Emil Dică își face griji că încă un club de tradiție din fotbalul românesc va dispărea. „Am venit să ajut, dar, dacă nu voi fi sprijinit, va fi foarte greu”

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 11:06 Campionat

Pandurii Târgu Jiu a ajuns ultima în clasamentul Ligii 2, între echipele rămase active în competiție, după ce a pierdut la scor de neprezentare, 0-3, pe teren propriu, la Motru, meciul din etapa a 28-a contra liderului Dunărea Călărași. Gorjenii au 24 de puncte acumulate în 27 de etape, cu șase mai puțin decât CS Balotești, echipa care se află pe prima poziție care asigură menținerea în eșalonul secund.

Directorul sportiv Emil Dică este supărat pe jucători, nu înțelege prestația lor, în ciuda faptului că sunt neplătiți de luni de zile, și spune că salvarea clubului va fi grea în aceste condiții.

„Mă așteptam la mai mult. Dacă până acum am putut să felicit jucătorii și antrenorii pentru atitudine, la acest meci, acest lucru a lăsat de dorit. Au fost greșeli copilărești și asta a dus la scorul rușinos. Clubul trece printr-o situație dificilă. Eu îmi doresc foarte mult să ajut această echipă, de asta am și venit la Târgu Jiu, dar nu pot singur. Dacă nu voi fi sprijinit de cei din club, va fi foarte greu. Sunt probleme în continuare, jucători neplătiți, dar asta nu scuză prestația lor”, a declarat Emil Dică în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” de la radio Sport Total FM.

Totuși, fostul mijlocaș crede că jucătorii antrenați de Adrian Bogoi se vor mobiliza în cele din urmă, iar Pandurii să rămână în Liga 2. „Eu sunt convins că vom reuși să rămânem în Liga a 2-a, cu toate că ne descurcăm greu din punct de vedere financiar. Vor urma niște meciuri cu echipele care sunt cu noi în lupta pentru evitarea retrogradării. Sunt convins că jucătorii vor conștientiza importanța acestor meciuri și se vor mobiliza”, a mai Dică.

Golurile Dunării în meciul cu Pandurii au fost marcate de doi foști jucători ai formației gorjene: Valentin Munteanu (15) și Valentin Alexandru (39, 67).

Pandurii joacă următorul meci în campionat joi, de la ora 11:00, la Motru, chiar împotriva celor de la CS Balotești. Partida reprogramată, care contează pentru etapa a 26-a, este foarte importantă pentru ambele echipe, punctele putând să clarifice sau să complice și mai mult lupta pentru evitarea retrogradării. În etapa din weekend, a 29-a, Pandurii urmează să câștige la „masa verde” confruntarea cu Olimpia Satu Mare.

Foto: Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 11:06 Campionat
Pe aceeași temă