EXCLUSIV | Bine ai venit în România, Michael Babatunde! Vrea să se transfere la ACS Poli, dar e blocat pe Aeroportul Otopeni: „I-au luat pașaportul, e o țigănie!”

Liga2.ro 15 Aug. 2018, 13:40 Campionat
EXCLUSIV | Bine ai venit în România, Michael Babatunde! Vrea să se transfere la ACS Poli, dar e blocat pe Aeroportul Otopeni:

Michael Babatunde Omoijuanfo (27 de ani) se înscrie fără voia sa pe lista fotbaliștilor străini care dau de mari probleme în România. Adus pentru a semna cu ACS Poli, mijlocașul norvegian de origine nigeriană e blocat în aeroportul Otopeni, după ce autoritățile au refuzat să-l lase să zboare spre Timișoara pentru a-și așterne semnătura pe contract.

Are 27 de ani, a jucat toată cariera în ligile inferioare din Norvegia, iar august 2018 a părut luna sa norocoasă, pentru că a venit cu prima ofertă din străinătate. Dar perioada bună a lui Michael Babatunde nu a durat mult, pentru că autoritățile române s-au asigurat că africanul adoptat de Norvegia nu ajunge la timp la Timișoara pentru a efectua vizita medicală și a semna cu ACS Poli. Motivul? Deși a călătorit din Norvegia până la București fără niciun fel de probleme, Babatunde a fost oprit pe aeroportul Otopeni de agenții de la Imigrări. Pașaportul lui li s-a părut fals, iar de aici a început un adevărat coșmar pentru fotbalistul plecat în căutarea unui trai mai bun în România.

Deși ambasada Norvegiei de la București i-a emis de urgență un alt pașaport, lui Babatunde i s-a interzis să zboare spre Timișoara și se află, în continuare, în aeroportul Otopeni. Situația a fost explicată pe larg pentru ProSport de Andrei Balmoș, agentul care l-a adus la ACS Poli: „E o tevatură totală! Imigrările i-au luat pașaportul, dar ambasada Norvegiei de la București i-a dat altul de urgență. Chiar și așa, e blocat în Otopeni și nu vrea nimeni să vorbească nici cu el, nici cu clubul, nici cu mine. Toți întorc spatele! A venit din Norvegia cu totul în regulă, dar, când să zboare de la București la Timișoara, i-au zis că nu e el în pașaport. O țigănie! Nu are cum să fie pașaportul fals, altfel ambasada Norvegiei nu-i dădea un pașaport de urgență. Când au văzut agenții de la Imigrări că i-au dat pașaport, au început să se certe între ei”, a declarat, revoltat, impresarul jucătorului.

Crescut la juniorii lui Lillestrom, Babatunde a trecut pe la echipa de tineret a celor de la Valerenga, dar nu s-a ridicat niciodată la nivelul care să-i permită să joace în prima ligă din Norvegia. Și-a trecut în CV mai multe echipe de plan secund din „Țara Fiordurilor”, iar în această vară l-a convins pe Ionel Ganea să-l aducă la ACS Poli Timișoara pentru a acoperi postul de fundaș central.

Articol scris de Andrei Pal

Liga2.ro 15 Aug. 2018, 13:40 Campionat
Pe aceeași temă