Emil Săndoi a tras concluzia despre Liga 2 după doar două etape ca antrenor la FC Argeș. „Este un fight până la ultimul fluier al arbitrului”. Ce spune despre jocul cu Ripensia

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 00:07 Campionat

FC Argeș va disputa sâmbătă o nouă etapă de campionat. Echipa din Trivale o va întâlni de la ora 11:00, pe propriul teren, pe Ripensia Timișoara, adversar care a început destul de bine returul campionatului. Piteștenii vor aborda acest joc după un eșec suferit în runda precedentă, în deplasarea de la Luceafărul Oradea, iar cuvântul de ordine în tabăra alb-violetă este doar victoria.

Pentru tehnicianul grupării din Trivale partida cu bănățenii va fi practic debutul în fața suporterilor piteșteni. Emil Săndoi vrea să facă uitat cât mai repede eșecul de la Oradea și nu concepe ca jucătorii săi să facă vreun pas greșit cu Ripensia.

„A fost o săptămână mai grea pentru noi. Am fi vrut să ne întoarcem cu un rezultat mai bun de la Oradea. Făcând așa o analiză, în două deplasări am reușit să înscriem cinci goluri și nu ne-am întors decât cu trei puncte. Cred că am fi meritat să ne întoarcem cu mai multe. Au fost și niște probleme pentru că o lună ne-am pregătit pe gheață și pe zăpadă, plus accidentările pe care le-am avut. Unele dintre ele se prelungesc. Panait este accidentat de o bună perioadă de timp, Alin Popa la fel. Sunt doi jucători de care am fi avut mare nevoie în ambele partide. De Panait am putut să beneficiem decât o parte din jocul de la Miroslava. Am încercat să lucrăm în această săptămână și pe tranziția pozitivă pentru că în a doua repriză a ultimului joc, am avut de suferit la acest capitol. Golurile le-am primit având nouă jucători sub linia mingii. Le-am încasat în minutele 87 și 90 atunci când nu mai poți face nimic. La un moment dat, putea fi 3-0 pentru noi. Am mai avut o ocazie de singur cu portarul prin Raul Costin. Din 4 metri nu am dat gol!. Apoi, la 2-1 pentru noi, am irosit o altă șansă de a înscrie. A fost o minge care a trecut puțin pe lângă poarta goală la o acțiune a lui Nilă. Este frustrant să iei două goluri când mai sunt trei minute!. Aici intră în calcul numai hazardul și întâmplarea. Din păcate, ni s-a întâmplat nouă. Sper să nu ni se mai întâmple de acum încolo”, a spus Săndoi în scurta analiză a partidei pierdute cu Luceafărul Oradea.

„Liga a 2-a este un fight”

Emil Săndoi vrea să dea șansă la toți jucătorii pe care îi are în lot și anunță modificări în formula de start: „Vom fi schimbări în echipă. Vrem să formăm un lot numeros și omogen. Probabil că vor fi schimbări de la o etapă la alta, indiferent de rezultatul pe care îl obținem. Ne-am propus de la bun început să dăm șansa fiecărui jucător să evolueze, să formăm un colectiv omogen. Ne interesează și rezultatele. Fiecare jucător trebuie să aibă șansa să joace. Vrem să formăm un grup nu de 11 sau 12 jucători, ci de 17-18 sau 20 de jucători pentru a putea conta pe ei la fiecare partidă. Acest lucru va fi în funcție de strategia pe care o vom alege pentru partida respectivă, dar și în funcție de adversarul pe care îl vom întâlni. Am lucrat la mai multe capitole la care cred că am avut probleme în unele momente. Nu trebuie să luăm în calcul doar ultimul rezultat, ci faptul că am luat doar 3 puncte în condițiile în care am înscris destul de multe goluri. Trebuie să fim mai realiști și să conștientizăm că nu suntem dinainte câștigători. Un rezultat pozitiv este după ultimul fluier al arbitrului. E un aspect destul de important peste care am trecut în unele momente destul de ușor. Trebuie să avem atitudine care să țină până la ultimul fluier al arbitrului. Trebuie să avem aceeași agresivitate și implicare la începutul jocului, dar și pe final de final de meci. Am urmărit pe video mai multe meciuri din liga a doua și am ajuns la concluzia că este o luptă în acest eșalon. Este un fight până la ultimul fluier al arbitrului. Aici trebuie să conștientizăm. Mai avem de lucrat la acest capitol, dar sunt convins că atitudinea pe care o vom avea în continuare va fi cea pe care am avut-o în mare parte la jocurile pe care le-am disputat până acum, exceptând unele perioade”, a spus Emil Săndoi.

Săndoi mizează pe aportul publicului piteștean

Antrenorul piteștenilor își dorește ca la meciul de sâmbătă, cu Ripensia, să vină cât mai mulți spectatori pe stadion. Săndoi își dorește o relație cât mai bună cu suporterii și va face tot ce depinde de el ca lucrurile să meargă în direcția cea bună.

„Ne dorim cât mai mulți spectatori la stadion. O echipă fără suporteri nu știu dacă poate fi numită o echipă. Din punctul ăsta de vedere, eu chiar aș vrea ca această coeziune dintre echipă și suporteri să existe permanent. Nici o echipă nu este dinainte câștigătoare. Toate jocurile se dispută pe teren. Depindem de anumite momente ale jocului. Este foarte important suportul publicului care trebuie să fie în toate momentele. Și atunci când jucăm bine, dar și când jocul nu merge așa cum ne dorim noi. Este important pentru că vorbim de echipe de treadiție. Facem și noi parte dintre ele. Am spus de fiecare dată că locul echipelor de tradiție este în fruntea fotbalului românesc. Fără suporteri acest lucru nu se poate. Când ne-am întors dintr-o deplasare ne-am întâlnit și cu o parte a galeriei. Am stat de vorbă civilizat. În perioada care urmează vom mai face asemenea întâlniri. Acum nici eu nu știu dacă au fost toți membrii galeriei, sau doar o parte dintre ei. Am avut unele discuții. Noi vrem de fiecare dată să avem o deschidere totală către suporteri. Nu avem nimic de ascuns. Nici noi, nici conducerea tehnică sau administrativă. Vrem să fie o relație cât se poate de fair-play. Avem nevoie permanent de sprijinul suporterilor, al galeriei, al persoanelor care iubesc fenomenul fotbalistic, al celor care iubesc acest club și care sunt alături de această echipă. Eu cred că numai existând o coeziune în rândul tuturor, se pot obține rezultate bune. Din punctul nostru de vedere avem toată deschiderea către public și vom încerca permanent acest lucru. Am încercat să spunem de la bun început ce vrem să facem aici, ce ne dorim și sperăm ca gândurile bune pe care le avem cu toții, să ne ducă la lucruri frumoase împreună. Asta ne dorim cu toții”, a spus Săndoi înaintea partidei de sâmbătă cu Ripensia.

Buhăescu: „Să ieșim învingători de pe teren”

Jucătorii de la FC Argeș își doresc un joc bun cu Ripensia la capătul căruia cele trei puncte puse în joc să ajungă în contul alb-violeților. Elevii lui Săndoi speră să facă uitat cât mai repede eșecul din runda precedentă cu Luceafărul Oradea.

Atacantul Vasile Buhăescu nu concepe decât victoria în meciul cu bănățenii: „Sper să fi reușit să trecem peste ultimul meci pe care l-am pierdut, un joc pe care vrem să-l uităm cât mai repede. Îmi doresc să câștigăm partida cu Ripensia. Cred că va fi un meci deschis pentru că și celor de la Ripensia le place să joace. Sperăm să ieșim învingători de pe teren”.

Și colegul său, Ionuț Șerban își dorește un debut cu dreptul în fața fanilor piteșteni: „Ne așteaptă un meci important, acasă. E primul joc din acest an pe care îl disputăm în fața suporterilor noștri. Sper să-l câștigăm. Cei de la Ripensia au câțiva jucători buni, dar cu o atitudine bună de la început și până la sfârșit, putem lua cele trei puncte puse în joc”.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 00:07 Campionat
Pe aceeași temă