Emil Săndoi, convins că FC Argeș își va rezolva în scurt timp problema cu dreptul de a promova. „Eu știu ce eforturi face conducerea, dar nu depinde de ea”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2019, 14:06 Campionat

FC Argeș nu are drept de promovare nici la finalul celui de-al doilea an petrecut în campionatul Ligii 2. Forma juridică a clubului piteștean, una de drept public, îi interzice să acceadă în primul eșalon chiar dacă ar termina pe una dintre primele două poziții. Antrenorul Emil Săndoi spune că se dorește promovarea, autoritățile locale doresc să cedeze clubul, însă se așteaptă un investitor privat care să-l preia și să-i schimbe forma de organizare.

„Eu știu ce eforturi face conducerea, și nu de ieri, de azi, să găsească un investitor și să intre în legalitate alături de celelalte echipe ce pot promova. Acum e greu să dau un răspuns la această întrebare. De când am venit mi-am dorit să putem promova. Am fost la un pas în campionatul trecut (n.r. – nici în sezonul trecut nu aveau acest drept). Mi s-a întâmplat și când eram antrenor la Craiova. Echipa promovase și, la un moment dat, ne-am trezit că nu avem drept de joc în Cupele Europe, deși, din punct de vedere sportiv, puteam evolua acolo. A fost ghinionul meu. Referindu-mă acum la FC Argeș, nu depinde nici de conducerea clubului venirea unui investitor. Trebuie să se găsească persoana care să-și dorească. Suntem în așteptate, conducerea tehnică, administrativă și jucătorii”, a spus Săndoi înainte de reluarea campionatului.

După 21 de etape, FC Argeș se află pe locul 6 în Liga 2, cu 41 de puncte, la doar cinci puncte în spatele liderului Sportul Snagov. O clasare pe podium la finalul sezonului este posibilă, însă asta nu ar schimba nimic, fiindcă tot nu ar avea dreptul de a promova. În ciuda acestui lucru, Emil Săndoi își îndeamnă jucătorii să demonstreze și în această parte a doua a campionatului că sunt valoroși și că pot îndeplini obiectivul de a ajunge în Liga 1, dacă li s-ar permite. Olteanul e convins că în următorul sezon FC Argeș își va rezolva problema și va putea lupta pentru promovare.

„Și în acest retur vom trata fiecare meci cu toată seriozitatea, la fel ca până acum, iar la final sper să fim pe podium. Eu sunt convins că în sezonul viitor vom avea drept de promovare. Asta este parerea mea sinceră”, a mai spus Emil Săndoi.

Sâmbătă, de la ora 11:00, FC Argeș joacă la București, cu Metaloglobus, echipă aflată pe locul 16, retrogradabil, cu 21 de puncte.

Marius ANGHEL 22 Feb. 2019, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă