Elek i-a venit de hac fostei echipe. ACS Poli trece de „restrânsa” Unirea Tărlungeni și scapă pe culoarul de Liga 1

Liderul Ligii a II-a pare a fi scăpat definitiv în câștigător al seriei vestice. ACS Poli a trecut, sâmbătă, la limită, dar meritat, de micuța Unirea Tărlungeni. Bănățenii au repetat scorul din sezonul regulat, 1-0, împotriva brașovenilor acasă și s-au desprins la zece puncte de urmăritoare, grație remizei dintre Metalul Reșița și FC Olt. Unicul gol al meciului de la Timișoara a fost marcat chiar de atacantul luat de la adversar: Robert Elek.

Alb-negrii nu au început foarte convingător partida cu Unirea de acasă. Fără Dan Alexa pe bancă, timișorenii au părut să-și găsească cu greu busola pe o vreme ca de iarnă. De partea cealaltă Tărlungeniul, cu doar cinci oameni pe bancă, s-a rezumat să se apere, de multe ori cu aproape toată echipa. În afară de câteva cornere consecutive, când Istrofor a fost aproape de gol, oaspeții au ajuns cu greu la poarta lui Pap. Pentru gazde Pedro Henrique s-a aflat în centrul acțiunii, dar brazilianului i-a lipsit inspirația. Scenariul s-a repetat pe final de repriză, când un corner era să-l depășească pe portarul timișorean.

În partea a doua apariția lui Doman a animat jocul. Mijlocașul de creație a urcat pe partea stângă, dar golul avea să fie construit pe cealaltă parte de atac în minutul 64. Belu, cu noul look de România – Tunisia (1998), a centrat pe jos ca Dan Petrescu. Balonul trimis pe jos l-a găsit pe Elek complet liber în careul foștilor colegi iar atacantul blond natural a înscris cu siguranță în stânga lui Niczuly. Peste doar trei minute speranțele de revenire ale oaspeților s-au spulberat. Vlăsceanu e păcălit de driblingul lui Scutaru și îi aplică un „topor” în urma căruia e eliminat direct! Cu o misiune aparent mai ușoară timișorenii nu au mai găsit însă golul 2. Nanu a scăpat (min. 90) pe final singur cu portarul, dar a încercat o finalizare pretențioasă. Putea să fie, cu ghinion, și 1-1 în loc de 2-0, daca Tărlungeniul ar fi profitat de o „liberă” aruncată în careu în prelungiri.

Victorioase, gazdele își adaugă trei puncte mari pentru obiectivul mult visat. Greu de crezut că ACS Poli mai poate avea probleme într-un campionat până la urmă destul de slab.

Avans de zece după Metalul – FC Olt

La fel ca în precedentele runde, ACS Poli a primit vestea pe care o aștepta de pe un alt stadion. La Reșița, principalele (posibile) contracandidate s-au împiedicat printr-o remiză. Metalul fiind egalat în minutul 84 de FC Olt. Astfel, cu șapte runde rămase de disputat din play-off timișorenii și-au mărit avansul de la opt la zece puncte în fruntea Seriei a 2-a.

ACS POLI TIMIȘOARA    1
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0

Elek ”64

Pap – Belu, Melinte, Cânu (Scutaru ”24), G. Neagu – Ov. Petre (cpt.)(Doman ”46) – Keita, Boldea, Trandu – Pedro Henrique (Fl. Nanu ”81), Elek
Rezerve neutilizate: Smaranda – Bocșan, Ov. Popescu, Al. Popovici
Antrenor: Dan Alexa

Niczuly – Vlăsceanu (cpt.), Istrofor, Forika, Frîncu – Pricop (Oct. Poenaru ”71), N. Cristea, Al. Neculai, Iaru, S. Marin (T. Gălan ”89) – Chirciu
Rezerve neutilizate: Dănălache – Tatarciuc, Brujan
Antrenor: Daniel Bona
Eliminat: Vlăsceanu ”67 (roșu direct)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 400; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Dragoș Baluna (București); Jucătorul meciului: Robert Elek.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă