Emil Săndoi a condus primul antrenament la FC Argeș. Lotul pe care l-a avut la dispoziție și declarațiile despre jucători și obiective

Marius ANGHEL 12 Jan. 2018, 16:20 Campionat

După o lună de vacanță, FC Argeș și-a reluat, astăzi, pregătirea pentru partea secundă a campionatului Ligii 2. Alb-violeții s-au reunit la stadionul „Nicolae Dobrin” sub comanda principalului Emil Săndoi. La prima ședință de antrenament condusă de tehnicianul oltean au fost prezenți 22 de jucători care au evoluat și în prima parte a sezonului pentru echipa de fotbal a Piteștiului. Singurii absenți motivați au fost mijlocașii Andrei David și Raul Costin, care de săptămâna viitoare se vor alătura lotului.

Primul antrenament a fost efectuat pe terenul sintetic al arenei din Trivale și a fost unul de reacomodare la efort după această vacanță de iarnă.

Începând de astăzi, piteștenii își vor intensifica ședințele de pregătire, urmând ca pe 23 ianuarie să intre în cantonament. În perioada precompetițională, FC Argeș va disputa șapte meciuri de verificare cu echipe de liga a patra, a treia și a doua, cei mai puternici parteneri de întrecere ai piteștenilor fiind Chindia Târgoviște și Metaloglobus București, colegele din eșalonul secund. Din cele șapte partide, cinci se vor disputa la Pitești, iar celelalte două în deplasare.  

„Vrem să formăm o echipă competitivă” 

Înainte de primul antrenament din acest an, a fost organizată și o conferință de presă în care Săndoi și-a prezentat colaboratorii cu care va lucra. Tehnicianul oltean va fi ajutat de secundul Vali Năstase, preparatorul fizic Dan Didiță și antrenorul cu portarii Dumitru Hotoboc.

„Am ținut neapărat să fim și noi în formație completă în această zi în care începe perioada de pregătire pentru partea a doua a sezonului. Toți patru am venit cu sufletul deschis. Suntem conștienți că nu va fi ușor pentru că FC Argeș a fost, este și sperăm că va rămâne un brand în fotbalul românesc chiar dacă în momentul de față activează în liga secundă. Merite deosebite pentru regăsirea clubului FC Argeș chiar și pe scena ligii a doua au organele locale care au reușit să readucă acest brand pe scena fotbalului românesc”, a spus noul antrenor al Argeșului.

Săndoi își dorește în acest retur să facă din FC Argeș o echipă de temut, iar în sezonul viitor să se lupte pentru promovarea în Liga 1.

„Începem o perioadă de pregătire. Avem șase săptămâni și câteva zile la dispoziție până la începerea campionatului. Echipa a avut evoluții bune, poate chiar foarte bune în acest tur de campionat. Sperăm să continuăm și noi cu aceleași rezultate, iar dacă se poate să le și îmbunătățim. Punctele se iau mai ușor în turul campionatului. Este o regulă nu numai în liga a doua, ci și în liga 1. Sunt convins că celelalte echipe se vor întări și vor face sacrificii pentru a acumula cât mai multe puncte. Nu avem o misiune ușoară din acest punct de vedere. Am văzut echipa la câteva meciuri oficiale, iar pe unii dintre jucători îi cunosc dinainte. Eu cred că sunt perspective frumoase la FC Argeș. Ne-am propus în acest retur de campionat să jucăm un fotbal frumos, să încercăm să aducem cât mai mulți suporteri la stadion și să formăm o echipă cât mai competitivă pentru campionatul următor care, din punctul meu de vedere, va prezenta un interes deosebit datorită echipelor de tradiție care vor promova. Fotbalul este pentru spectatori. În momentul în care avem spectatori în tribune, trebuie să avem și calitate”, a spus Emil Săndoi.

„Ne dorim jucători în toate compartimentele”

Principalul grupării din Trivale își dorește să întărească lotul după ce va face o evaluare a potențialului fotbaliștilor actuali.

„Este prima zi a pregătirilor și nu pot spune prea multe lucruri despre transferuri. Astăzi o să luăm pulsul, să vedem ce s-a întâmplat și în această perioadă de vacanță pentru că noi le dădusem un program jucătorilor. Până la urmă suntem în România și mai pot fi scăpări. Sperăm să nu mai fie de acum încolo. Vrem să vedem de la ce nivel plecăm. În funcție de asta, în perioada următoare să putem să ne desfășurăm antrenamentele în condiții optime. Sunt convins că cei din conducere ne vor pune totul la dispoziție. Mai trebuie să mai avem și puțină baftă cu vremea. Este stabilit programul pe aceste șase săptămâni. Vor fi și unele jocuri amicale care în principal sunt planificate. Acolo pot să mai apară unele mici modificări. Obiectivul meu personal este să urcăm cât se poate de sus. Ne mai dorim câțiva jucători, dar asta nu înseamnă că nu avem încredere deplină în fotbaliștii care sunt în momentul de față la FC Argeș. Dacă vom avea oportunități să mai aducem anumiți jucători, câte unul în fiecare compartiment o vom face. Nu îi vom aduce doar de dragul de a-i aduce”, a declarat Emil Săndoi.

„Echipele pregătite fizic au câștig de cauză”  

Tehnicianul grupării din Trivale le-a mulțumit predecesorilor săi care au pregătit echipa în ultimii ani, iar apoi a făcut o scurta analiză a meciurilor pe care le-a urmărit: „Vreau să le mulțumesc tuturor antrenorilor care s-au ocupat de destinele acestei echipe de la înființare. Nicu Dică chiar a făcut niște lucruri deosebite reușind să promoveze echipa în liga a doua. Când eram antrenor la Chiajna am disputat un joc amical cu Piteștiul. Mie chiar mi-a plăcut foarte mult echipa din Pitești la vremea respectivă. Și din punct de vedere fizic, dar și tehnico-tactic. Le-am mulțumit și celor doi antrenori care au fost în turul campionatului. La început de sezon a fost impactul cu liga a doua. Era normal ca echipa să nu defileze așa cum s-a întâmplat în liga a treia. E o diferență de valoare între adversarele pe care le întâlnești. În vara anului trecut s-au făcut o serie de transferuri iar din punct de vedere al omogenității echipa a mai slăbit puțin și era normal ca la început să fie o perioadă de căutări, iar după aceea, odată cu trecerea timpului să crească în valoare. Ultimele rezultate pe care echipa le-a obținut au fost foarte bune. Am văzut o echipă foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. Am văzut două meciuri acasă, unul cu Snagovul unde echipa a câștigat cu 1-0 și unul cu ASU Poli Timișoara în care echipa s-a impus cu 2-0. La meciul cu Timișoara am văzut o echipă FC Argeș care din minutul 30 s-a ridicat peste adversar ca nivel de joc, iar din minutul 60 până în minutul 90 din punct de vedere fizic și-a dominat total adversarul. Pe final de campionat, echipele care stau foarte bine din punct de vedere fizic au câștig de cauză. Asta o să ne propunem și noi de la a doua parte a sezonului”.

Năstase: „Sunt bucuros că m-am întors acasă”

Secundul Vali Năstase era foarte fericit că s-a întors la clubul la care s-a format: „Am venit cu brațele deschise. Aici am început fotbalul mare și m-am lansat ca jucător la echipe mari. Sunt bucuros că m-am întors acasă, la FC Argeș. Aici este și casa mea. Sper să facem treabă bună împreună, să avem continuitate în rezultatele din turul campionatului. Avem mult de muncă și nu ne va fi ușor. Asta este meseria noastră de antrenori, să îndrumăm jucătorii să joace cât mai bine, să avem un fotbal plăcut, să aducem lumea la stadion cum era odată pe vremuri. Îmi doresc să fim sănătoși, să avem putere de muncă”.

Didiță: „Să readucem oamenii la stadion”

Dan Didiță, preparatorul fizic a revenit la echipă după o absență de câteva luni: „Mă bucur pentru revenire. Îi mulțumesc domnului Emil Săndoi pentru încredere și sper ca împreună cu jucătorii și conducerea să construim un club puternic. Sper ca în scurt timp să obținem și performanțele care să îi readucă la stadion pe spectatori și să-i mulțumească”.

Hotoboc: „Returul va fi mai greu”

Dumitru Hotoboc, antrenorul cu portarii al echipei din Trivale se așteaptă la un retur mult mai greu: „Din punctul meu de vedere returul va fi mult mai greu față de ce a fost în tur. Noi am demonstrat și în turul campionatului că am format o echipă. S-a format o familie și cred că în retur lucrurile se vor îmbunătăți și mai mult. Sper să continuăm pe aceeași linie și să urcăm și mai mult în clasament”.

Șerban: „Vor avea tot sprijinul nostru”

Conducerea clubului are așteptări mari de la staff-ul tehnic și de la jucători.

„Vreau să le mulțumesc celor patru pentru că se află astăzi alături de noi. Sunt oameni care au făcut performanță în fotbalul românesc și nu numai. Sunt oameni serioși. Speranțele noastre sunt de mai bine chiar dacă noi am avut un sfârșit de tur de campionat foarte bun. Putem să spunem chiar extraordinar, cu rezultate bune. Ne dorim ca anul acesta să continuăm seria bună pe care am avut-o pe sfârșitul turului. Antrenorii sunt conectați 100% pentru perioada de pregătire. S-au pregătit atât jocurile amicale pe care le vom disputa în această perioadă precompetițională. S-a pus la punct și strategia pentru următorul sezon care va începe din vară. Eu i-am văzut supermotivați să facă mare performanță aici. Vor avea din partea noastră tot sprijinul. În vom ajuta cu tot ce putem noi din punct de vedere administrativ. Le doresc succes!”, a spus Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș.

Cotigă: „Obiectivul nostru este locul 3”

Căpitanul echipei George Cotigă are ambiții mari în acest retur de campionat: „Îmi pare bine că ne-am reîntors la antrenamente. Era o perioadă cam lungă. Am stat cam mult în vacanță și așteptam cu toții să începem treaba. Vrem ca în acest nou an să continuăm parcursul din ultimele etape din tur și cele două care s-a jucat deja din retur. Plecăm cu gândul de a atinge locul 3. Asta ne-am propus și acesta este obiectivul nostru. Pentru acest lucru trebuie să muncim bine în perioada asta. Prima impresie lăsată de domnul Emil Săndoi este una plăcută. Ne bucurăm că a ajuns alături de noi și sperăm să facem o treabă bună împreună. La vizita medicală am fost în regulă. Acum sper să stăm bine și la testele fizice”.

Lotul prezent la reunire:

portari: Tavi Popescu, Nicușor Grecu, Alexandru Oprican;
fundași: George Cotigă, Dorinel Oancea, Ionuț Mihăiescu, Băgdan Vișa, Cătălin Stan, Dănuț Șerbănică, Andrei Tofan;
mijlocași: Alin Popa, Ionuț Năstăsie, Ionuț Șerban, Robert Grecu, Radu Bîrzan, Antonio Cruceru, Andrei Panait;
atacanți: Vasile Buhăescu, Marius Albu, Cătălin Barbu, Costin Stoica, Andrei Nilă.

Programul echipei:

23 ianuarie – 2 februarie / cantonament la IATSA
25 ianuarie / FC Argeș – Unirea Bascov (Liga a IV-a)
1 februarie / FC Argeș – Academia Rapid (Liga a IV-a)
7 februarie / FC Argeș – Chindia Târgoviște
28 ianuarie / FC Argeș – FC Aninoasa (Liga a III-a)
10 februarie / FC Argeș – Petrolul Ploiești (Liga a III-a)
14 februarie / Metaloglobus București – FC Argeș
17 februarie / Popești Leordeni (Liga a III-a) – FC Argeș

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 12 Jan. 2018, 16:20 Campionat
Pe aceeași temă