Emil Săndoi dă exemplul Craiovei pentru FC Argeș și spune când va crește în valoare fotbalul românesc. „Până atunci, ne zbatem!”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 16:49 Campionat
Emil Săndoi dă exemplul Craiovei pentru FC Argeș și spune când va crește în valoare fotbalul românesc.**

Emil Săndoi își dorește ca FC Argeș să revină în Liga 1 într-un timp cât mai scurt. Tehnicianul grupării piteștene consideră că fotbalul românesc va crește în valoare și va deveni mult mai atractiv pentru spectatori doar în momentul în care echipele de mare tradiție, care acum sunt în eșaloanele inferioare, vor ajunge din nou unde le este locul.

Principalul piteștenilor nu concepe viitorul fotbalului românesc fără FC Argeș, Farul, U Cluj, Bacău, Petrolul sau UTA, formații care au obținut mari performanțe de-a lungul timpului.

„Locul echipelor de tradiție din fotbalul românesc este la un nivel superior. Cred că în momentul în care toate echipele de tradiție vor reveni acolo unde le este locul, cred că și numărul de spectatori din tribune va crește la meciurile din prima ligă. Cred că și nivelul fotbalului românesc va fi în creștere. Până atunci, ne zbatem!. Avem două echipe care s-au retras datorită crizei financiare prin care trec. În ultima perioadă lucrurile s-au mai reglat. Echipele de tradiție trebuie să fie acolo unde au fost tot timpul, nu unde sunt în momentul de față. Organizarea este foarte importantă în teren, dar și în afara lui. Trebuie să se vorbească aceeași limbă în cadrul unui club, pentru că numai așa se pot obține performanțe. Și în Pitești, cât timp toate persoanele care sunt implicate în acest fenomen vor face tot ce depinde pe felia persoanei respective, cred că sunt șanse mari ca fotbalul în Argeș să urce. Lucrul ăsta se întâmplă de câțiva ani încoace. Nu întâmplător această echipă în primul an s-a bătut la promovare, în al doilea an a promovat de o manieră categorică, iar acum a avut un parcurs bun în liga a doua din postura de nou – promovată. S-au făcut eforturi mari prin aducerea unui nucleu de jucători. Asta nu de ieri, de azi! Este vorba de câțiva ani. Din punctul ăsta de vedere, la Pitești a existat o strategie, pentru că doar pe întâmplare se pot obține rezultate doar ocazional”, a declarat Emil Săndoi.

Aș vrea ca să urmăm drumul pe care l-a avut și Craiova

Săndoi consideră CS U Craiova, un model de urmat și pentru FC Argeș în încercarea de a promova în primul eșalon.

„Aș vrea ca să urmăm drumul pe care l-a avut și Craiova din momentul în care au rămas fără echipă de fotbal. Au luat un loc de Liga a 2-a și au transferat peste 20 de jucători ca să se lupte pentru promovare. S-a dovedit că a fost o strategie câștigătoare. Au ajuns în prima ligă. Desigur, nu cu toți jucătorii. Cristian Ganea nu a mai fost oprit, s-a dus la Viitorul, iar de acolo a ajuns și la echipa națională. Acum s-a transferat la Atletic Bilbao. Și-au făcut o strategie pentru prima ligă, o strategie sănătoasă. Au luat mulți jucători de la Liga a 2-a, dar fotbaliști cu perspective. În perioada cât am fost eu acolo, Vătăjelu venea de la Reșița, Bancu de la Slatina, Băluță fusese și la Viitorul, dar trecuse și pe la Târgoviște. Erau jucători care promiteau. În 2-3 ani, unii dintre ei au reușit să ajungă la echipa națională. La jucătorii tineri fluctuațiile sunt mai mari. Și ei își doresc un restart al carierei. Ar trebui ca FC Argeș să fie peste un an sau doi în prima ligă. Asta ne dorim cu toții. În cariera fiecărui jucător pot să apară și aspecte negative”, a mai spus Săndoi.

Antrenorul echipei piteșene a dat câteva exemple de tineri promițători și de la el din lot. „Eu am încredere în Martin și Tăbăcariu, dar este valabil și pentru cei care sunt în vestiar. Când eram la naționala de tineret, Năstăsie și Stanciu au fost declarați cei mai buni jucători ai naționalei U19. Mi-aș dori ca Năstăsie să revină cât se poate de repede la evoluțiile pe care le-a avut în acea perioadă. Nu cred că locul lui este în Liga a 2-a. Așa trebuie să gândească fiecare jucător din acest vestiar. Locul lor trebuie să fie în prima ligă, dar acest lucru nu se poate face peste noapte. Orice antrenor din lumea asta nu poate garanta că FC Argeș va câștiga toate meciurile în acest retur sau în sezonul viitor. Parcursul unei echipe depinde de foarte mulți factori. Putem să vă asigurăm că din punct de vedere al pregătirii pe care o facem în fiecare zi, facem totul profesionist. Sperăm să mulțumim pe toată lumea prin rezultatele pe care le vom avea”, a încheiat Săndoi, pe acest subiect al echipelor de tradiție și al tinerilor jucători cu potențial să ajungă în prima ligă.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 16:49 Campionat
Pe aceeași temă