Executați cu sânge rece!

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 00:36 Campionat

Nici cei mai pesimiști suporteri băcăuani, dar nici cei mai optimiști susținători ai Clinceniului nu ar fi anticipat un rezultat atât de categoric în favoarea formației fraților Karamyan. Echipa lui Viorel Tănase a fost executată cu sânge rece de un adversar care nu a fost mai bun în partida de sâmbătă, dar a speculat toate greșelile comise de băcăuani. Gazdele au avut și ghinion în prima repriză, când au fost mult peste Clinceni, dar mingea n-a vrut să intre în poartă, însă și lipsa de inspirație a antrenorului Viorel Tănase a contribuit la înfrângerea categorică suferită în debut de campionat.

Tehnicianul băcăuan a ales să joace fără un mijlocaș de construcție de meserie, lăsându-l pe bancă pe experimentatul Claudiu Tudor, în timp ce Măjer n-a prins nici primii 18. Primele 45 de minute au fost dominate autoritar de Sport Club, cea mai clară ocazie fiind cea a lui Predoiu (min. 13), vârful băcăuan șutând spectaculos de la 25 de metri, dar balonul a lovit transversala. Două minute mai târziu, mingea a lovit brațul unui fundaș al oaspeților, aflat în propriul careu, dar arbitrul clujean Dreve a lăsat jocul să continue. Clinceniul a deschis scorul în minutul 25, când Luncanu a avut o intervenție întârziată la Bălțoi, arbitrul a dictat penalty după semnalizarea asistentului Marchidanu, iar Arman Karamyan a transformat fără probleme. Era primul șut al oaspeților spre poarta lui Petrariu!

Deși a intrat la cabine în dezavantaj, formația băcăuană a lăsat impresia că poate întoarce rezultatul dar, în minutul 49, Clinceniul a făcut 2-0, după un corner executat de Pătrașcu și o lovitură de cap din careul mic a lui Straton, scăpat din marcaj de Predoiu. Deși fusese unul dintre cei mai activi jucători ai echipei sale, Predoiu a fost înlocuit cu Curiliuc, dar cei care au înscris au fost tot oaspeții, prin Godwin (min. 66), rămas singur cu Petrariu după o pasă precisă a lui Artiom Karamyan. După numai 6 minute, Hurdubei a redus din diferență cu un șut din interiorul careului și speranțele gazdelor renășteau, în fața unei defensive extrem de ezitante a Clinceniului. Cu un sfert de oră înainte de final, Curiliuc a ratat singur cu portarul, irosind șansa de a întoarce soarta jocului, iar în ultimul minut de prelungiri Artiom Karamyan a răsucit cuțitul în rană, stabilind scorul final după un contraatac rapid.

Sport Club Bacău debutează cu stângul în Liga a II-a, în fața unui adversar ticsit cu jucători experimentați, dar care a avut o prestație modestă. Rămâne ca băcăuanii să-și însușească lecția „cum să marchezi de 4 ori din 3 ocazii” și să treacă rapid peste eșecul usturător de sâmbătă.

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Adăscăliței, Luncanu (73 Cl. Tudor) – Întuneric, Dumitriu – Husein (61 B. Ungureanu), B. Rusu, Hurdubei – Predoiu (52 Curiliuc). Antrenor: Viorel Tănase

FC Clinceni: Bolboașă – David, Vițelaru, Straton, Art. Karamyan – Pătrașcu, Udrea (33 S. Stancu) – Roșu (76 Pușcaș), Godwin, Arm. Karamyan – Bălțoi (73 D. Popa). Antrenor: Valentin Bădoi

Cartonașe galbene: Întuneric (29) – Arm. Karamyan (32), Vițelaru (56), Pușcaș (83), Straton (86).
Arbitru: Dan Dreve (Cluj-Napoca). Asistenți: Marius Marchidanu (Brăila) și Iulian Brînză (Botoșani).
Spectatori – 500.

Sursa: Sport Bacăul

Foto: Dan DUȚĂ‚

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 00:36 Campionat
Pe aceeași temă