Etapa și liderul în Seria a II-a. Vâlcea urcă pe primul loc după victoria cu FC Bihor și pasul greșit al UTA-ei

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Nov. 2015, 19:16 Campionat

CSM Râmnicu Vâlcea a câștigat miercuri, în Zăvoi, scor 2-0 cu FC Bihor, în etapa a 16-a a Ligii 2, și alb-albaștrii au ajuns pe primul loc în Seria Vest, profitând de eșecul UTA-ei Bătrâna Doamnă pe terenul celor de la CS Mioveni. În Seria a II-a se schimbă din nou liderul, a treia oară consecutiv în utlimele trei etapei.

Vâlcea a câștigat fără emoții disputa cu FC Bihor, echipă aflată în pragul desființării. CSM a deschis scorul în minutul 18, când centrarea de pe dreapta a lui Vasile a fost fructificată de Ludușan, fostul jucător al orădenilor. Golgheterul gazdelor, Staicu, a avut și el două ocazii mari de desprindere. Până la urmă, oltenii și-au majorat avantajul în minutul 37, când Neagoe a pasat decisiv pentru reușita lui Firțulescu și a intrat liniștită la cabine.

În repriza secundă, tot Staicu a fost aproape de gol în minutul 62, când a centrat cu efect din flancul drept și mingea a lovit bara laterală a porții orădene. Astfel, CSM s-a impus cu 2-0 și la vestiare, jucătorii vâlceni au cântat „cine e pe primul loc, Vâlcea e”.

Pelici: „Îmi pare rău că nu am fost lucizi și mai clari la finalizare”

La conferința de presă susținută după joc, antrenorul Vâlcii, Alex Pelici s-a declarat foarte mulțumit de parcursul de până acum al formației pe care o pregătește. „A fost un meci pe care l-am tratat cu toată seriozitatea și am reușit să luăm punctele puse în joc, pentru asta îi felicit pe băieți. Îmi pare rău că nu am fost lucizi și mai clari la finalizare, am avut situații destul de multe de gol, scorul putea fi mai mare, dar importante sunt punctele. Sper să facem puncte cât mai multe în următoarele două etape, sunt jocuri foarte grele, dar avem încredere că putem încheia anul cu bine. Suntem în grafic, în primele șase echipe, acesta e obiectivul, încercăm să acumulăm cât mai multe puncte și vedem apoi unde suntem. Ar fi frumos să fim lideri de iarnă, ar fi o încununare a muncii noastre, băieții merită acest lucru, sunt admirabili, au fost serioși, cu picioarele pe pământ. Mă bucură acest parcurs, dar mai avem două jocuri, sper să avem și un pic de șansă și să ne recuperăm repede” a declarat Alex Pelici.

Vasile: „Sper să o ținem tot așa și la final, de ce nu, să fim în Liga I”

Jucătorul de bandă dreapta Octavian Vasile este bucuros că a revenit acasă, la Vâlcea, după doi ani petrecuți la Reșița. „Ne-am montat bine, am ascultat sfaturile tactice ale antrenorilor și am câștigat. Terenul a fost greu și pentru noi și pentru ei, dacă e lăsată să joace, Bihor este periculoasă. Sunt bucuros că suntem pe primul loc aici, acasă, la Vâlcea, sper să o ținem tot așa și la final, de ce nu, să fim în Liga I. Trebuie să fim serioși, să muncim, deocamdată ne bucurăm de primul loc. Sunt fericit că am revenit acasă, sper să joc cât mai bine, să nu dezamăgesc, sper să vină din ce în ce mai mulți spectatori. Noi sperăm să fim sus, dacă avem rezultat bun la Chindia, va fi lume multă cu UTA” a afirmat Vasile, care evoluează și fundaș drepta, dar și mijlocaș lateral.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    2
FC BIHOR ORADEA    0

Ludușan ”18, Firțulescu ”37

Dr. Geantă – Oct. Vasile, Pîrvulescu, Cucui, Tomozei (Samson ”46) – A. Neagoe, I. Stoica (cpt.) – Firțulescu (Bg. Geantă ”76), Piscanu (R.Georgescu ”72), Ludușan – M. Staicu
Rezerve neutilizate: Fildan – Aug. Voinea, Cl. Ștefan
Antrenor: Alexandru Pelici

Kiraly – Remeș, Mintaș, Toca, Chira – Magda, Ember (Novak ”87) – Negrea (Al. Maria ”50), Andor (cpt.), Sulea – Trabalka (Arsene ”78)
Rezerve neutilizate: Ruska – Cacovean, Mangra
Antrenor: Dan Mănăilă

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 700; Arbitru: Dorin Petru Voina 3 (Reșița); Asistenți: Florin Pucheanu 3 (Ulmi) și Gabriel Ion Cătană 3 (Târgoviște); Jucătorul meciului: Ionuț Stoica 3.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Marian Cărăvan și Dan Lixandru
Video: TV Vâlcea Unu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Nov. 2015, 19:16 Campionat
Pe aceeași temă