Energeticianul merge „ceas”. Formația din Petroșani a învins ASU Poli Timișoara, care rămâne cu 0 puncte în noul sezon. Cronica meciului

Autor: Octavian Vasilescu Publicat: 11 Aug. 2018, 17:01 Actualizat: 11 Aug. 2018, 17:02 Campionat
Energeticianul merge „ceas”. Formația din Petroșani a învins ASU Poli Timișoara, care rămâne cu 0 puncte în noul sezon. Cronica meciului

Energeticianul s-a impus și în runda a doua din acest sezon, de data aceasta cu 2-1 pe teren propriu cu ASU Politehnica. Formația lui Cristian Dulca a marcat două goluri în două minute, prin Nicoară și Stoenac, dar timișorenii au redus diferența prin golul lui Schieb. Deși pe final au forțat, alb-violeții lui Cosmin Petruescu nu au putut obține primul punct.

Partida a început fără prea mari ocazii, cu 150 de suporteri veniți de la Timișoara în tribune. În minutul 19 a avut loc prima ocazie, la o lovitură liberă butăt de Bozian sub transversală. Pe direcția portarului Moldovan însă, care a scos fără probleme. A fost apoi rândul lui Murariu să respingă el un balon periculos expediat de Drugă.  Tânărul goalkeeper a intervenit și după o pătrundere cu șut al lui Tudorache, pentru ca în minutul 36, să pirmească gol. A fost Vlad Nicoară, care a tras de la 18 metri, iar portarul nu a mai putut opri balonul.

Încă un gol în următorul minut. Petruescu a mutat înainte de pauză

Peste doar un minut, Politehnica a mai încasat un gol. Stoenac a tras tare de la 20 de metri, pentru 2-0 în minutul 37. A urmat o nouă lovitură liberă bătută de Bozian, dar Moldovan a fost iar pe fază. Cosmin Petruescu, deranjat de faptul că echipa sa nu avea nicio ocazie, nici la construcție, nici pe contraatac, l-a scos în minutul 43 pe Scutaru și l-a trimis pe mijlocașul Ignea, care să ajute la construcție. La pauză s-a intrat însă cu 2-0, deoarece șutul lui Marvin Schieb nu a prins poarta gazdelor.

Ignea a pasat, Schieb a marcat

Timișorenii au mai echilibrat jocul în repriza secundă. Ignea a expediat o lovitură liberă pe poartă, dar Moldovan a respins. Vlad Rusu, golgheterul ediției trecute ligii secunde, a pus și el poarta în pericol, dar Murariu a respins. În minutul 64 a venit și golul bănățenilor, născut din pasa lui ignea. Marivin Schieb a valorificat mingea cu un șut în plasă din careu. Ulterior, bănățenii au irosit două ocazii. Găsit de Schieb, Vidrăsan a avut un șut parat de Moldovan, iar Bozian a trimis pe lângă buturi din apropierea punctului de la 11 metri.

Energeticianul s-a baricadat în apărare pe final

Pe final, ocaziile s-au rărit. Formația gazdelor s-a mulțumit cu o apărare pe două linii, pentru a conserva rezultatul. Chiar și așa Vlad Rusu a scăpat la un moment dat spre poartă, dar a tras, din unghi, pe lângă buturi, iar scorul a rămas 2-1.

Energeticianul Petroșani: Moldovan – R. Petre, D. Lung, Ninu, Drugă (min 69 Drugă) – Tudorache, Stoenac (min 81 C. Cristea), Neagu, Cioiu – Nicoară (min 67 Neacșa), Vl. Rusu

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru (min 43 Ignea), Cherecheș – Nicolescu, Vidrăsan – Plămadă (min 62 Miholca), Bozian, Schieb – Velici (min 86 Bănică)

Energeticianul are maximum de puncte după două runde, 6. Etapa viitoare au și prima deplasare, la Cluj, pe terenul Universității, într-un joc programat duminică la 15. ASU Politehnica va juca duminică de la ora 18, pe „Dan Păltinișanu”, cu Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda Deliu

Autor: Octavian Vasilescu Publicat: 11 Aug. 2018, 17:01 Actualizat: 11 Aug. 2018, 17:02 Campionat
Pe aceeași temă