Eugen Trică nu dramatizează după ce Snagovul a pierdut primul loc în Liga 2. De ce crede că Clinceniului îi va fi mult mai greu de acum înainte: „Nu s-a jucat nimic”

Marius ANGHEL 08 Apr. 2019, 19:32 Campionat

Remiza de pe teren propriu cu ultima clasată la acea vreme, ACS Poli (scor 0-0), pare să fi produs un șoc la Snagov. Sportul a pierdut apoi la Arad, 1-3 cu UTA, a cedat poziția de lider în Liga 2, iar în weekendul trecut, ieri, a încasat o nouă înfrângere, 0-2 acasă cu echipa care tocmai o detronase, Academica Clinceni. Eșecul de la Ghermănești a fost speculat imediat de Chindia și Petrolul, care au întrecut-o în clasament pe formația antrenată de Eugen Trică, astfel că aceasta a căzut de pe locul 2 pe 4, la finalul etapei a 28-a. În timp ce Clinceniul s-a distanțat la cinci puncte. Totuși, Trică e de părere că acest succes al adversarei și detașarea în fruntea Ligii 2 nu le va pica bine, fiindcă toate contracandidatele își vor muta atenția asupra ei de acum înainte.

În derby-ul Ilfovenului și al etapei a 28-a a Ligii 2, Sportul Snagov a avut posesia, a irosit mai multe ocazii, însă a fost pedepsită pe contraatac. Robert Ion (43′) a deschis scorul dintr-o astfel de fază chiar înainte de pauză, pentru ca Bogdan Barbu (54′) să-l majoreze în repriza secundă dintr-o fază fixă.

„Digerăm cu greu această înfrângere, dar trebuie să o uităm foarte repede, fiindcă miercuri ne așteaptă, iarăși, un meci foarte greu (n.r. – cu Luceafărul Oradea). N-am ce să le reproșez băieților, din punct de vedere al atitudinii, al determinării. A fost un meci de angajament, cred că a fost un ritm foarte bun. Din punctul meu de vedere, cred că am controlat, până la primul gol, jocul, am avut câteva situații de a marca, nu am reușit să marcăm. Ni se întâmplă de trei etape. Vă aduceți aminte câte ocazii am ratat cu Timișoara (n.r. – 0-0 cu ACS Poli pe teren propriu), am avut ceva ocazii și la Arad (n.r. – 1-3 cu UTA), dar nu avem ce face. Mergem înainte și ne dorim să câștigăm meciul de miercuri cu Luceafărul Oradea”, a spus Eugen Trică, la microfonul DigiSport, la finalul partidei.

„Am fost peste ei. Golul doi le-a turnat plumb în picioare băieților”

Antrenorul echipei care a stat cel mai mult pe primul loc în acest sezon al Ligii 2, de 14 ori, spune că nimic nu este pierdut după această serie negativă. „Părerea mea este că nu e nimic pierdut. Într-adevăr, este neplăcut să pierzi cu o contracandidată, cum este Clinceniul, dar astăzi am întâlnit o echipă bună. Pe alocuri, părerea mea este că am fost peste ei. Neșansa a făcut că au marcat exact înainte de pauză, primul gol. Am încercat a doua repriză să avem aceeași atitudine, aceeași agresivitate, am stat cu echipa foarte sus, fiindcă știam că ei construiesc, dezvoltă jocul, nu le-am dat nicio șansă, dar, din păcate, am luat și golul doi și, practic, le-a turnat plumb în picioare băieților. Lucrăm, facem și finalizare, dar în fața porții trebuie să fi lucid. O ocazie dacă o ai, trebuie să marchezi. Nu marchezi, te prinde adversarul pe un contraatac, în prima repriză, și a reușit să marcheze. Să sperăm că în meciurile următoare o să avem și noi puțin noroc și o să intre toate ocaziile pe care le vom avea”, a mai declarat Trică.

Explică de ce se joacă pe „Wembley”

Eugen Trică a vorbit și despre starea proastă a gazonului stadionului Voința din Ghermănești, acolo unde Sportul Snagov își desfășoară meciurile de pe teren propriu. Numit în glumă Wembley, după cunoscutul stadion din Londra, de Trică, la finalul meciului cu UTA, denumirea a fost repede adoptată de televiziunile din România. Antrenorul Snagovului a explicat însă după partida cu Clinceni de ce se joacă pe această arenă de unde toți adversarii pleacă plângându-se de calitatea terenului.

„Și noi jucăm fotbal pe el. Asta este situația. Și să mergem în alte părți… nu avem cum. Jucăm pentru Snagov și trebuie să rămânem aici, la Ghermănești. Și băieții, și eu, toți ne-am dori să avem gazonul, cum se spune, biliard”, a spus Trică la microfonul DigiSport.

„Atenția celorlalte echipe se va îndrept spre Clinceni. Nu e nimic pierdut”

În final, antrenorul Snagovului a văzut și o parte pozitivă a acestui eșec. Eugen Trică e de părere că adversarele în lupta pentru promovare își vor îndrept atenția de acum înainte împotriva Clinceniului. Până acum o aveau asupra echipei sale.

„Probabil, atenția celorlalte echipe, mă refer la Chindia, „U” Cluj, se va îndrept spre ei. Pentru că, până la meciul ăsta, toată atenția era îndreptată spre noi. Avem de recuperat cinci puncte. Nu e nimic pierdut. Mai sunt 30 de puncte puse în joc și începând de la meciul de miercuri sper să câștigăm și să intrăm iar în cursă. Practic, suntem pe locul 3. Nu s-a jucat nimic până acum. Se va juca până la final”, e de părere Eugen Trică.

După 28 de etape, Sportul Snagov se află pe locul 4 în Liga 2, cu 59 de puncte, tot atâtea câte are și Petrolul, însă care beneficiază de un golaveraj superior. Liderul Academica Clinceni se află la cinci puncte în față, iar Chindia are doar unul în plus. În etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni, Snagovul joacă acasă, miercuri, de la ora 17:00, cu Luceafărul Oradea (locul 15, cu 31 de puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 08 Apr. 2019, 19:32 Campionat
Pe aceeași temă