Energeticianul, la al treilea 0-0 în ultimele patru etape. Zima: „Avem nevoie de o victorie cât mai repede”. Antrenorul nu e deloc îngrijorat

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 18:29 Campionat
Energeticianul, la al treilea 0-0 în ultimele patru etape.** Zima:

Energeticianul a înregistrat la București, în etapa a 27-a, cu Daco Getica, scorul preferat în 2019. Echipa de la Petroșani a obținut al treilea 0-0 în ultimele patru meciuri și continuă să nu marcheze. În cele șase etape desfășurate în acest an sub conducerea antrenorului George Zima, Energeticianul are patru remize, trei de 0-0 și una de 1-1, și două înfrângeri, ambele cu 0-2.

După ultimul 0-0, cu Daco Getica, Zima a vorbit despre situația de la echipă și despre nevoia de puncte.

„După un nou 0-0, concluziile generale sunt vizibile. Am câștigat un punct în deplasare, tactic, defensiv, facem multe lucruri pozitive, dar nu reușim să fim consistenți în ultima treime. A fost un meci greu, pentru că am pierdut multe mingi la jumătatea terenului și prin aceste greșeli de gestionare a unor momente importante și am permis adversarului să pună presiune pe noi. Au avut trei ocazii foarte mari, dar și noi puteam deschide scorul, având câteva șanse, printre care și o bară. Băieții și-au dorit foarte mult victoria, au avut atitudine și au dat totul până la final, atunci când am riscat cu toate liniile încercând să dăm gol. Nu am ce să le reproșez din acest punct de vedere, dar trebuie să înțelegem că avem nevoie de luciditate, liniște și calitate în fața porții pentru a marca și a câștiga”, a spus Zima.

Antrenorul echipei care își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Jiul, din Petroșani, crede că schimbările masive din lot făcute în iarnă își spun cuvântul, dar și faptul că în acest debut de nou an echipa sa a întâlnit adversari puternici, care au obiective bine trasate.

„Dacă aș fi negativist aș spune că e puțin patru puncte din cele șase jocuri și poate așa este, dar sunt realist și să nu uităm ce adversari am întâlnit în primele cinci etape. Iar un alt aspect important e faptul că au plecat 12 jucători și au venit 15, din care majoritatea tineri și fără experiența ligii a doua. Avem nevoie de o victorie cât mai repede, pentru ca echipa să prindă mai multă încredere și sâmbătă e cel mai apropiat joc pentru a ne îndeplini acest obiectiv. Am încredere în băieți și știu ca vor da totul pentru a câștiga. Presiunea e din toate părțile, uneori e benefică, te ajută să te dezvolți ca individ și ca grup. Personal, nu mă afectează și încerc să iau totul asupra mea, pentru a da liniște băieților. Ei trebuie să muncească din ce în ce mai mult și sa dea totul meci de meci pentru a evita emoțiile pe final de campionat”, a mai spus George Zima.

Cu 33 de puncte acumulate în total în 27 de etape, Energeticianul se află pe locul 10, la patru puncte distanță de SSC Farul, ultima echipă aflată pe loc retrogradabil. Sâmbătă, de la ora 11:00, Energeticianul primește tocmai vizita constănțenilor, într-un meci foarte important în privința luptei pentru evitarea retrogradării.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 18:29 Campionat
Pe aceeași temă