Enache a condus primul antrenament în Copou

Mihai Andries 23 Jun. 2013, 12:36 Campionat
Enache a condus** primul antrenament în Copou

După aflarea veștii că CSMS Iași ar putea disputa un meci de baraj pentru rămânerea în Liga I, oficialii din Copou au decis să grăbească reluarea pregătirilor și i-au chemat deja la antrenamente pe jucătorii care au mai rămas la echipă. Noul antrenor Costel Enache a sosit sâmbătă în Copou, iar după un prim contact cu jucătorii a și condus primul antrenament cu CSMS. Chiar dacă reunirea lotului este programată oficial luni, Enache și-a scos elevii la antrenament și în această dimineață, încercând să le mențină acestora un tonus fizic optim pentru un eventual baraj.

„Încă nu am stabilit programul și cantonamentul. E posibil un joc de baraj, e posibil să jucăm în Liga I sau în Liga a II-a, de aceea nu putem stabili un program cu exactitate. Vom îmbina pregătirea în așa fel încât să fim pregătiți pentru orice fel de situație și să nu fim luați prin surprindere. Evident, ne gândim și la un meci de baraj, sperăm să ni se ofere și șansa asta. La un meci de baraj se poate întâmpla orice. De asta am și chemat jucătorii mai repede la antrenamente și doresc să le mulțumesc pentru că au abandonat vacanța și au răspuns afirmativ solicitării noastre. Incertitudinea asta ne omoară, dar sperăm într-un deznodământ favorabil nouă”, a declarat Costel Enache.

Acesta și-a stabilit în mare parte staff-ul cu care va lucra la Iași. „Antrenor cu portarii va fi Benone Dohot, Ciprian Panait preparator fizic, Adrian Kereszy unul dintre secunzi, iar un al doilea antrenor secund va fi stabilit împreună cu conducerea clubului”, a mai spus Costel Enache.

Noul tehnician al Iașiului este de părere că echipa poate avea un plus dacă jucătorii și staff-ul tehnic pun suflet în ceea ce fac, de aceea va miza pe jucători de caracter.

„Entuziasmul, pasiunea și responsabilitatea pot face diferența câteodată. Toți facem greșeli, fotbalul e un sport care te expune greșelii în permanență, dar lucrurile umane pot face diferența. Important este să încerci să faci lucruri bune, să ai atitudine, să ai determinare și atunci ești apreciat, chiar dacă rezultatele nu sunt cele mai favorabile întotdeauna”, a precizat Costel Enache, care a făcut un apel și la publicul din Copou să fie alături de echipă: „Publicul ieșean e priceput, sufletist, mă bazez pe sprijinul suporterilor. Ei trebuie să înțeleagă că nu mă sprijină pe mine sau pe un anumit jucător, sprijină un club, o echipă, iar împreună putem alcătui un spirit pe care să îl ducem mai departe în Copou”.

Costel Enache a avut la pregătire duminică dimineață 18 jucători, dar luni sunt așteptate nume noi la reunirea lotului. Jucătorii prezenți duminică la antrenament: Andrei Bălan, Alex Crețu, Ovidiu Mihalache (fost la Astra), Marius Călugăru, Ionuț Nuțescu, Petre Agrigoroaie, Mihai Luca (toți CFR Pașcani), Andrei Pușcașu (CF Brăila), Marius Onofraș, Bogdan Straton, Adrian Pătulea, Narcis Bădic, Claudiu Ionescu, Alex Țigănașu, Răzvan Gorovei, Radu Miron, Mădălin Crengăniș, Iulian Vladu. Andrei Herghelegiu și Adrian Avrămia sunt învoiți.

Reunirea lotului este programată luni, la ora 17.00

 

Articol de Narcis POHOAȚĂ‚

Mihai Andries 23 Jun. 2013, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă