EXCLUSIV | ȘOC în Liga 2. Una dintre cele mai bune echipe din ultimele două sezoane părăsește competiția. S-a înscris în Liga 3. „O decizie întârziată, dar justificată”

Marius ANGHEL 13 Jul. 2018, 16:55 Campionat
EXCLUSIV | ȘOC în Liga 2. Una dintre cele mai bune echipe din ultimele două sezoane părăsește competiția.** S-a înscris în Liga 3.

Decizie șoc pentru noua ediție a campionatului Ligii 2, 2018-2019. Cea mai bine echipă ilfoveană clasată în ultimele două sezoane ale eșalonului secund nu va mai continua la acest nivel. CS Afumați a decis să nu se înscrie înscrie în Liga 2, ci în Liga 3. Adresa către FRF a fost făcută astăzi, în urmă cu puține momente.

„Șoc și o decizie întârziată, dar justificată. E o decizie întârziată din partea clubului. Neașteptată. E o decizie care astăzi s-a petrecut. Ne ducem la Liga a 3-a. Am și trimis hârtia acum”, a spus, în exclusivitate, pentru Liga2.ro, antrenorul echipei, Vasile Neagu.

Hotărârea de a nu se înscrie în noul sezon al Ligii 2 din partea clubului din Afumați e neașteptată, având în vedere stabilitatea din toate punctele de vedere de care a avut parte până acum echipa de lângă București. Se pare că unele probleme care au avut loc la nivel de primărie, principalul finanțator al clubului, a dus la această decizie.

În cele două sezoane petrecute în Liga 2, CS Afumați a fost cea mai bună echipă dintre cele ilfovene prezente în competiție. În ediția 2016/2017 a terminat pe locul 6, iar în cea precedentă, 2017/2018, s-a clasat și mai bine, pe locul 5.

Metaloglobus rămâne în Liga 2

Primul club care beneficiază de această neînscriere și rămâne în campionatul Ligii 2, după ce la finalul celui recent încheiat a retrogradat de pe ultima poziție care ducea în Liga 3, este Metaloglobus București. Gruparea din Capitală și-a și depus cererea de participare în noua ediție a eșalonului secund, până în acest moment așteptând ca una dintre cele 20 de echipe care trebuiau să particide în ediția 2018/2019 să nu se înscrie.

„Nu știu ce s-a întâmplat la Afumați, pentru că eu știu că acolo e un club serios, e un nucleu de jucători foarte bun, știu că este un antrenor 100 la sută profesionist. Este o surpriză, fără discuție pentru mine. În schimb, Metaloglobus, care și-a reluat pregătirea de o săptămână sub conducerea celor doi antrenori secunzi Marian Vlad, respectiv Gigel Coman, este pregătită și poate să înceapă fără probleme Liga a 2-a”, a comentat, pentru Liga2.ro, Marius Burcă, președintele Metaloglobusului.

Brăila și Pandurii mențin suspansul

La acest moment, cu două zile și jumătate până la expirarea termenului limită de înscriere (n.r. – expiră pe 15 iulie, la ora 24:00), dintre cele 20 de cluburi care ar trebui să ia startul în noua ediție a Ligii 2 au depus cereri 17 dintre ele. CS Afumați nu va continua la acest nivel și va merge în Liga 3, iar Dacia Unirea Brăila și Pandurii Târgu Jiu nu s-au înscris nici ele. Clubul din Brăila se decide sâmbătă, după o ultimă întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean, iar gorjenii mai au timp până duminică noapte.

Să participe în Liga 2 au cerut și au depus cereri și Metaloglobus București și Știința Miroslava, primele două cluburi aflate sub linia retrogradării. Metaloglobus se poate considera deja parte a noului sezon, după ce ilfovenii de la CS Afumați s-au retras.

Cluburi care ar trebui să participe în noua ediție a Ligii 2:

ACS Poli Timișoara
Juventus București – redenumit Geto-Dacica București
Chindia Târgoviște
FC Argeș
Academica Clinceni
ASU Politehnica Timișoara
Luceafărul Oradea
CS Mioveni
Sportul Snagov
Ripensia Timișoara
UTA Arad
CS Balotești
Pandurii Târgu Jiu – încă nu s-a înscris
Dacia Unirea Brăila – încă nu s-a înscris
Metaloglobus București – profită de abandonul celor de la CS Afumați
Aerostar Bacău
SSC Farul Constanța
Petrolul Ploiești
ACS Șirineasa – redenumit ACS Energeticianul
Universitatea Cluj

*CS Afumați s-a înscris la Liga 3. Știința Miroslava, ca și Metaloglobus, și-au depus dosarul de licențiere pentru Liga 2 și cererea de înscriere, solicitând un loc în campionat în cazul în care o a doua echipă dintre cele 20 de cluburi inițiale nu va putea începe competiția.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 13 Jul. 2018, 16:55 Campionat
Pe aceeași temă