Egal cu eliminări și mulți juniori în teren pentru ACS Poli la ultimul joc în Liga 2. Olimpia n-a reușit să-i rupă seria de invincibilitate liderului

Marius ANGHEL 30 May. 2015, 15:17 Campionat

ACS Poli Timișoara a abordat cu juniorii ultima etapă a Ligii a 2-a de la Satu Mare. După o primă repriză lipsită de goluri, bănățenii au deschis scorul în partea a doua prin Ovidiu Popescu, însă a fost egalată doar cinci minute mai târziu, după golul lui Bogdan Faur, 1-1 fiind scorul final. Ambele echipe au terminat partida în inferioritate numerică, după o altercație între Bocșan și Mărkuș. Nu mai puțin de șase juniori au debutat la echipa mare a echipei bănățene.

La Satu Mare, Ovidiu Popescu a încercat pentru prima dată poarta Olimpiei, cu un șut de la 20 de metri, iar în minutul 13 Răzvan Rus l-a imitat, punându-l la grea încercare pe Anca. Gazdele au avut în minutul 17 un gol anulat după un presupus fault, dictat la un corner executat de Sălăgeanu și reluat de Iuhas. La jumătatea primei reprize Trandu a mai avut o ocazie de gol, dar balonul trimis de acesta din lovitură liberă a trecut peste bara transversală.

Tinerii trimiși de Dan Alexa în teren au devenit mai incisivi după revenirea de la cabine. După un contraatac început de Răzvan Rus, dar respins de apărarea Olimpiei, Popovici a pătruns în careu pe partea dreaptă, însă șutul său a fost reținut de goalkeeper-ul Anca. Asaltul timișorenilor avea să anunțe golul care a venit în cele din urmă în minutul 59. După o acțiune în banda stângă, Trandu i-a pus mingea exemplar lui Popescu și acesta, din patru metri, a avut de îndeplinit doar o formalitate, 1-0.

La doar cinci minute după golul oaspeților, Satu Mare a dat replica. Munteanu, pe post de servant, din colțul careului de 16 metri, l-a găsit pe Faur, aflat într-o poziție suspectă de offside, iar acesta a reluat cu capul, din opt metri, sub bara transversală. Cu 15 minute înainte de final Popovici a irosit o ocazie importantă. După ce a driblat ambii fundași centrali ai adversarilor, a rămas singur cu portarul, însă a tras peste transversală.

În minutul 85 avea să se întâmple un eveniment mai puțin plăcut. Aflați la centrul terenului, Bocșan i-a aplicat lui Mărkuș un picior în față, acesta a ripostat, astfel că ambii au văzut în cele din urmă cartonașul roșu, fiind eliminați de pe teren. În minutele de prelungire Onicaș a avut șansa de a-i aduce echipei sale toate cele trei puncte, însă din doar șase metri a trimis cu puțin alături, după o centrare a lui Muntean.

Șase juniori au debutat la echipa mare a lui ACS Poli

Partida de la Satu Mare a fost un prilej important pentru Dan Alexa de a-i arunca în luptă pe juniorii de la ACS Poli. Contra Olimpiei, nu mai puțin de șase juniori au debutat la seniorii echipei de pe Bega care va evolua la anul pe prima scenă fotbalistică din România. După ce la Tărlungeni au debutat Marin și Rus, astăzi a fost rândul lui Motreanu (1998), Fridrich (1998), Sorescu (1997), Livan (1996), Velcotă (1998) și lui Lucian Oprea (1998).

Remiza de la Satu Mare menține invincibilitatea liderului play-off-ului Seriei a II-a. ACS Poli a ajuns la 25 de meciuri oficiale în care nu a fost învinsă.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

OLIMPIA SATU MARE    1
ACS POLI TIMIȘOARA    1

Bg. Faur ’65 / Ov. Popescu ’59

Anca-Trip – D. Muntean, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas – Selagea (Donca ’68), Onicaș, Cadar (Tilinger ’62), Bg. Faur – Sălăgeanu (cpt.)(P. Cristian ’46), Mărkuș
Rezerve neutilizate: Șuta – Villand, Ciul, R. Rus
Antrenor: Tiberiu Csik
Eliminat: Mărkuș ’85 (roșu direct)

Haidău – Motreanu, Bocșan (cpt.), Fridrich, G. Neagu – Ov. Popescu, Trandu – M. Marin (Livan ’68), Rz. Rus (Velcotă ’80), Sorescu – Al. Popovici (L. Oprea ’86)
Rezerve neutilizate: Montenegro – P. Niță, Iazji, Cherecheș
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Bocșan ’85 (roșu direct)

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 200; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Radu Despa (Baia Mare); Jucătorul meciului: Dumitru Muntean.

Sursa: Sport9.ro

Marius ANGHEL 30 May. 2015, 15:17 Campionat
Pe aceeași temă