EXCLUSIV! Timișorenii au sărbătorit promovarea la Satu Mare!

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 14:49 Campionat

ACS Poli Timișoara a obținut ieri un egal, scor 1-1, la Baia Mare cu FC Maramureș, în penultimul meci al Ligii a II-a. Pe lângă acest rezultat care i-a ajutat să promoveze în Liga I, o contribuție au avut-o și „rivalii” de la Dămila Măciuca. Aceștia s-au impiedicat la Vâlcea, iar acest lucru le-a dat cel mai mare motiv de bucurie elevilor lui Valentin Velcea.

Așadar, startul fiestei s-a dat în Satu Mare. Sătmărenii care au trecut joi seară prin sensul giratoriul din centrul orașului au fost întâmpinați de vocile puternice ale timișorenilor care au cântat din tot sufletul „Cine e în Liga I ? Poli e, Poli e”.

Timișorenii au ajuns în Satu Mare ieri seara, unde de altfel au înnoptat la unul din hotelurile orașului, după ce au chefuit timp de câteva ore în restaurant.  Motivul? În doi ani de zile au reușit să atingă cea mai mare performanță a lor, să promoveze în Liga I. Pentru această realizare merită toate felicitările și au tot dreptul să se simtă împliniți și în culmea extazului.

Vizibil entuziasmați, antrenorul Valentin Velcea și căpitanul echipei, Ovidiu Petre au declarat că sunt foarte mulțumiți pentru marea lor realizare.

Antrenorul a declarat faptul că jucătorii au muncit foarte mult ca să ajungă să atingă această mare performanță. „Eu zic că pentru oricare alt antrenor o promovare consecutivă un an după altul, cu două loturi total diferite, cu două situații total diferite, cu un club nou născut, cu jucători nemulțumiți de anul trecut, înseamnă foarte mult. Eu zic că dacă stăm să privim în profunzimea lucrurilor acestea devin inimaginabile. Eu cred că am meritat, am muncit pentru această promovare, am transpirat foarte mult și meritul este în totalitate al jucătorilor și al antrenorilor. Bineînțeles să nu uităm că am avut o susținere majoră din partea clubului și aici mă refer la administrație, plus asociații clublui Primăria, Consiliul Județean și Universitatea Politehnica”,  a declarat tehnicianul Timișoarei, Valentin Velcea.

„A fost un campionat extrem de greu ținând cont că acum zece luni de zile nici nu existam. Am reușit să încropim un nucleu de jucători, să formez o familie sportivă puternică și să fie dezbinată pe toată perioada acestui an. Aceasta este un punct forte pentru că și în aceste momente, când suntem matematic promovați sunt foarte uniți și parcă nu le vine să creadă că au reușit”, a mai spus acesta.

De asemenea, Velcea speră ca de acum înainte suporterii vor fi prezenți la meciurile echipei. „Eu cred că suporterii noștrii sunt acolo unde știu ei că trebuie să fie, am încredere că această performanță le vor întoarce privirile și către această echipă și vor veni încet, pe rând către noi. Din punctul meu de vedere sunt bine primiți în orice moment pentru că o echipă fără suporteri este seacă, iar noi jucăm acest fotbal pentru suporteri”.

ACS Poli nu are nici un fel de problemă cu licență. Antrenorul a declarat că licența este luată, iar salariile sunt la zi. „Licența este luată, știu că va fi făcută publică în următoarele zile. Timișoara este un club corect care are toate plățile pentru jucători, administrație și strat la zi și consider că este un club exemplu pentru fotbalul românesc”.

Întrebat dacă are planuri de viitor în privința aducerii unor noi jucători la echipă, Velcea a declarat că în acest moment vor să se bucure de promovare, să câștige și meciul cu Bihorul și abia după aceea vor stabili care vor fi următorii pași pe care îi vor face.

Jucătorii au fost în culmea fericirii. Căpitanul echipei se simte mândru că echipa și-a atins obictivul. „Mă simt mândru de acest grup, de acești băieți. Este o realizare foarte mare ținând cont de condițiile în care s-a reușit asta, într-un timp foarte scurt și cu o echipă absolut nou nouță. E bine că ne-am atins obiectivul și sperăm să nu ne facem de râs în Liga I. Deja sărbătorim promovarea cu toate că mai avem un meci, dar cu siguranță vrem să-l câștigăm și pe acesta pentru că îl vom juca în fața propriilor suporteri. Eu sunt un tip optimist și îmi doresc ca această promovare să aducă suporterii la stadion. Vom aveam și numele și culorile clubului și sper să vină și suporterii așa cum veneau înainte”, a declarat căpitanul echipei, Ovidiu Petre.

ACS Poli Timișoara mai are de jucat un singur meci în acest sezon, miercuri pe teren propriu, în compania formației FC Bihor. Meciul nu are nici o miză, va fi un meci al orgoliilor fotbalistice.

Articol și foto de Veronica Hodas

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 14:49 Campionat
Pe aceeași temă