Emil Săndoi a vorbit despre ultimatumul primit la FC Argeș: „A fost greu și atunci când am obținut rezultate foarte bune”. Motivul pentru care n-a mai luat jucători la conferință

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 18:58 Campionat
Emil Săndoi a vorbit despre ultimatumul primit la FC Argeș:

Cele două înfrângeri suferite de FC Argeș în primele două etape disputate în 2019, 0-1 cu Metaloglobus, în deplasare, și 0-1 cu Chindia, pe teren propriu, au determinat conducerea clubului piteștean să ia măsuri împotriva antrenorilor și jucătorilor. Emil Săndoi a primit ultimatul, iar jucătorilor le-au fost blocate salariile de pe luna februarie. Totul va reveni la normal dacă se va obține punctaj maxim din următoarele două meciuri, cu Energeticianul (deplasare) și ASU Politehnica Timișoara (acasă).

Primul test are loc la Petroșani, sâmbătă, de la ora 11:00. Dacă nu câștigă împotriva Energeticianului, Săndoi nu mai are, practic, cum să își îndeplinească obiectivul trasat de conducători și va fi demis.

La conferința de presă premergătoare meciului cu Energeticianul, Emil Săndoi s-a prezentat singur în fața presei, deși, de obicei, vine alături de doi jucători, și a explicat decizia. „Dacă până acum aduceam câte doi jucători la conferința de presă, de data aceasta va fi altfel și vă rog să mă înțelegeți. Nu aș dori să mai punem presiune suplimentară pe jucători, sunt și așa foarte afectați de situație. Consider că suntem o familie și mereu i-am protejat. Când scorul nu este cel dorit, recunosc că îi mai cert. Le cer să fie mai concentrați pe teren”, a spus Săndoi, care a transmis și ceea ce s-a discutat în ședința cu primarul: „La ședință am fost doar eu, jucătorii nu au participat. S-a decis blocarea salariilor, iar principala condiție care ni s-a pus a fost să obținem șase puncte din următoarele două confruntări. A fost o decizie pe care a luat-o conducerea, nu sunt în măsură s-o comentez. Eu îmi fac datoria acolo unde sunt, încerc să scot rezultate cât mai bune. Vom încerca să ne îndeplinim obiectivul trasat, dacă se poate. Nu va fi ușor. A fost greu și atunci când am obținut rezultate foarte bune. Sperăm să obținem maximum de puncte”.

„În clipe grele trebuie să-ți amintești de rezultatele bune și să rămâi optimist”

Săndoi e de părere că jucătorii trebuie să treacă peste aceste momente grele gândindu-se la perioada în care înregistrau rezultate bune. „Venim după un rezultat nefast, 0-1 cu Chindia Târgoviște, o înfrângere care nu reflectă nici pe departe ceea ce s-a întâmplat pe teren. Am ratat penalty, am rămas în inferioritatea numerică și am luat gol în ultimul minut, când nu mai poti face nimic. În fotbal trebuie să fii pregătit pentru orice, poate de asta e atât de frumos, că e imprevizibil și te aduce în situații neașteptate. Vedeți că se întâmplă surprize neplăcute și la echipe puternice din Europa. Nu trebuie să uităm momentele foarte bune pe care le-am avut. În clipe grele trebuie să-ți amintești de rezultatele bune și să rămâi optimist. Momente dificile am avut puține la număr de-a lungul sezonului și consider că această echipă poate să-și revină. Cine se pricepe la fotbal poate înțelege astfel de momente. Băieții sunt conștienți de situație, nu le-am reproșat de-a lungul timpului prea mult lucruri, dar discutăm foarte mult în grupul nostru”, a mai transmis antrenorul Argeșului.

„Toate jocurile care ne așteaptă vor fi complicate”

Cât despre meciul cu Energeticianul, Săndoi spune că are un jucător important lipsă și că se așteapte la orice rezultat.

„Vom întâlni echipa Energeticianul și vom trata confruntarea cu toată seriozitatea. Am urmărit ultimul meci pe care l-a disputat adversarul pe propriul teren, cu Universitatea Cluj, în prima etapă din acest an. Chiar dacă a pierdut, Energeticianul a făcut un meci bun, a dominat și a avut o posesie foarte bună. Toate jocurile care ne așteaptă vor fi complicate. Campionatul este echilibrat și de suprize neplăcute au parte cam toate formațiile. Meciurile durează 90 de minute, e posibil orice. Noi trebuie să fim pregătiți la ora partidei, să punem în aplicare ceea ce repetăm de o bună perioadă de timp, traseele, automatismele, etc. Bineînțeles că ne propunem să obținem un rezultat pozitiv. Din păcate, avem un jucător suspendat, Andrei Panait, care a încasat un cartonaș roșu cu Chindia. Este o pierdere mare pentru echipă, dar avem un lot echilibrat. Este posibil să apară și schimbări în echipă. Niciun jucător nu trebuie să se considere titular dinainte. Eu stabilesc echipa care intră pe teren în funcție de randamentul pe care îl dă la antrenamente fiecare jucător”, a spus Săndoi.

După 23 de etape, FC Argeș se află pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 41 de puncte. Energeticianul e pe locul 9, cu 30 de puncte.

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 18:58 Campionat
Pe aceeași temă