EXCLUSIV: Derbyul FC U Craiova – ASA se joacă la Petroșani!

Mihai Andries 07 Nov. 2013, 18:45 Campionat

UPDATE: „Sunt 70 la sută șanse ca Universitatea să joace la Petroșani”

Managerul echipei Jiul Petroșani, Marin Tudorache spune că șansele ca Universitatea Craiova să joace la Petroșani sunt de 70 la sută. „Vineri vom ști exact. Nouă ne convine să vină să joace pentru că nu o fac degeaba. Dar mai trebuie întocmite niște acte. Vineri vom ști exact” a declarat Marin Tudorache.

Stadionul din Petroșani este cea de-a treia opțiune pentru Universitatea după stadioanele din Severin și Roșiori.

Jiul Petroșani are programat sâmbătă de la ora 11:30 un meci în campionat, meci care în eventualitatea în care Universitatea va juca la Petroșani, se va disputa după meciul oltenilor. „Jiul își va juca meciul după partida Craiovei”, a spus Tudorache.

În contractul încheiat anul acesta între Primăria Petroșani Jiul și Craiova era prevăzut ca Jiul să obțină 1000 de euro pentru fiecare meci oficial pe care Universitatea îl va juca în Vale.

FC Universitatea Craiova ar urma să joace la Petroșani cu ASA Târgu Mureș, iar cei de la FRF au decis că partida se va disputa la Petroșani și nu la Roșiori sau Severin asta pentru că la Roșiori stadionul fusese omologat provizoriu pentru doar două partide, iar la Severin, care este terenul propriu declarat al FC U, nu se poate juca din cauza suspendării de 4 etape, pe care Mititelu nu o recunoaște însă.

Articol scris de Loredana Juglea


Unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 11-a a seriei a II-a din eșalonul secund este derbyul dintre FC Universitatea Craiova și ASA Târgu Mureș – locurile 4 și 3. Echipa lui Mititelu se află la egalitate de puncte cu ASA, dar și cu Metalul Reșița – câte 16 fiecare, oltenii aflându-se între cele două echipe din punctul de vedere al golaverajului.

Nu e Roșiorii de Vede, ci Petroșani

Programarea inițială a meciului a fost pentru sâmbătă la ora 11, pe stadionul din Roșiorii de Vede. Însă, spre surprinderea generală, azi s-a operat o modificare pe siteul CCA în care ca locație a meciului este trecut stadionul Jiul din Petroșani. În schimb, ora de disputare a rămas neschimbată.

Mititelu a vrut să joace după amiază, la Turnu Severin

De remarcat că programarea inițială la Roșiorii de Vede, publicată pe pagina de web a CCA, a fost contestată de gruparea olteană printr-un comunicat publicat pe siteul oficial al Universității Craiova. În textul respectiv, se anunță că meciul cu ASA Târgu Mureș se va disputa la Drobeta Turnu Severin, de la ora 17!

Fotbal Club UNIVERSITATEA CRAIOVA informează publicul cu următoarele:

– Partida de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA – ASA TÂRGU MUREȘ se va disputa pe stadionul Municipal „Ion Oblemenco” din Drobeta Turnu Severin, în ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 17.

Așa cum am comunicat și Federației Române de Fotbal, atât în ziua de 2 noiembrie, cât și astăzi, 7 noiembrie:

– Decizia Comisiei de Disciplină a FRF cu privire la sancționarea clubului Universitatea Craiova cu patru etape de suspendare a dreptului de a organiza meciurile pe teren propriu este una nelegală, discriminatorie și este supusă căilor de atac prevăzute de lege, ea fiind deja contestată, și NU ESTE EXECUTORIE! Prin urmare, punerea în aplicare a unei sentințe supuse căilor de atac și care nu are caracter executoriu reprezintă abuz în serviciu.

– Încă de la începutul campionatului, Federația Română de Fotbal, prin influența inculpatului Sandu Mircea, a exercitat presiuni pe majoritatea organismelor FRF pentru a da decizii nedrepte și nelegale împotriva clubului de fotbal Universitatea Craiova. Aceste acțiuni se înscriu în lungul șir de abuzuri și nedreptăți făcute la adresa clubului, create cu scopul VĂ‚DIT de distrugere a acestuia.

Disputarea meciurilor echipei Universitatea Craiova pe un alt stadion decât pe cel din Craiova sau Severin este făcută cu scopul de a diminua semnificativ imaginea clubului, aportul suporterilor și, nu în ultimul rând, veniturile financiare ale echipei. Toate aceste aspecte se înscriu în intenția vădită a inculpatului Sandu Mircea de a duce la bun sfârșit planul de distrugere a Universității Craiova, iar în paralel de sprijinire și consolidare a unui alt club în Craiova, înființat și înscris în competiție în mod ilegal, club care își desfășoară activitatea în complexul „Ion Oblemenco” Craiova, folosind investițiile și notorietatea clubului FC Universitatea Craiova.

Sub nicio formă nu vom mai accepta dictatul ilegal și imoral al FRF.

Până la această oră, gruparea olteană nu a reacționat în ceea ce privește decizia FRF de a programa meciul la Petroșani

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 07 Nov. 2013, 18:45 Campionat
Pe aceeași temă