Enache, lipsit total de inspirație în meciul cu Clinceniul

Mihai Andries 22 Sep. 2013, 14:18 Campionat
Enache, lipsit total de inspirație** în meciul cu Clinceniul

Iașiul a pierdut sâmbătă primul meci cu adevărat important din acest sezon, 0-2 pe teren propriu cu FC Clinceni. În ciuda declarațiilor optimiste dinaintea jocului („Suntem cea mai bună echipă din serie” – Florin Prunea), încredere indusă și de poziția de lider, CSMS a făcut un joc slab, fiind învinsă de o formație care profitat de apatia gazdelor și de lipsa de inspirație a antrenorului gazdelor.

Deși avea în față o echipă cu mulți jucători experimentați (frații Karamyan, Vițelaru, Stelian Stancu) și întâlnea un rival în lupta pentru titlu, Enache a greșit din start schimbând mult echipa care câștiga în intermediara de miercuri, la Brăila. Tehnicianul Iașiului a ținut pe bancă doi jucători experimentați, pe Olah și Bădescu și a decis să-l titularizeze pe Bădic pe partea dreaptă a liniei mediane, post pe care nu mai jucase niciodată în carieră. Rezultatul nu a fost cel scontat, iar frații Karamian au făcut legea pe partea lui Bădic, deseori depășit. În plus, Bădic a și fost eliminat în minutul 65, după ce a primit două cartonașe galbene în numai trei minute.

Enache a fost neinspirat și prin titularizarea lui Hergheligiu, atacant care nu a mai marcat de mai bine de un an într-un meci oficial. Mai mult decât atât, Hergheligiu este folosit ca titular după ce a fost amenințat în mai multe rânduri că va fi pus pe liber dacă nu semnează prelungirea contractului, situație în care se află și stoperul Avrămia. Și pentru că am amintit de stoperi, o altă surpriză a fost titularizarea lui Mihalache ca fundaș central. Mihalache a fost folosit în meciurile amicale în linia mediană, în primul meci a jucat fundaș dreapta, iar sâmbătă stoper.

De neînțeles este și faptul că Enache nu a profitat de faptul că mai avea o schimbare la dispoziție în ultimele aproape 25 de minute, când scorul era egal, 0-0, în condițiile în care mai avea pe bancă jucători de calitate precum Bădescu sau Tomi Petrescu.

Una peste alta, sâmbătă s-a văzut clar că Iașiul mai are nevoie de multe meciuri pentru a arăta ca o echipă completă. Eșecul cu Clinceniul a scos în evidență și faptul că Iașiul a trăit în primele etape prin execuțiile lui Țigănașu și Onofraș. Cei doi nu au mai ieșit la rampă sâmbătă, iar CSMS a suferit mult la finalizare.

CSMS IAȘI – FC CLINCENI 0-2 (0-0)
I. Roșu ”85, Pălimaru”90

Bg. Miron – Ad. Voicu, Ov. Mihalache, Al. Crețu, R. Miron – Novac – Bădic, Onofraș (cpt.)(Olah ”66), Cl. Ionescu, Țigănașu – Herghelegiu (L. Dobre ”50)
Antrenor: Costel Enache
Eliminat: Bădic ”65 (două galbene)

Stamatin – Al. David, A. Nițu (cpt.), Vițelaru, Art. Karamyan – Bg. Pătrașcu, Pușkaș (Margină ”87) – St. Stancu (Straton ”90), Konyeha (I. Roșu ”77), Arm. Karamyan – Pălimaru
Antrenor: Valentin Bădoi
Eliminat: Al. David ”90 (2 galbene)

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Liviu CHIRICĂ‚ (Mediafax)

Mihai Andries 22 Sep. 2013, 14:18 Campionat
Pe aceeași temă