EXCLUSIV | Sorin Paraschiv, noul manager general al unui club din Liga 2. „Mă voi ocupa de relația dintre jucători și conducere și de toate transferurile”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2018, 11:27 Campionat

Mai puțin de o săptămână a fost liber de contract fostul stelist Sorin Paraschiv (36 de ani). După ce miercurea trecută își rezilia contractul cu Voința Turnu Măgurele, unde a fost președinte, de astăzi, fostul mijlocaș a făcut un nou pas în cariera de conducător. Paraschiv va fi manager general la Academica Clinceni, în Liga 2, se va ocupa de transferuri și de relația dintre jucători și conducere.

„Sunt manager general începând de astăzi la Academica Clinceni. Mă voi ocupa de relația dintre jucători și conducere. De asemenea, mă voi ocupa de toate transferurile care vor fi făcute la club. Sunt foarte mulți jucători tineri acum la club. Obiectivul este să ne clasăm cât mai sus în clasament. Asta mi-am dorit tot timpul, să lucrez cu jucători tineri. Cred că este cea mai tânără echipă din Liga a 2-a. Avem un exemplu foarte bun, cel al lui Gică Hagi, care a reușit să facă performanțe cu foarte mulți jucători tineri. Așa așteptări am și eu de la acești băieți”, a spus Paraschiv pentru Liga2.ro.

Fost căpitan al Stelei și om de bază în echipa UEFAnstastică, Sorin Paraschiv, spune că Academica se va baza în partea a doua a sezonului pe foarte mulți jucători tineri, majoritatea împrumutați. „În acest moment lotul nostru este complet. Sunt mulți jucători împrumutați de la Steaua, Botoșani, Iași, Craiova. Echipa se bazează acum mai mult pe jucători împrumutați, tineri. Sunt și câțiva tineri, talentați, care aparțin de club. De la vară sperăm să avem mult mai mulți jucători care să aparțină de Academica”, a mai spus Paraschiv.

Tot în această iarnă, echipa de lângă București și-a numit și un nou staff tehnic. „Antrenor principal este Ilie Poenaru, cu Costin Curelea secund. Tot stafful este unul tânăr, eu la fel, Vali Budeanu la fel. Suntem o echipă tânără în toate compartimentele. Sperăm să facem treabă bună și să continuăm ce a fost bun în turul campionatului”, a încheiat Sorin Paraschiv, noul manager general al Academicii.


Sorin Paraschiv, noul manager general al Academicii Cliceni, alături de Valentin Budeanu (vicepreședinte Academica), Adrian Budeanu (primar Clinceni) și Constantin Bigan (președinte Academica)(de la stânga la dreapta)

Sorin Paraschiv și-a început cariera de conducător de club în vara anului trecut, atunci când a devenit președinte la Voința Saelele, actuala Voința Turnu Măgurele, acolo unde a colaborat cu Vali Badea, ca manager sportiv, și cu Marius Baciu, ca antrenor. În prima parte a sezonului de Liga 3, nou-promovata din județul Teleorman se află pe locul 3 în seria în care lider e Petrolul, gruparea ploieșteană fiind și singura care în tur a reușit să o învingă pe Voința.

Ca jucător, Paraschiv a câștigat trei titluri de campion cu Steaua (2001, 2005, 2006), o Supercupă a României (2006), are zeci de meciuri în cupele europene, printre care și o semifinală a Cupei UEFA, iar la naționala României are patru selecții. Pe lângă Steaua, ca jucător a mai voluat pentru Rimini, Unirea Urziceni, Volyn Luțk, Farul Constanța și Concordia Chiajna.

Academica Clinceni se situează în clasamentul Ligii 2 pe locul 6, cu 35 de puncte acumulate în 21 de etape. Echipa de lângă București are ca obiectiv menținerea în acest eșalon și creșterea de jucători tineri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Feb. 2018, 11:27 Campionat
Pe aceeași temă