EXCLUSIV | Octavian Benga, primele declarații după ce a preluat ASU Politehnica: „Discuția a fost directă și rapidă.” Ce l-a făcut să semneze și ce își propune la echipa alb-violetă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Nov. 2019, 20:51 Campionat
EXCLUSIV | Octavian Benga, primele declarații după ce a preluat ASU Politehnica:**

ASU Politehnica are un nou antrenor începând de miercuri, 6 noiembrie, al patrulea din acest sezon: pe Octavian Benga (39 de ani). Tehnicianul este la prima experiență de „principal” în Liga 2 și spune că a plecat de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii imediat cum a fost căutat de alb-violeți, deoarece este polist pe viață. Totuși, Benga știe că va avea o viață grea la Timișoara.

Benga spune că Poli l-a sunat marți. Liga2.ro a anunțat în exclusivitate aducerea sa la echipă. „Ieri am fost sunat de cei de la ASU Poli. M-au chemat la o discuție la care a participat rectorul și un reprezentant al galeriei. Mi-au spus că au făcut o listă cu potențiali antrenori și s-a luat decizia ca eu să fiu contactat. Discuția a fost directă și rapidă, ca să fiu sincer. Nu a contat atât de mult situația echipei sau partea financiară sau oportunitatea de a antrena într-o ligă superioară, faptul că eu am jucat la Poli și prin sânge îmi curge sânge alb-violet, cât și susținerea de care se bucură din partea galeriei. Am avut în vară oferta de a fi principal la o echipă de Liga 2 din altă zonă și două oferte de secund în Liga 1, și le-am refuzat. Tot ieri i-am sunat pe cei de la Ghiroda, le-am spus despre ofertă. În prima fază nu au fost de acord să ne despărțim, dar eu le-am spus că nu aș mai fi fost eu ok dacă mutarea mea la Poli nu se va realiza. Au înțeles și le mulțumesc pentru asta. Am plecat puțin cu sufletul îndoit, pentru că am reușit să schimb multe la Ghiroda în ultima vreme”, a precizat Benga, pentru Liga2.ro.

„Sunt conștient că în câteva zile nu pot schimba foarte multe”

Antrenorul a făcut deja, miercuri, o primă sesiune de refacere cu echipa, revenită de la Buzău, unde marți a câștigat cu 1-0 meciul cu SCM Gloria. „Sunt conștient că în câteva zile nu pot schimba foarte multe. Voi încerca mai mult să-i refac după oboseala acumulată, mai ales că vine calupul acesta de meciuri, cu Miercurea Ciuc, Ripensia și Snagov”, spune Benga.

Octavian Benga a semnat cu ASU Poli un contract valabil până la finalul sezonului actual, cu opțiune de prelungire pe încă un an. În sfafful său tehnic se vor regăsi Antonio Foale (antrenor secund), Petre Țurcaș (antrenor de portari) și Adrian Rus (preparator fizic și masor).

Obișnuit să piardă bani cu Poli

Benga a mai dezvăluit și cât a fost prima pentru secunzi după barajul de menținere în prima ligă cu UTA. Antrenorul născut la Reșița a punctat că lipsa unui buget la ASU Poli nu va fi o problemă, deoarece e obișnuit ca Poli să nu îl plătească. „Eu am prins Poli în diferite perioade, și cu Zambon, și cu Seracin, Iancu și apoi cu ACS. Am șase salarii neluate de la ACS Poli și prima de 5000 de euro pentru menținerea în prima ligă. Secunzii aveam prima jumătatea cât jucătorii”, a precizat Benga, cu referire la perioada cât a jucat și antrenat juniori.

Ca antrenor, Octavian Benga a fost secund la ACS Poli, iar ca principal la CSM Școlar Reșița (actuala CSM Reșița) și CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

După 15 etape, ASU Poli a acumulat 17 puncte în 14 meciuri și se află pe locul 11, devansându-le la golaveraj pe „U” Cluj și Ripensia, care au același număr de puncte.

În acest sezon, ASU Politehnica Timișoara i-a avut antrenori pe Cosmin Petruescu (etapele 1-5), Mugur Gușatu (6-13, fără 11) și Antonio Foale (11, 14, 15).

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Nov. 2019, 20:51 Campionat
Pe aceeași temă