Eurogol lui Sorescu a făcut diferența! ASU Politehnica se impune la limită cu Sportul Snagov, într-un meci în care Ferfelea a văzut roșu timpuriu

Marius ANGHEL 05 May. 2018, 22:44 Campionat

ASU Politehnica și-a bucurat din nou suporterii acasă, după un succes cu 1-0, grație unui gol superb marcat de talentatul Deian Sorescu în poarta celor de la Sportul Snagov. A fost un meci destul de tensionat, nu cea mai bună prestație pentru niciuna dintre echipe. Din minutul 15, Viorel Ferfelea a fost eliminat cu roșu direct de arbitra Alina Peșu, după o lovitură cu cotul asupra lui Dănuț Bilia.

După un start în care ASU Poli a căutat să controleze jocul, prima ocazie a fost la o lovitură liberă de pe stânga, bătută de Sorescu, fază la care Mera a reluat puțin peste vinclul porții. Peste două minute a avut loc primul din multele momente tensionate, după ce Ferfelea l-a lovit din săritură cu cotul în cap pe Bilia, la o fază la marginea zonei centrale a terenului. Peșu l-a eliminat pe experimentatul fotbalist, iar Bilia a reintrat cu capul bandajat. Timișoara a continuat să țină de minge, dar Taub și Bilia nu au găsit spațiul porții. O șansă bună a fost când Plămadă și Sorescu erau amândoi în careu, dar ultimul a trimis cu capul peste buturi.

Super-execuții pentru tinerii Coadă și Sorescu

Snagovul a reușit să mai echilibreze balanța jocului, însă Borțoneanu a tras cu pământul fără probleme pentru Dur-Bozoancă, iar Huiban a trimis peste buturi. Pe finalul reprizei, Coadă a șutat de la distanță o minge ce se ducea sub transversală, dar respinsă de Iacob în corner. După executarea fazei fixe, mingea a ajuns tot la Mera, care a reluat din nou peste poartă, cu stângul. Repriza a fost prelungită cu trei minute și Deian Sorescu a reușit să marcheze după o fază la care prima dată a tras în Lică, iar apoi a reluat superb la vinclu.

Joc tot mai tensionat în repriza secundă

Nervozitatea jucătorilor celor două formații a crescut în a doua jumătate a meciului. Snagovul a avut două șuturi de la distanță irosite de Bustea, plus o reluare peste poartă a lui Șerban, după o fază fixă. Nici timișorenii nu au avut ocazii senzaționale, cu un nou corner cu scenariul cu Sorescu executant și Mera trimitând peste buturi, plus un șut imprecis al lui Vasile Nicolae. Snagovul a avut o ocazie mare în minutul 68, când Borțoneanu a scăpat în careu, dar a tras pe corpul lui Dur-Bozoancă, ieșit bine în întâmpinare.

Final cu îmbrânceli și fotbal puțin

Pe măsura trecerii timpului, o posibilă bătaie plutea tot mai mult în aer și nu a lipsit mult la o îmbrânceală dintre Munteanu, Mera și Dur-Bozoancă. Timișorenii au avut o ocazie de a mări diferența, după ce Plămadă și Sorescu au scăpat singuri spre careul advers, dar viitorul jucător al lui Dinamo a tras foarte imprecis, mult peste poartă. Pe finalul jocului, Bustea și Vasile Nicolae și-au mai încercat tirul, iar Krausz a plătit și el „tributul” cu sânge, după ce s-a lovit la șold la impactul cu terenul destul de tare.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – SPORTUL SNAGOV   1-0
Deian Sorescu 45+2′

Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub (Giuricici 57′) – Krausz, Coadă (Poparadu 68′), Ghinescu – Sorescu, I. Plămadă (Lazea 86′), Vas. Nicolae
Rezerve neutilizate: Dascălu – Motreanu, Al. Gașpar, Măd. Ursu
Antrenor: Antonio Foale

Fl. Iacob – Șt. Vlădoiu (S. Costache 46′), V. Lică, I. Șerban (cpt.), Bg. Stancu – D. Munteanu, Jamali, Borțoneanu (Iul. Ilie 77′) – Huiban (Tazouti 65′), Ferfelea, Bustea
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Gojnea, Neață
Antrenor: Valeriu Răchită
Eliminat: Viorel Ferfelea 15′ (roșu direct)

ASU Poli a urcat pe locul 6 până la meciul Clinceniului, cu 51 puncte. Etapa viitoare, alb-violeții au deplasare la Știința Miroslava. Sportul Snagov a rămas cu 44 de puncte, pe locul 9, iar etapa viitoare vor primi vizita Academicii Clinceni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 05 May. 2018, 22:44 Campionat
Pe aceeași temă