Energeticianul merge „ceas”. Formația din Petroșani a învins ASU Poli Timișoara, care rămâne cu 0 puncte în noul sezon. Cronica meciului

Octavian Vasilescu 11 Aug. 2018, 17:01 Campionat
Energeticianul merge

Energeticianul s-a impus și în runda a doua din acest sezon, de data aceasta cu 2-1 pe teren propriu cu ASU Politehnica. Formația lui Cristian Dulca a marcat două goluri în două minute, prin Nicoară și Stoenac, dar timișorenii au redus diferența prin golul lui Schieb. Deși pe final au forțat, alb-violeții lui Cosmin Petruescu nu au putut obține primul punct.

Partida a început fără prea mari ocazii, cu 150 de suporteri veniți de la Timișoara în tribune. În minutul 19 a avut loc prima ocazie, la o lovitură liberă butăt de Bozian sub transversală. Pe direcția portarului Moldovan însă, care a scos fără probleme. A fost apoi rândul lui Murariu să respingă el un balon periculos expediat de Drugă.  Tânărul goalkeeper a intervenit și după o pătrundere cu șut al lui Tudorache, pentru ca în minutul 36, să pirmească gol. A fost Vlad Nicoară, care a tras de la 18 metri, iar portarul nu a mai putut opri balonul.

Încă un gol în următorul minut. Petruescu a mutat înainte de pauză

Peste doar un minut, Politehnica a mai încasat un gol. Stoenac a tras tare de la 20 de metri, pentru 2-0 în minutul 37. A urmat o nouă lovitură liberă bătută de Bozian, dar Moldovan a fost iar pe fază. Cosmin Petruescu, deranjat de faptul că echipa sa nu avea nicio ocazie, nici la construcție, nici pe contraatac, l-a scos în minutul 43 pe Scutaru și l-a trimis pe mijlocașul Ignea, care să ajute la construcție. La pauză s-a intrat însă cu 2-0, deoarece șutul lui Marvin Schieb nu a prins poarta gazdelor.

Ignea a pasat, Schieb a marcat

Timișorenii au mai echilibrat jocul în repriza secundă. Ignea a expediat o lovitură liberă pe poartă, dar Moldovan a respins. Vlad Rusu, golgheterul ediției trecute ligii secunde, a pus și el poarta în pericol, dar Murariu a respins. În minutul 64 a venit și golul bănățenilor, născut din pasa lui ignea. Marivin Schieb a valorificat mingea cu un șut în plasă din careu. Ulterior, bănățenii au irosit două ocazii. Găsit de Schieb, Vidrăsan a avut un șut parat de Moldovan, iar Bozian a trimis pe lângă buturi din apropierea punctului de la 11 metri.

Energeticianul s-a baricadat în apărare pe final

Pe final, ocaziile s-au rărit. Formația gazdelor s-a mulțumit cu o apărare pe două linii, pentru a conserva rezultatul. Chiar și așa Vlad Rusu a scăpat la un moment dat spre poartă, dar a tras, din unghi, pe lângă buturi, iar scorul a rămas 2-1.

Energeticianul Petroșani: Moldovan – R. Petre, D. Lung, Ninu, Drugă (min 69 Drugă) – Tudorache, Stoenac (min 81 C. Cristea), Neagu, Cioiu – Nicoară (min 67 Neacșa), Vl. Rusu

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru (min 43 Ignea), Cherecheș – Nicolescu, Vidrăsan – Plămadă (min 62 Miholca), Bozian, Schieb – Velici (min 86 Bănică)

Energeticianul are maximum de puncte după două runde, 6. Etapa viitoare au și prima deplasare, la Cluj, pe terenul Universității, într-un joc programat duminică la 15. ASU Politehnica va juca duminică de la ora 18, pe „Dan Păltinișanu”, cu Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda Deliu

Octavian Vasilescu 11 Aug. 2018, 17:01 Campionat
Pe aceeași temă