, din cauza virusului COVID-19.

SC Oțelul a fost înființat în 2016, după falimentul FC Oțelul, și a promovat la pas din primul an petrecut în Liga 4. În primele două sezoane petrecute în Liga 3, echipa s-a clasat de fiecare dată pe locul 3, după Aerostar și Csikszereda (2017/2018) și SCM Gloria Buzău și Bucovina Rădăuță (2018/2019).

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2020, 18:10 Liga 3
Pe aceeași temă